Из делниците на един луд (10-14 октомври)

Тони Филипов, д-р Последна промяна на 16 октомври 2016 в 19:17 54734 7

Понеделник, 10 октомври

На откриването на кампанията на ГЕРБ Борисов изясни какво е имал предвид със заплахата да оттегли кабинета: „Трябва да сме първи на първия тур, иначе оставка."

Така вече е съвсем ясно. Или избирате Тетка, или чао! Това се нарича „Изборът на Хобсън”. Казвал съм го, но ще повторя, щото е важно да се научим да различаваме свободния избор от псевдосвободния. Томас Хобсън имал конюшна и давал под наем коне за езда. За да предпази най-добрите коне от преумора, той предоставял на клиентите следния избор: или коня, който е най-близо до вратата, или нищо.

Ако Тетка спечели изборите и стане президент трябва честно и почтено да си признаем, че сме идиоти. Или поне, че сред народа ни има къде 1 млн. идиоти, на които сме оставили да решават най-важните ни въпроси. Което е същото.

Без мене, братя! Както казва героят от „Портокал с механизъм”, „поцелуйте ме по двете полушария”!

Молдовският фотограф Денис Бучел, който работи в българския в. „Строител” заснел Тетка Цачева и качил снимката във Фейсбук. "Влязохме, вика, в кабинета й за интервю. Стоеше зад бюрото си. Стана, за да седне отпред – демонстративно, в тази поза. И аз… снимах." На негово място и аз бих снимал. Не би ми било приятно, но нали сме професионалисти. Да не мислите, че на гинеколозите винаги им е приятно? Обаче по някакви причини, за които хич не мога да се досетя, авторът набързо свали въпросната снимка от стената си.

Понеже всички сме съгласни, че нацията тотално изпростява. А то какво е изпростяването? Това е загуба на критерии. Защото има писани и неписани изисквания как да се облича и как да се държи един премиер, един дипломат, един председател на НС. И там никъде, отговорно твърдя, не пише, че може да заголва бутовете чак до чертата на характера!

Казвал съм ви за един чичо Шарл, който се отнасял към всяка жена като към дама, докато тя не пожелае нещо друго. В тази поза Тетка не само желае, тя крещи да не бъде разглеждана като дама. Както и онова дипломатическо чудо, за което стана дума миналия път. Между другото, обади ми се един приятел от Външно. Вика: „Имай предвид, че Мая е една от свестните тук…” Представяте ли си другите?!

По телевизора Анка Цолова пита Тетка в чия кратуна се роди туй „майка на нацията”. Вика: „Това са думи на лидера на ГЕРБ и министър-председателя. Разбира се, казани в един много емоционален момент...”

Много обича да „емоционализира” нещата Тетка. („Много сте се емоционализирал, г-н Миков!”) Миналата седмица обясняваше: „С адмирал Пламен Манушев се познаваме от 2009 г. Тогава той бе командващ на флота, а аз на НС. (Командващ?!) Още от тогава имаме изключително емоционални мигове във връзка с представянето на книгата за "Каймакчалан".

От художествената литература знам, че ако в първата глава на книгата между героите се появят вертикални емоционални мигове, те до третата глава на романа се хоризонтират. В смисъл, че пушката неизменно гръмва. Дали и в случая е гръмнала, не мога да кажа.

Анка я пита не се ли обижда на многобройните нелицеприятни интерпретации на националното й майчинство. Не се обиждала: „Когато се тръгва в такава кампания, всичко трябва да е прозрачно... Всеки човек, аз съм един съвсем обикновен човек с всичките ми плюсове и минуси, каквито има всеки човек.”

Ами нали и аз това казвам?! Тя е един съвсем обикновен човек! А президентът не трябва да е чак толкова обикновен.

Вторник, 11 октомври

Нова тв разкри поредната далавера в Земеделието. Обявили обществена поръчка за доставка на "Розбенгал тест", чрез който се засича бруцелозата. Тоя тест според ветеринари струвал 57 ст., а според обществената поръчка на МЗ , обявена от министерството струва 6 лв. Чистата печалба за заинтересованите лица е 5 лв. 33 ст. Които трябва да умножим вероятно по десетки, дори стотици хиляди, защото става дума за задължително изследване на животните. След предаването СГП се самосезирала и е започнала проверка за престъпление по служба на зам.-министъра Цветан Димитров.

Пък Фрогнюз пише, че мъжът на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова прибрал 318 бона от екоминистерството, ръководено от близката й приятелка Ивелина Василева. Фирмата на Красимир Атанасов „Декра строй“ ЕООД „спечелила” поръчка за ремонт на детска градина в Горна Оряховица. Та покрай този повод колегите изреждат и другите успехи на фирмата на Атанасов – 1 млн. във Враца, 1.2 млн. в Тутракан…

Уволненият областен управител на София Веселин Пенев взел под наем джип Toyota Highlander, въпреки че службата му имала пет коли, сред които и луксозно БМВ. И плащал по 3 335 лв. на месец наем за осемгодишна кола. Този „дамоклиев възел”, както казва писателят Димитър Недков, може да се разреже с едно много просто обяснение. Джипът е собственост на брата на Пенев Валентин.

