Бившата съпруга на актьор от ''Комиците'' го обвини в насилие

OFFNews 17 февруари 2023 в 16:28 13808 2

семейството

Снимка Фейсбук/ Andrea Draganova

Семейството при раждането на второто им дете Давид

Бившата съпруга на актьора Васил Драганов го обвини в системно насилие. В публикация във Фейсбук Андреа Драганова твърди, че в продължение на години е била подложена на физически и емоционален тормоз. Реакцията ѝ беше предизвикана от участие на актьора - едно от лицата на "Комиците", в БНТ. Там той разказва, че в продължение на година е водил съдебна битка, за да получи правото да отглежда децата им, и благодари на Закрила на детето, че са застанали зад него.

Скоро в личен план имах нещо, което ме разтърси из основи, много неочаквано и тежко за всички в семейството. Така стана, че съпругата ми (Андреа Драганова, б. р.) ме напусна. По нейно желание се получиха нещата. Сам ги отглеждам. Когато станаха тези катаклизми, избраха да живеят с мен. След това, минавайки през зъбните колела на съдебната система, и съдът реши, че трябва аз да ги гледам, което е страхотно. Аз се борих в продължение на една година да се случи точно това. (...) живеят с мен. Много благодаря на Закрила на детето, аз съм очарован от тези хора, проявиха такава човещина и застанаха зад мен и и децата. Мъж да вземе деца в България... знаеш как е", разказа актьорът на Люба Пашова, водещата на предаването "Извън играта". Като изключително грижовен баща представиха Васил и колежките му актрисите Емануела Шкодрева и Деси Бакърджиева.

"Моята истина е много по-различна", казва Андреа, която, по думите ѝ, е обвинена от актьора, че е изоставила децата си и в момента е "бременна от кебапчия".

Дълго време отлагах да напиша това, вярвайки, че мога да избегна разкриването на най-личния си свят публично, в името на децата си. В момента обаче осъзнавам, че това не може да продължи, защото бях оклеветена брутално в ефира на БНТ и след това пред други колеги журналисти от човека, който в една голяма част от живота ми беше целият ми свят. Бившият ми съпруг – актьорът Васил Драганов, обяви в национален ефир, че едва ли не съм изоставила семейството си, а днес излезе негово интервю в печатно и електронно издание, в което той твърди, че съм „бременна от квартален кебапчия“. Вече повече от денонощие ме разкъсват в социалните мрежи с обиди, че съм лоша майка и пропаднал човек. Телефонът ми звъни непрекъснато – все колеги, търсещи коментар, споделя бившата съпруга.

По думите ѝ тя е била жертва на физически и емоционален тормоз в продължение на години и тези епизоди на "превъртане" на съпруга ѝ са ставали все по-продължителни. Ето и останалата част от емоционалната изповед:

В продължение на много години аз бях жертва на физически и емоционален тормоз, който премълчавах от любов към децата си и към съпруга, който на моменти „превърташе“ и ставаше друг човек, когото не можех да позная. С времето тези епизоди ставаха все по-продължителни. След като бях принудена да напусна семейното жилище, съдът каза, че временно аз трябва да гледам децата си, но те бяха скрити от Васил и не ги видях повече от година. Който е бил в подобна ситуация, знае, че полицията не се намесва. Ако едната страна постъпи достатъчно брутално, а другата спазва закона и разчита на съда и адвокатите, вместо на груба сила, то втората е обречена. В мъчителните месеци, които последваха, докато аз се разкъсвах вътрешно и правех всичко, за да видя децата си, те бяха обект на непрекъсната манипулация, че съм ги изоставила, защото не съм добра и не ги обичам. Лъжи! Именно заради (децата) бях готова да преглътна всичко – клеветите пред познатите ни, лъжите за мен, денонощния тормоз по телефон и със съобщения, заплахите. Повече от 2 години мълчах упорито от страх, че защитавайки себе публично, ще навредя на Васил, който – добър или лош, е баща на моите деца и винаги ще бъде част от живота ми. Моля се само Любов и Давид, с които отново имам връзка отскоро, някой ден да разберат мотивите ми да говоря днес и да ми простят за това, че разказах семейните ни тайни.

Била съм жертва на физическо насилие многократно, но повече болеше от емоционалния тормоз през годините. При развода съдех бившия си съпруг заради ударите, но се отказах от това дело в името на споразумение за споделени родителски права и възможност да бъда с децата ни. В момента ги виждам редовно, вярвах че най-тежкото е минало. (Дъщеря ми) вече е почти на 18 и е прекрасна млада дама, която скоро ще е самостоятелна. (Синът ни) вече ходи на училище – той беше във втори клас, когато настъпи края на семейството ни и дълго време беше принудително ученик от къщи, защото баща му плашеше и него, и училището, че „лошата му майка“, ще го отвлече.

Няма да ви занимавам с всички жалби, които пусках през годините, нито да ви говоря за бюрокрацията, бездушието и безсилието, което срещнах. Вече съм друга, продължих напред, влюбих се в нов човек и очаквам дете. Именно затова толкова боли, че човекът, когото някога обичах най-много на този свят, реши да ме съсипе по телевизията, в която някога съм работила. Децата ми живеят при Васил, това е истина. Никога не съм искала от тях да ги изведа от дома, в който са израснали и обичат. Аз плащам издръжка. Грижа се за тях, когато баща им благоволи, в дома, който някога беше и мой. Аз съм безплатна детегледачка, готвачка и прислужница. Но съм готова на всичко, за да бъда майката, от която се нуждаят!

Като журналист съм имала възможност да търся публичност през годините, но не исках. Боже, колко не исках, колко отчаяно исках да се размине…

Сега говоря, защото, ако продължа да мълча, трябва да спра да живея. Хората, които не виждат ада, в който живях, ще повярват, че съм изоставила децата си. Не е честно към близките ми. Няма да имам очи да застана пред колегите си. Няма да мога да се представя с името си. Истината е, че и в момента съм обект съм на брутален тормоз от бившия ми мъж. Той лъже наши познати, че ме е видял пияна, изнасилил ме е и сега вероятно детето ми е и негово. Лъжи, разбира се. Нощем ми пише, ужасяващи неща за новия живот, който нося под сърцето си…

Мислех да покажа чатовете, но вече не виждам смисъла. Исках и право на отговор в БНТ, но за едната минута, която ми предлагат, няма да мога да кажа нищо и само ще се видят сълзите ми.

Просто трябваше да разкажа своята история, която отчаяно исках да ви спестя..., завършва поста си Андреа.

Единствената реакция на бившия съпруг до момента е колаж от семейни снимки в профила му във Фейсбук с коментар "Нищо повече".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

22.02 2023 в 12:23

Подобни лични драми не бива да са в ефир, освен ако не се представени и двете гледни точки, щом са решили да се излагат.
Последиците остават за децата...

-240

1

редовно четящ

18.02 2023 в 16:24

Не знам какви са им семейните отношения, но знам, че въпросният Драганов се заяви като привърженик на жужака.