Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Из делниците на един луд (17-21 юни)

Тони Филипов, д-р 23 юни 2013 в 18:05 34017 26

Тони Филипов, д-р: Из делниците на един луд
Тони Филипов, д-р: Из делниците на един луд

Понеделник, 17 юни

Олекна ни, братя и сестри. Камък ни падна от сърцето, голям камък. Ако Пеевски беше станал шеф на ДАНС, щеше да ни яде гъзът баница... Хич даже и не преувеличаваме. Когато напуснахме «Монитор», дебелото момче беше рекло на един колега да ни предаде, че в който и вестник да идем, той ще го купи и ще ни изгони и от там. И едва ли ще бъде много мнително, ако кажем, че точно по тая причина няколко централни и регионални вестника отклониха предложенията ни да им бъдем полезен. А до тогава ние бяхме написали само оная глупост, че изглежда като правен в час по трудово. Когато купи «Експрес», а с него и нас, ние бяхме готов да си вземем сериозна бележка. И подходихме много добронамерено към съвместната ни работа. Помним, че си взехме компаса и обърнахме бюрата така, че да гледат към Мека. Така де, не можеш да работиш в пресгрупа „Доган хабер” и най-демонстративно да седиш с гъза към Мека. Обаче някой подлец отиде и ни натопи, че ги иронизираме. А ние бяхме напълно добронамерен, честно. Ех, да ни беше тогава сегашният ум… Нека си седят с гъза към Мека, нас какво ни интересува…

Карикатура Христо Комарницки, в. „Сега”.

Карикатура Христо Комарницки, в. „Сега”.

Като напуснахме и той ни обяви джихад, ние също се озлобихме. Наричали сме го Делянозавър, кашалот, морска крава, по-точно морско теле и много други комплементарности, които ни е неудобно да цитираме. Сега, като си ги припомнихме всичките тия работи, направо ни изби вряла вода. Слава Богу, разплатата се отложи.

Както и да е. Само да не си помислите, че се правим на герой. Не, ние сме жертва и сега имаме право малко да позлорадстваме. Да е добър Господ, па да изпадне и от събранието…

Извинявайте, че ви занимах толкова дълго с мене си.

Големият въпрос днес е защо Станишев направи тая простотия. Какво го накара да тикне партията си по този самоубийствен път? Само той може да отговори. Или челна лоботомия, но това е крайна мярка…

Както написахме на друго място, във философията има един метод за оценка на събитията. Нарича се «Бръснача на Окам» - Ако имате две еднакво добри обяснения за един факт, избирате по-простото. Според нас двете добри обяснения са: 1. Тежка зависимост. 2. Глупост и арогантност. Като че ли ще заложим на 2. Защото каквото и да е първопричината за избора на Пеевски, в крайна сметка трябва да си изключително тъп, за да си помислиш, че ще го наложиш за шеф на най-важната служба.

Сега се вайка и се извинява за „грешката”. Както се казваше в онзи хубав еврейски виц, Пеевски е сменен, но лошото чувство остана.

Илиана Беновска рекла днес, че имала информация, че Цветан Василев бил обещал да даде 4 млрд. лв., ако Пеевски оглави ДАНС. Струва ни се, че тая цифра ѝ е спусната от Бойко. Той нали мисли в милиарди само… 4 млрд. са много пари, но пък Борисов 4 г. ги унижаваше да му лижат задника и е възможно да са склонни да платят тая цена, за да полиже малко и той техните. И освен това, като се има предвид, че Бойко е искал да вземе на Цветан Василев цялата банка, 4 млрд. не изглеждат чак толкова много. Отмъщението е от най-силните мотивации. Но много избързаха. Щото са прости. „Отмъщението се сервира студено.”

Покрай случая с Пеевски нашата приятелка Малария Велева пак успя да блесне. В „откровено” интервю с Пеевски го пита: „Вие много бързо израснахте. Спомням си ви още от младежкото НДСВ, след това, когато станахте следовател, зам.-министър. Някакъв хъс за доказване ли носите?” Такива му ги говори… И закачила към интервюто една визитка на героя: „Делян Пеевски е роден на 27.07.1980 г. Завършва право в ЮЗУ „Неофит Рилски“. През 2001 г. е назначен за парламентарен секретар на НДСВ. Възлагат му ръководството на борда на „Пристанище Варна“ ЕАД.”