Където ръчнеш, все кражби и далавери! Няма ли край?!

В едно интервю преди време питаха руския поет, певец и музикант Александр Розенбаум как ще изглежда Русия в бъдеще. И той рече: „Ещё то ли Карамзин, то ли Салтыков-Щедрин сказал: "Что будет через двести лет? Будут пить и воровать!"
Ще пият и ще крадат! Слава Богу, ние поне не пием чак така…

Цецка и Цецко, за краткост Цецките, обикалят страната като цветарки. Вчера били в Долна баня, управлявана от Владо, тяхно момче. Цецерон рекъл: „Може би в Долна баня съм идвал над 20 пъти за последните години. И си спомням много добре как извървяхме този път с учредяването на ПП ГЕРБ… ние трябваше да противодействаме не на политическите си опоненти, а на популизма, който слагаха като говорене нашите политически опоненти...”

„Слагаха като говорене”?! Някои работи верно се слагат. И мани, че се слагат, ами не се изваждат навреме…

Като го гледате Цецерон, нямате ли усещане за часовник? В смисъл, че всеки момент ще се покаже кукувичката. Добре, де, може аз да съм извратен…

Но си струва да помислите, все пак. Вика за Тетка: „Тя знае, че нейната роля е да бъде първа сред равни. И тя го прави по възможно най-добрия начин. Тя е първата жена президент на България и в тази кампания тя е първа срещу всички равни, които са в тази кампания.”

Къде го намери Бойко това съкровище. Всъщност, той не го намери, той си го създаде. От нищото, дето се вика. Но така се прави. Както обичал да казва Стив Джобс, „Ако искаш сериозно да се занимаващ със софтуер, трябва сам да си правиш хардуера.”

Между другото, видяхте ли плаката на Тетка. Аз не съм, но един ми разправяше, че госпожата била с оня цвят на косата, който си правят блондинките фундаменталистки, облечена е в нещо средно между народна шевица и черга, и от долу пишело: Гласувайте за Цецка Цачева, вашата майка!

Пък един друг ми разправя, че в герберските среди се говорело, че било възможно Бойко да оттегли кандидатурата на Цецка и да издигне друга, по-печеливша. Викам му, че това е невъзможно, няма време. Нищо подобно, вика, ако съдим по случая с Кристалина, може да издигне новата кандидатура до три дена преди изборите. Не го вярвам.

По време на втория дебат между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп в студиото, неясно как, била допусната муха. И тази муха кацнала на веждата на Хилари, но тя не я изгонила, за да не направи неприятно впечатление на природозащитниците. В социалните мрежи направиха от тая муха слон. Завърза се остър спор къде предпочита да каца мухата, но аз няма да ви занимавам с него, щото кой не знае, че мухата каца върху сладките неща.

В един от официалните Twitter профили на WikiLeaks излезе информация от източник от държавния секретариат на САЩ, че в една от срещите си с членове на департамента през ноември, Клинтън гневно заявила за Джулиан Асандж: „Не можем ли просто да ликвидираме този човек с дрон?“ Подчинените й се захилили. Но бързо престанали, като разбрали, че тя съвсем не се шегува. Доста лицемерно. Пред хората се правим, че не можем една муха да убием, а иначе…
И от тогава в някои среди тя става известна като Килъри.

Следва на стр. 2.

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10824

7

случайно прочетох

24.10 2016 в 16:57

Докторе, да не ни забрави?
Днес е понеделник 24.10.2016 и отива към 17часа, а няма публикуван коментарът ти за изтеклата седмица.
Надявам се, да си жив и здрав и продължавам да чакам.

8000

6

Веси

17.10 2016 в 12:53

Слънчевият Луй е бил екс-ай-ви :)
Тази седмица звучи ужасно тъжно. Но както казва оптимистът, и по-зле може да стане.

16696

4

Новак

16.10 2016 в 23:30

#3, закъсняхме безвъзвратно :-( сега ни остава само едно - да спасим децата си. То да бяха само Тиквун, ЦвЦв, ЦеЦа и другата Герберастката сган лесно, но как да се оправиш с този милион, който ги харесва? Как да приемеш, че са нормални хора подлогите, наречени министри от РБ? Изпростяването е тотално и повсеместно.

25550

3

Izalina

16.10 2016 в 22:03

" Този „дамоклиев възел”, както казва писателят Димитър Недков, може да се разреже с едно много просто обяснение..."
Ае, ся. С обяснения ще режем, подайте гордиевия меч и туйто :D

А тая чавка, очевидно нарочена за неизбежна президентин, явно последователно усвоява неповторимия стил на титана на словото Цветано Цветани - титрите му къртят :D

"Когато се тръгва в такава кампания, всичко трябва да е прозрачно... Всеки човек, аз съм един съвсем обикновен човек с всичките ми плюсове и минуси, каквито има всеки човек.”
Забележителен напредък. Дам.

смех, ама през сълзи и все по-болезнено

8284

2

ДидоВъТъ

16.10 2016 в 21:38

След началото на първият мандат на Гоце се бях канил да емигрирам,а за бабето вечми е късно.Много сме зле,честно.