Кои са ВИП клиентите на КТБ

OFFNews Последна промяна на 22 юли 2014 в 10:04 38443 8

КТБ

Антиправителствена информационна служба NoРешарски публикува днес на страницата си справка с част от по-знаменитите клиенти на „Корпоративна търговска банка“.

От NoРешарски пишат, че са събрали и публикували данните, за да предпазят хората от мнения на обществени личности, които са в конфликт на интереси.

Антиправителствената служба е събрала информация не само за вложителите, но и за кредитополучателите в банката.

Препечатваме текста от сайта на NoРешарски.

Кой държи пари в банката

Нашите източници потвърждават верността на вече публикуваните в други издания данни за депозити на депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов (над 2 млн лв), Иван Костов и неговото семейство (общо над 1 млн лева), почетният председател на ДПС Ахмед Доган (над 880 хиляди лв и кредитна карта с лимит 40 хиляди евро), депутатът от ДПС Веселин Пенев (над 1 млн. лв), бившия финансов министър Стоян Александров (също с над 1 млн лв.).

Ето кои са другите имена с обществена значимост, за които получихме и потвърдихме информацията от надеждни източници. Поради теоретичната вероятност – макар и минимална – от съвпадение на трите имена на депозантите с тези на други лица, публикуваме някои от имената без директното им назоваване. Оставяме на самите тях и на българските медии да потвърдят или отрекат тази информация.

Собствениците на най-големите депозити в КТБ съвпадат с имената на син на бивш син военен министър и неговата половинка, ТВ журналистка и продуцентка на светски предавания. Депозитите са съответно малко над 20 млн. лв и малко над 10 млн лв. (Имената на журналистката съвпадат с данните за отпуснат ипотечен кредит на стойност 55 хиляди евро, отпуснат от банката през 2007г. и заличен през 2010г.)

Име, което съвпада с това на издател на вестник за уикенда излиза в списъка с депозантите със сума от над 2 млн лева. Въпросният вестник за уикенда смени собствеността си преди няколко години и се смята за близък до групата на Делян Пеевски, без да има директна проследима собственост. В сегашната си редакционна политика вестникът следва изцяло тази на групата на медиите на Пеевски.

На име, съвпадащо с това на собственик на „ексклузивна“ онлайн агенция и бивш съдружник в гореспоменатия вестник за уикенда, има депозит в банката от над 800 хиляди лева, като в последните няколко дни преди затварянето на банката по сметката са били теглени последователно суми за общо над 4 млн лева. Това прави общата сума на депозитите седмица преди затварянето над 5 млн лв.

Имаме данни за депозити на други бивши и настоящи политици, но поради факта, че те са под покрития от закона максимум от 196 хиляди лева не публикуваме техните имена.

Кой е теглил кредити от КТБ

В банката, известна със своя рекламен слоган „Клиентите са ни скъпи“ и „Елате след първия си милион“, има няколко интересни имена от средите на политици и медии. За отбелязване е, че банката няма активна политика за подобни малки кредити и те са по-скоро изключение в нейната дейност.

Име и лични данни, съвпадащи с това на Ангел Василев Александров – следовател, известен с назначаването на Делян Пеевски в Национална следствена служба „по изключение“ - фигурира с ипотечен кредит за закупуване на апартамент на столичния бул. България. Кредитът е изтеглен на през септември 2007 година и е заличен през април 2009 година, което е нетипично кратък срок за подобен кредит. В същото време в имотната декларация на следователя за 2008 година фигурира кредит от 100 хиляди лева от КТБ, и деклариран апартамент в София на цена от 28 хиляди лева т.е. освен за изключително кратко изплащане на кредита има съмнения и за изповядване на цена по-ниска от пазарната и избягване на държавни и нотариални такси, както и за предоставяне на неверни данни пред Сметната палата.

Името на бившия съпредседател на младежката организация на НДСВ Росен Дичев Дичев (заедно с Делян Пеевски) фигурура в списъка на кредитополучатели с заем за парцел и сгради в квартал Горубляне. Кредитът е отпуснат през 2004г. и е заличен през 2006г. Към отпускането на кредита Росен Дичев, който е син на прессекретаря на Симеон Сакскобурготски, Галя Дичева, е едва на 23 навършени години.

Имената на издателя Петьо Блъсков и неговия син, Петьо Блъсков – младши, фигурират в два кредита – за закупуване на поземлен имот в кв. Младост от януари 2014г. и за закупуване на етаж от сграда на ул.Христо Белчев в София през 2011г.

Списъкът с всички ипотеки на банката е близо 1000 страници и в него има основно фирми и много малък брой кредити на физически лица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2014 в 13:04

Аха, новите болшевишки талибани заповядват: "Ако имаш пари в банката, нямаш право да имаш мнение и да го защитаваш"
Кои сте вие, бе мекерета комунистически???? Заради малоумници, като вас, простестите срещу най-жалкото правителство пропаднаха. То за тази работя трябва и акъл.

23.07 2014 в 11:20

Коментатори смело казват - дайте източниците. Хубаво.

Гледали ли сте репортажи на Нова телевизия от преди 4-5 години? Някой говори за да речем банди за изнудване, трафик на наркотици, камерата го снима в тила, или от главата на долу, но гласа не е модулиран, човека си върти главата, вижда му се профила.

Лошите не плашат, а ако им настъпиш интересите и не спират с бой.

Ако вие коментатори имате информация, за големи и миризливи лайна, като тези в КТБ и ги дадете на журналисти ще им кажете ли: "абе аз съм свободомислещ човек, напиши ми името, за да е ясно, че не е измишльотина това"?

На чужд гръб и сто тояги са малко, м?

22.07 2014 в 22:26

Вие му слагате минуси на "Патриот" , но си е прав!
С тези "наши източници" свинчо стигна до това ниво!
"Дайте ми опорна точка и ще повдигна Земята"
-Дайте ми сайт (пространство) и ще напиша статия подкрепена от сигурни източници!

22.07 2014 в 20:54

Пейтриът, яж си пицата и не се напрягай много.

22.07 2014 в 12:14

Дано не бъда разбран погрешно - подкрепям тези тези инициативи, но ми е любопитно едно нещо:
"Нашите източници потвърждават верността на вече публикуваните в други издания данни за депозити".
Източиците на ПМ и на Капитал да не вземат да се окажат едни и същи? Щото и Капитал чрез "наши източници" наскоро разкриваше, че еди кой си имал депозити в КТБ.
Вaжно е да си отговорим на този въпрос, не мислите ли?
Дайте ги тези източници, друзя. Нали сте либерални медии. Или сте либерали само когато трябва да се защитят едни термити в Стара Загора или едни талибани, преминаващи незаконно българската граница? Дайте източниците!

22.07 2014 в 11:50

"Синът на бивш син военен министър" е Александър Сталийски, личен приятел на Бойко Борисов от бизнес-кръга "Котараците", а "неговата половинка, ТВ журналистка и продуцентка на светски предавания" е Виолета Сечкова. Впрочем, кариерата на Сечкова набра висини в ТВ7. АБЕ, С ТРИ ДУМИ, НАВЪРЗАНИ КАТО ГЕРБЕРСКИ ЧЕРВА.

22.07 2014 в 10:34

...имали хората - дали, могли - взели...