Много мръснишко. От това представяне никога няма да разберете, че той първо е бил парламентарен секретар, и шеф на борда на пристанището, а после е взел диплома. Даже и затова го изгониха от борда, щото нямаше образование.

Пък в „Марица” четох интервю на фолкаджийката Цветелина Янева. Вика: "Луда съм по сладката муцунка на Делян. Обожавам да щипя бузките му и да целувам плътните му устни. Този мъж има най-сексапилната уста на света. Умирам за него… Двамата живеем заедно и тичам към вкъщи след всеки концерт, но сексът с Делян винаги ми е малко. Той е невероятен любовник…"

Интелектите се подушват, не ли?

Станишев се изпусна, че се бил виждал с Доган за последно преди няколко седмици, а поводът бил да договорят участието на двете партии в създаването на новия кабинет. С което потвърди, че Сокола още води хорото в ДПС. Никой не ходи да договаря правителството с почетния председател. Или бъркам? Явно Местан е просто мъжката секретарка на агата и ние с основание му рекохме Лютви Доган…

Орешарски поканил представителите на протестиращите НПО на среща в МС в 14.30. Но от Фейсбук разбрах, че те му отговорили, че няма да успеят да идат в 14.30, но в 18.30 със сигурност ще са там. Но дали отидоха, не мога да кажа. То толкова народ се събра…

Вторник, 18 юни

В „Труд” питат Георги Кадиев дали би станал лидер на БСП. Вика: „Няма да се дърпам, ако ме поканят”. Как ще се дърпаш, бе! Никой в БСП не би се дърпал. Да си лидер на БСП е много гот, щото тя не е лидерска партия. Каквато и простотия да направиш, отговаря партията, никога лидерът.

Обаче Гошо трябва да види някак да оправи работата със Соня. (Соня е жена му.) Оня подлец Станишев непрекъснато я дава за пример, за да се види какви хора му искат оставката.

Писали сме за г-жа Соня и за едноличното й търговско дружество "Енерджи Съплай", но като ви знаем колко сте късопаметни, пак ще напишем. Дружеството получи лиценз за търговия с ток през 2007 г. Злите езици разправяха, че дружеството не отговаряло на редица изисквания на Закона за енергетиката. Но пък отговаря на най-важното – Кадиев е протеже на Румен Овчаров, а Овчаров е енергетик № 1, alias „Дългия инкасатор”. Иначе знаете ли кога щяха АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица-изток 2" да дадат на г-жа Соня писмо, че има при тях гарантирани количества ток? На мук! Госпожата не е енергетик, тя ръководи семейната фирма, за да не бие много на очи и да може Кадиев да се занимава с политика.

Но така е то. Човек е длъжен първо да си осигури приличен доход и чак тогава може да си позволи да става морален.

Иначе добре го е рекъл Гошо: „Дано ни е за урок, че има решения в живота, които стоят над партийната дисциплина.” Ако имаше повече такива мислители в БСП, друга щеше да е партията, а от там и държавата. Но като ги няма в държавата, няма как да ги има в партията. Не ли?

Понеже няколко пъти ви приканваме по възможност да избягвате вестниците на Пеевски, та ето какво имаме предвид. „Премахват билбордовете от Орлов мост” съобщава в голямото си заглавие флагманът на пресгрупа „Доган хабер” „Монитор”. „Джигити заглушават радара на КАТ”, допълва картината на най-важните събития на деня „Телеграф”. „Кризата отложи смъртта на книжните пари”, чупи рекорди по актуалност „Новинар”. „Песента събра на събор в Каменари над 250 самодейци”, кълчи се търновската „Борба”. „Всеки ден” е най-актуален: „Простакът Тодор Славков изригна: „Браво, че пребиха Люба Кулезич”. Това информира ли ви за вчерашния ден на родината, който беше фокусиран около протестите? Информира ви друг път!

