Из делниците на един луд (7-11 ноември)

Тони Филипов, д-р Последна промяна на 14 ноември 2016 в 10:19 40091 9

„Когато фермерът чука овца, той го прави винаги на края на някоя урва. За да не може овцата да бяга напред, а да се дърпа назад.”

Джордж Карлин

Понеделник, 7 ноември

И какво стана? Магаре да им сложа, магаре ще изберат… Ама не щат чак пък магаре, тяхната кожа махнаджийска! И не просто не щат, ами категорично не щат, още на първия тур не щат.

Борисов естествено не подаде оставка. Отложи за втория тур. И докато чака, запълва времето да ни плаши какво ще стане, ако не стане Тетка президент и ако той подаде оставка. Направо краят на света ще настъпи. Краят на света, подобно на комунизма на Ленин, може да настъпи в една отделно взета страна.

А можеше, по-иначе можеше… И още може. Само да имаше кандидат като хората. Партиите от управляващата коалиция със собствени сили само щяха да отнесат БСП и ДПС като пенсионер типов хляб. Но как да се съберат около Тетка, като половината от собствения ù електорат я отхвърля?

И се получи една много комплицирана ситуация. „Да обичаш малко – няма смисъл. Да обичаш много – няма кого.” Каракачанов олаби избирателите си да гласуват по съвест. „Как си представяте да се изправим като чобани и да кажем на хората…” Трайчо, въпреки натиска от страна на реформаторите с единия крак във властта, също отказа да призове своите: „Моите избиратели не са стадо, което може да бъде подкарано във всяка посока.” Малко ме смущават тия овчарски метафори. Уж са призвани да отричат, че сме стадо, но натрапливото им повтаряне… Не знам, може и аз да съм станал много чувствителен.

Колкото повече гледам ГЕРБ, нейния лидер, нейния заместник лидер, нейния кандидат, толкова повече се съгласявам с Айнщайн, че вселената може и да не е безкрайна, но за човешката глупост е сигурно. В тези хора се е концентрирала критична маса глупост и се чудя как избирателят не го вижда. Всъщност, излъгах ви. Не се чудя. Вече не…

Как може да предложи най-неизбираемия от всички възможни кандидати, та че да обвърже и оставката си с евентуалната загуба? И как може между двата тура, когато трябва да се бори за пълна мобилизация на партийните редици да каже, че Цачева е грешка?! Е кой ще гласува за една грешка? Нарочно не придумаешь, дето викат казаците.

Помните ли какво ви писах преди няколко седмици? Че съзнателно или несъзнателно, Борисов е на път да подари отново президентството на червените. Не съм бил прав. Напълно съзнателно ще да е.

Само на Радан му е широко около врата. Продължава да се шегувка с Бай Х… Докато колегите му от управляващата фракция на РБ тръпнат дали Борисов ще измисли подходящ мотив да се отметне пак, Радан пуснал във Фейсбук соцтабела, на която пише: „Любимата партия ни осигури първокачествен нерез за общо ползване, който желае да се запише в кметството“.

Вторник, 8 ноември

Нема да се плашите, братя! Един читател ми пише, че все летец ще изберем. Дали на изтребител, дали на метла, все ще е летец… Нали помните, че съм ви казвал, че Тетка е много подходяща за капитан на отбора по куидич? Помните грънци! Вие ако помнехте…

Бойко вика: „За първи път и аз не се поддадох на популизма и търсех най-подходящия и знаещия човек за президентската институция, а не най-харизматичния… Ще си понеса отговорностите…"

За пръв път не се поддал на популизма и сгрешил. Досега все я карал популистката и все печелел. „Човек не бива да е чак толкова откровен, освен ако не е глупав.”

Хора сме, грешки правим…

„Цачева, вика, е доста по-симпатична от много от лидерите и премиерите в Европа, без да искам да обиждам някого."

Едва ли някой от европейските лидери би се обидил. Единственият, който с основание може да се обидил, е Тетка. Литотата като стилистична фигура звучи доста двусмислено. А двусмислените неща по принцип означават само едно нещо. Но госпожата не е в положение да страда от наранени чувства.

Кметът на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова коментира: „Поради краткото време, което имаше за кампания, г-жа Цачева не успя да стигне до много хора, особено в големите градове”.

Точно така, само че наобратно. Поради краткото време Цачева не успя да стигне до много хора и затова се получи този резултат. Ако беше стигнала до повече хора, резултатът щеше да е още по-трагичен.

Лиляна Павлова: "Призовавам младите хора - гласувайте. И не гледайте на кандидатите с вкусови критерии…”

Вкусови?! Гаче ще я ядем. Но ние, за съжаление, не сме от тия народи, дето си ядат управляващите.

Ама така е то. Когато лидерът казва, че „урбанизацията се е разхубавила”, що възпитаничката му да не каже вкусови, вместо естетически.

А за Цачева немайте колебания. „Ако изглежда като патица и кряка като патица, трябва поне да допуснем възможността, че си имаме работа с малка водна патица от семейство патицови.” (Дъглас Адамс)

Ако ви се струва, че на моменти съм малко груб, да знаете, че не е несъзнателно. „Политиката е като войната и в някои случаи е допустимо да се използва и отровен газ.” Още повече когато войната е срещу глупостта и посредствеността. Няма забранени средства, независимо дали посредствеността се е явила в пола или в панталон.

Следва на стр. 2

Страница на статията : 010203
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9056

9

Какавидков

15.11 2016 в 15:43

Минах на тегел, бойковата епопея. Минах и на верев - епопеята на бойко.
Дъвкано джвакане и претоплени салатки.
Мерси

7728

8

KumaLisa

15.11 2016 в 11:13

Post factum, again :(

8128

7

Minddestruction

15.11 2016 в 04:38

Докторе,
Кога ще те издигнем от д.х.н.(доктор на хумористичните науки) до професор?
Ех докторе, защо си толкова прав? Защо трябва да пишеш на "шега" за толкова лоши неща вместо малко по-сериозно за нещо хубаво.
Ама нейсе - и 'мериканците си избраха Тръмп и не че чак толкова го харасваха ама оная също е яхнала метлата, и то не само на външен вид ами по-скоро наистина...
Та си имаме нЕкакво утешение. Е, със здраве и да си пожелаем да коментираш нещо по-добро на парламентарните....

8128

6

Minddestruction

15.11 2016 в 04:37

Докторе,
Кога ще те издигнем от д.х.н.(доктор на хумористичните науки) до професор?
Ех докторе, защо си толкова прав? Защо трябва да пишеш на "шега" за толкова лоши неща вместо малко по-сериозно за нещо хубаво.
Ама нейсе - и 'мериканците си избраха Тръмп и не че чак толкова го харасваха ама оная също е яхнала метлата, и то не само на външен вид ами по-скоро наистина...
Та си имаме нЕкакво утешение. Е, със здраве и да си пожелаем да коментираш нещо по-добро на парламентарните....

8000

3

Svetla Dimitrova

14.11 2016 в 15:46

Обичаме те, Док!

8000

2

Svetla Dimitrova

14.11 2016 в 15:46

Обичаме те, Док!