6000 пенсии са блокирани в КТБ

OFFNews Последна промяна на 28 юли 2014 в 08:54 9875 5

Константин Пенчев

Пенсиите на над 6000 пенсионери са блокирани в КТБ, съобщи пред „Нова телевизия“ омбудсманът на България Константин Пенчев.

Той обвини служителите на НОИ, че не са реагирали навреме, за да предотвратят тази неприятна ситуация за възрастните хора. По думите на омбудсмана сметките са можели да се изместят в рамките за два дни, още когато е станало ясно, че КТБ тръгва надолу.

Според Пенчев отношението на НОИ е "много интересно", защото на страницата си те са публикували, че всеки може да промени сметката си в друга банка или да получава парите си в пощенски клон, като за целта предприеме самостоятелно съответните мерки. Пенчев осъди факта, че НОИ очаква пенсионерите да са активната страна във въпроса.

"Аз знам, че ви хвърлям пенсията през прозореца, но може и да ви уцеля джоба. Ако не го - не нося отговорност. Ако падне на улицата и някой друг я вземе, аз съм си свършил работата, защото вие не сте ми казали „не я хвърляй през прозореца, а ми я дай по друг начин"

Според Пенчев липсата на реакция от страна на НОИ показва малодушие и липса на загриженост от страна на НОИ.

Пенчев коментира и ситуацията в КТБ, като подчерта, че ръководството на БНБ носи персонална отговорност за тази криза.

Според омбудсмана е недопустимо парите на толкова български граждани да останат блокирани месеци наред.

Омбудсманът заяви, че според него трябва да бъде спазен законът и да се гарантират единствено депозитите до 100 000 евро.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.07 2014 в 19:33

Поредната измама преди оставката... Симпатяги,а и си мислят,че вярваме

28.07 2014 в 16:06

Тоя омбудсман какво е направил до сега, освен да се тюхка като лелка. Освен едно сезиране на КС, където веднага основателно го отсвириха, не се сещам за друго

28.07 2014 в 14:27

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО подозрителна е ситуацията с КТБ. От повече от МЕСЕЦ са го ударили на кандърма (яка кандърма, че да повярваме) че в КТБ има финансова “дупка”, че има откраднати с чували 206 млн, че са давани кредити на секретарки, шофьори и т.н., дори наглеци от прокуратурата стигнаха дотам да обявят КТБ за пирамида че коя банка не е пирамида бе келешори?!?? Защото банковата дейност има “пирамидален характер, затова за банките има ЗАКОНИ и регулации, ако питаш Прокурора-автор на лакърдийката - НЯМА ОТГОВОР..., много труден въпрос за тъпчо си е този?!?!?
А КТБ вече повече от месец е с източена ЛИКВИДНОСТ - от КТБ за седмица по НАРЕЖДАНЕ НА НЯКОЙ (кой, кой, а де пропестъри) са изтеглени над 1мрд лв, НЕ от хора от опашките, а от тези с електр. банкиране. ПОСЛЕДЕН 22 юни тегли 57 млн лв Искров – електронно банкиране.
И КТБ е затворена – НЕ РАБОТИ, а затвориш ли една банка да не работи, БАНКАТА ПОЧВА ДА СЕ САМОИЗЯЖДА, и в резултат – отписвай банката...
Плювню Офшорката подсказва нещо си – “децата няма да ни простят АКО НЕ отворим досиетата на КТБ ... ( въх, въх, колкото и да сме тъпи, това означава НЕЩО СИ!!!)
Мдааа, ЯВНО затварянето на КТБ не е в някаква хипотетична финансова дупка, а да се търси другаде ЗАЩО Е ЗАТВОРЕНА КТБ... Явно преди законовото основание за затварянето на КТБ, посочено в Закона (за банките) ТРЯБВА ДА ТЪРСИМ ПОЛИТИЧЕСКИ основания ... и кои са тези основания за затваряне на КТБ, Дали това не са новите БГСпасители – разни протестъри, Протестни мрежи, Галя и Иво прокопиеви, ББ, Плювню Офшорката... и цялата кохорта, която от година с тъпани и вувузели, с вериги по Софийския, и с блокада на Парламент воюваше с държавата БГ за да станат БГ Спасители ?!?!?!?
ИНАЧЕ, по поръчка след около месец ще ни набутат (кат на будали) някакви финансови основания за затваряне на КТБ. Ако преди месец тези основание НЕ ГИ е имало, след месец вече ще ги създадат ( или ще ги сътворят, като за будали). ПЪК КОЙ ЩЕ ПРОВЕРИ... Мдааа, тук вече ще влязат в ход съдебните искове с/у държавата от страна на акционерите, от ОДИТОРИ като KPMG
Но и да осъдят държавата – кучетата я яли КТБ.
Та тъй, никой да не мисли, че с нормални обективно разумни доводи, БГСпасителите, затворили КТБ ще се трогнат, и ще приемат тези доводи. НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ....

28.07 2014 в 13:47

Не само пенсий са блокирани.Заплатите на хиляди хора също са блокирани в тая банка.Интересното е че никой не казва кога ще можем да си вземем парите.

28.07 2014 в 13:06

Пенчев за министър-председател!