Знам защо ги купувате. Защото в една къща си трябва хартия – нещо да замоташ, печката да запалиш… И в такива случаи се избира най-евтиният. Ние например с вестник пърлим пиле. Замотваме пилето с няколко ката вестник и го подпалваме. За пилето няма никакво значение кой вестник ще изберете. Лично ние предпочитаме мастилата на ИПК. Придават особен вкус на кожичката на пилето… Отплеснахме се. Искахме да кажем, че и за къщни нужди е редно да избирате правилен вестник. Случва се човек доде завива, без да иска да се зачете.

Пък Станишев вика, че погледнал в очите на Пеевски и видял, че този човек е изживял „силен личностен катарзис”… Журналистите, пред които го сподели, изпопадаха от смях. Много обидно се получи…

Гьонул Хайредин пише във Фейсбук: „Hit the road БСП, ДПС, АТАКА, ГЕРБ и сие and dont you come back no more, no more, no more, no more…” И турила и клипчето с песента на Рей Чарлз, та който обича да си го пусне. Понеже ние в никакъв случай не можем да бъдем капацитет в превода от английски, затова ще се доверим на Димитри Иванов. Той веднъж обясни, че неговият превод бил "Прав ти път, Джак". Обаче читателите дали по-адекватен: "Фащай пътя, Джак". Което звучало „по-изпъждащо”. Верно е, „Прав ти път…” звучи много доброжелателно, на границата на пожеланието. Макар че лично ние нямаме нищо против да сме вежлив, когато ги изпращаме… Така сме възпитан още от дете, от чавдарче. Ей, казвал ли сме ви вица за чавдарчето, дето рекло на бабата: ”Наздраве!” Пък тя му рекла: „Ама аз кашлям, не кихам!” „Дреме ми на к… какво правиш, чавдарчето трябва да е винаги вежливо.”

Сидеров се крие от народната любов...

Сидеров се крие от народната любов...

Народът е казал, че любов и кашлица не могат да се скрият. Ще добавим, че и лудост не може да се крие дълго. Гледахте ли го снощи как се криеше от масите под една маса? Екстремните му изпълнения на фона на цялостните безумията ме подсещат за една обява: „Търси се педераст, за отрицателна роля в порнофилм…” Без връзка ме подсещат, ей така…

И зависимост не може дълго да се крие. Все трябва да направиш нещо, за да си оправдаеш парите. Никой няма да те прати премиер, та да се правиш на почтен и независим. Освен дето се демаскира с Пеевски, агенция „КРОСС” съобщи, че Орешарски си назначил за съветник по екологията скандалния арх. Калин Тихолов, чиято кандидатура за министър оттегли по спешност, след като се разчу за далаверите му с устройствените планове на Несебър и Царево.

Пък Вигенин направил секретар на Външно Георги Димитров, агент на ДС и близък съратник на др. Гоце. Ей, тия гаче се състезават кой да удари по-голям шамар на собствената си партия!

Ама и Станишев е голям карък. Как ще се случи така, че точно тая събота ПЕС ще има конгрес и то точно в София! Не вярвам протестиращите да не се досетят, че трябва да повикат малко и пред НДК.

Сряда, 19 юни

Татяна Дончева вика: "Семейство Станишеви са много близки с Пеевски. Там връзките са много тесни и много финансови. Става въпрос за много пари…"

Станишеевски честити поста на Пеевски.

Станишеевски честити поста на Пеевски.

Сигурно. Да заложи и себе си, и партията, това не се прави за милион-два…

Между другото, моля който разбира милиционерските работи да обясни как така Пеевски имал пълен достъп до класифицирана информация? Защо го има, кой му го даде? Защо? Като издател ли го има, като депутат, или като обикновен гражданин?

Изследване на "Алфа рисърч" показва, че след избора на Делян Пеевски доверието в БСП и ДПС се е сринало с повече от 50%. Изобщо Станишеевски действа със замах. Още един такъв ход и БСП няма да я има на политическата и електоралната карта. Какво нещо… Винаги сме мислил, че Иван Костов, в краен случай Бойко Борисов, ще ликвидира комунизма, а то какво излезе? Ще го ликвидира потомственият комунист.

Най-трагично било положението при „Атака”. Над 60% от симпатизантите й заявили, че оттеглят доверието си от партията.

Което показва, че Волен лудува за последно. Партията на нервна почва загуби почва…

Пък червенушките го избраха за шеф на комисията по корупция, конфликт на интереси и парламентарна етика. Да се чудиш с него ли се ебават, или с нас… Нема да се учудя, ако и той преживее некой „силен личностен катарзис”…

„Колкото голяма е вината на политиците за разцвета на това политическо недоразумение, толкова е голяма и на медиите, които от началото на годината не спряха да показват този палячо и да му вдигат акциите, които му стигнаха дори да прескочи 4-процентната бариера, след като беше политически труп”, коментира Дачков.

Труп беше, но го съживиха. И стана като в хоръра „Гробище за домашни любимци” на Стивън Кинг. Сидеров е точно като Тими Батерман. Тими загива, но баща му не иска да се примири със загубата на единствения си син, изравя тялото и го пренася в древно индианско гробище. И той възкръсва. Но не съвсем…

Ето малко от описанията на Тими и както ще видите, съвсем не е нужно да ви подсказвам аналогиите с нашия случай:

„Тимоти Батерман може би е мъртъв, но трупът му жизнерадостно се разхожда напред-назад… При вида на Тими човек имаше чувството, че вижда жена с три цици… усеща, че нещо не е в ред, но не знае как да постъпи… При това Тими вонеше на гроб. Миризмата беше отблъскваща, сякаш вътрешностите му се разлагаха. Човек почти очакваше да види червеи да се гърчат из косата на Тими… В главата му ставаше нещо... Не мога точно да определя какво, но по дяволите, в никакъв случай не бих казал, че Тими мислеше… Той не мислеше, а сякаш действаше по изпратен отнякъде радиосигнал. Когато човек го погледнеше, веднага си казваше: „Ако ме докосне, ще изкрещя“… Тими ни казваше само лошото… Навярно искаше да запомним само гадното, защото самият той беше такъв… Тими беше мъртъв, но едновременно жив. Освен това той… той знаеше…”

Познахте ли го?

Четвъртък, 20 юни

„Афера” какво писа вчера, ако е верно… Ще цитираме дословно, да си немаме ядове после: „Цветлин Йовчев бе произведен за шеф на ДАНС от Борисов и минава от т. нар. гей лоби в спецслужбите.” Мисля си, че не може да е това, което си помислих. У нас много лесно наричат някой педераст. Те така години викаха, че и Станишеевски е педераст в буквалния смисъл. Пък той излезе в преносния…

Всъщност, първоначално свързваха Станишеевски с Вигенин, който сега ни е външен министър. И ако слушаш хорските приказки, ще излезе, че и външната, и вътрешната ни политика е в ръцете на „пидалите”.

Борисов вика, че ще заведе дело за клевета срещу Станишеевски, задето го обвини в криминално минало. И ще го спечели. Достатъчно е да вземе един специалист от Философски факултет, който да докаже, че едно нещо не може хем да е минало, хем да е настояще.

„Аз, вика Борисов, да не съм жена да ми гледат миналото…”

Направо Оскар Уайлд: „Обичам жени с минало и мъже с бъдеще…” Ама Оскар Уайлд има цяла книга с лафове, ако е „на въпрос”: „Никой не е достатъчно богат, за да откупи миналото си.” „Да се влюбиш в себе си е началото на една доживотна любов.” И т.н.

Вчера стана скандал с депутатът от БСП Иван Иванов, който трябваше да стане зам.-вътрешен министър. Обаче от в. „Капитал” извадиха информация, че Иванов е бил „координатор” на СИК в Шумен и Орешарски (парен каша духа!) го уволни още преди да е стигнал до новата си месторабота. Димитър Дъбов обясни, че това било преди доста години, Иванов бил младо момче и явно баща му (който според „Капитал” е свързан със СИК и май бил арестуван преди години за рекет) го уредил да стане управител на шуменския клон на ЗК “Секюрити иншурънс къмпани”. Според Дъбов, той поработил там само 4-5 месеца и отишъл да следва.

Станишеевски се ръкува с бащата на Иванов на сватбата на брат му лани.

Станишеевски се ръкува с бащата на Иванов на сватбата на брат му лани.

Освен със СИК, бащата на Иванов е свързан и с БСП. И то явно здраво, защото Станишев лично отиде на сватбата на брат му лани. Между другото, тогава и Борисов беше поканен, но не се разбра по коя линия – като премиер, или като виден сикаджия. За Станишеевски е ясно, връзките на БСП със СИК не са изненада. Помним как Бай Цвятко беше ходил при Румен Петков да ходатайства за „нашите момчета” братя Маргини

Така че Иван Иванов е второ поколение, той е „изпран”, изучен в чужбина, с добро образование и езици. Такива ще ни управляват занапред, не безпросветни мутри. Децата на мутрите и мутро-политиците вече се завръщат, за да поемат властта. Това е положението, Минке!

Петък, 21 юни

Прогнозите ни за бъдещето на Станишев не се сбъднаха. Надценихме мъжкото начало при социалистите. Станишеевски пак победи здравия разум в БСП. Победи и морала, доколкото все още е останал. Оня ден 9 часа НС на БСП обсъжда напрежението в партията. Отделни недоволни поискаха главата на Станишеевски, но мнозинството остана лоялно към лидера.

 

Ако искате да разберете какви са червените, следвайте стрелката.Ако искате да разберете какви са червените, следвайте стрелката.

Единственото нещо, което може да се направи, според нас е дефенестрация. (Дано го написах правилно, защото в Механото в Пазарджик не се наблягаше много на латинския…) Да, ако се чака сам да напусне „Позитано”, никога няма да стане.

От правителството обещават да намалят тока с 5%. От ДКЕВР се шунгавят, не било сигурно, че има резерви…

Не им вярвайте! Има, ах колко резерви има само, ама ги крадат! Първо на първо, имаме огромен студен резерв, едни фирми получават луди пари, за да поддържат готовност, в случай на авария. Само тук изтича със скорост 90 000 лева в час. В студения резерв има включени два ветропарка. Не мога да ви кажа на кой са, но със сигурност не са на кой да е… Ние не сме най-тъпият в махалата, но не разбираме кое гарантира, че когато стане авария, ще духа вятър и ще включим ветропарка? Дедо Боже! Второ, защо евтиният ток от „Марица-Изток 2” и АЕЦ „Козлодуй” се продава на ВЕИ, които ни го продават като скъп? Трето: какви са тези търговци и кой им е видял очите? Що да не може АЕЦ сам да си продава тока? За да може едни другари да рентиерстват доживотно, затова.

И още резерви мога да измисля, но точно сега ме мързи.

Журналистите засекли в петък сутринта Веждито в парламента. Обаче не влязъл в пленарната зала а отпрашил към бюфета, където закупил няколко бутилки алкохол, щото цените на напитките в парламентарния бюфет са доста под пазарните.

Ще се изразя малко грубо, но обектът го заслужава: когато човек си е кокошкар по душа, колкото и богат да стане, душата му си остава кокошкарска…

Орешарски назначил депутата Росен Малинов от БСП за областен управител на София. Малинов е известен като явочник на Шесто, държал е квартира „Люляк”… Което в друга ситуация можеше и да мине незабелязано, но в тази не. Протестиращите го приемат като рецидив на „грешката”. И то си е баш така.

Междувременно Олигарски си призна, че той е поискал да се даде достъп на Пеевски до класифицирана информация, та като го изберат за шеф на ДАНС да не се губи време. Явно времето им е много кът. Но, дето е речено, ако нямате време да го направите веднъж като хората, откъде ще намерите време да го направите два пъти?

To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!