Прокопиев: Вероятно много хора ще загубят пари от казуса с КТБ

OFFNews Последна промяна на 25 юли 2014 в 19:15 5110 7

Снимка Сергей Антонов

Иво Прокопиев.

Вероятно много хора ще загубят пари от казуса с КТБ, вероятно данъкоплатците ще трябва да платят немалка сума, за да покрият загубите. Това заяви пред БНТ издателят и съсобственик на "Икономедиа" Иво Прокопиев.

Първите 50 фирми - длъжници на КТБ са "пощенски кутии", това са фирми, създадени само, за да получат някакви кредити. Много дълго време КТБ е отпускала големи кредити на фирми, които нямат никаква дейност. И това е ставало пред очите на КФН и на БНБ, каза Прокопиев.

Повечето кредити са отпускани на верига от фирми - някъде петата или шестата купува реални активи, обясни той.

2 милиарда лева - това беше оценката, която капиталовият пазар дава, като своето усещане за дупка в КТБ. Тоест това, което най-вероятно няма да може да се събере след някакъв процес на администрация или оздравяване на банката. Една част от тях никога няма да бъдат върнати в банката, заяви още Иво Прокопиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.07 2014 в 09:55

Няма "казус" КТБ, колкото и да му се ще на този червенобузест мошеник. Има закони и те важат за всички, без значение за 1 лев или 100 милиона става въпрос.Всичко друго е замазване и повторен опит за кражба от държавата.

25.07 2014 в 19:58

Плъховете, наострили зъби, изпълзяха от дупките...След като Главпрокурор, МВРПикчрс и БНБ организираха банкова паника и “затвориха КТБ”, първи се яви по ТV Галя Прокопиева, после Иво Прокопиев и цялата банда от “БГСпасители”...., днес и Плювню с реч в порломента “децата, ах, няма да ни простят, ах!” Чака се Цеца Секса!
От една година БГпроблемът е кой да e “БГсПАСИТЕЛ”, Навалица-мераци – то Боко, Протестърмрежи, Иветки, ЦонаОбщата, фондация “България-Америка”, рИформатори, то Барек, то ДПС, БСП-2, то АБВ, то тЪпинг пойнт, навалица-мноооого мерак, чак лигите им текат “БГСПАСИТЕЛИ” да стават!
Истеричния от радост плач на Прокопиев и бандата БГ спасители не казва едно просто нещо – ЗАТВОРИШ ли БАНКА (за да не работи) веднага лошите кредити от 2 % стават 92 %!!!! И БАНКАТА започва ДА СЕ САМОИЗЯЖДА! А за КТБ това е било целта!!!!
Сриването на КТБ чрез банкова паника, изтегляне от 27май до 16-18юни на 860 млн от КТБ и пренасочването им в друга банка, изтегляне от БНБ на 57 млн по нареждане на Искров, БНБ-отказ на законно искане-КТБ за кредит при ЯВЕН ликвиден риск (банкова паника), после нова банкова паника вече към ПИБ, Местан 28май– мерак/избори, 11юни Консултсъвет – срок/избори/блокаж на правителство, ВСИЧКО е част от тЪпингпойнт схема- ЗАГОВОР за сриване на държавата и ОБЯВЯВАНЕ БАНКОВА ВАКАНЦИЯ, т.е. банките затварят, хората истерясват, пълен колапс на държавата, и т.н., и ИДВАТ «СПАСИТЕЛИТЕ»! Дори «викаха истерично» МВФ?!! (кой бе тоз истеричен спасител!??). Кои са СпасителиТЕ е въпрос с неповишена трудност.
ИНАЧЕ КАЗАНО - след като не успяха с тъпани и вувузели, "разходки по жълти павета», окупация Парламент, вериги на Соф.университет, Цона, Иветка и всякаква паплач, НАКРАЯ НАЕХА консултанти - дадоха им «тЪпингПойнт-акъл» в една единствена точка - ФИНАНСОВ СРИВ... къде и как: ... умуваха, пак изчисляваха... и ЕВРИКА! – измислиха: банкова паника, първо КТБ, а после ПИБ.....
И задействаха схемата – , първо: февр14 Протестърмрежа-доносКТБ, следва цепене Главпрокурор от ТV до ТV как лови бандюги в БНБ, повдигане на обвинения към подуправителя и блокаж на Банков надзор-БНБ. Все още НЕ Е ЯСНА ролята на ИСКРОВ - дали той не е съдействал срещу подуправителя Банков надзор, много е вероятно..., на кого е слугувал с инфо и схеми на ПОЛИТИЦИ! и на кои политици!?!?.
НАЙ-ВАЖНОТО – защо БНБ отказва кредит по чл 33 от ЗаконаБНБ на КТБ при ЯВЕН ликвиден риск (банкова паника), - няма отговори. НЯМА ОТГОВОР и защо (данни на ББ) са дадени от БНБ 1 мрд подкрепа на «една банка», а на КТБ не са дадени.
Следва МВР Пикчърс - 4 патрулки с 10 полицая с по 2 пищака пред и в сградата на КТБ, и после хитра СТЪКМИСТИКА – «ама ние, МВР, бяхме за друго», ухаа! А Йовчев/ТV: «Няма риск за нацсигурност!», Каква нацсигурност, какви ПЕТ лева!!!
АЙДЕ БЕ - НАРОДЪТ ГЛУПАК
Народът не е ГЛУПАК, но ХИТРЯГИТЕ ГО бяха ИЗЧИСЛИЛИ, как ще ТРЪГНЕ по ОПАШКИ/КТБ, а готвещите се за БГСПАСИТЕЛИ – истерясваха за власт!
И схемата се приложи Не само за КТБ, веднага се приложи и за ПИБ, но там БНБ даде 1 млрд лева подкрепа-кредит по чл. 33 от ЗакБНБ, а за КТБ нямаше такава подкрепа!
ГИГАНТСКА ПРЕСТЪПНА СХЕМА, в която КТБ е само мижав, но точно изчислен елемент - целта е сриване на държавата в битка за власт, лигите им течаха за власт...
А народа – кучетата го яли ...

25.07 2014 в 19:52

...смешник или не - наясно е с парите - добив и приложение...

25.07 2014 в 19:41

И РБ са едни от тях, нека не забравяме.

25.07 2014 в 19:36

А ти си много доволен, нали?

25.07 2014 в 19:35

Е ти нали ги знаеш поименно, какво е това "вероятно"?

25.07 2014 в 19:33

И този ли ще се прави на чувствителен? Или пък на умен ще се прави сега? Смешник.