10 града се надигат в защита на Странджа

Елица Мартинова 11 февруари 2014 в 07:40 3483 1

Странджа не е Lafka

Снимка Сергей Антонов

Протести срещу застрояването на природен парк Странджа ще се проведат днес в десет града в България.

Демоснтрациите се организират във Facebook, а целта им е да не се позволи застрояването на Южното Черноморие. Въпреки уверенията на властта, че въпросът ще бъде решен в полза на природния парк, гражданите са убедени, че мерките на кабинета не са достатъчни.

"Битката за спасяването на природен парк Странджа вече се превърна в битка за спасяването на всички природни паркове, застрашени от своеволията на институциите! Заповедта на МРР за спиране на ОУП-а на община Царево е нещо несигурно, което не решава дългосрочно проблема. За да сме спокойни, че нито този, нито който и да е ОУП на друга община, приет без екологична оценка ще създаде други проблеми, са необходими промени в ЗУТ и действия на МОСВ, които парламент и министър продължават да не предприемат!", пишат организаторите във Facebook.

В София протестът ще се събере в 18.30 ч. на Орлов мост. Демонстрацията ще премине в протестно шествие, което ще мине през бул. "Цар Освободител", Ректората на СУ, пл. "Народно събрание", градинката на "Кристал", ул. Раковски", за да приключи пред сградата на МОСВ малко след 20 ч.

Освен в София, протеси ще има още в Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора, Сливен, Перник, Пазарджик, Трявна и Велико Търново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови