Румен Петков към bTV за хотела на Първанов-син: А почтено ли е да се уволняват журналисти за неудобен въпрос към премиера?

OFFNews Последна промяна на 10 август 2015 в 09:54 24156 24

Разговор за терористичните заплахи към България, работата на вътрешното ни министерство и предстоящите избори между Румен Петков и водещите на сутрешния блок на bTV прерасна в нападки, когато журналистите повдигнаха въпроса за хотела, купен от сина на президента (2002-2012) и лидер на АБВ Георги Първанов.

Той бе зададен, след като Петков каза, че АБВ си е поставила за цел 200 000 гласа на изборите, че има над 110 кметски номинации, че партийната структура в страната е била изградена за 1 година и че АБВ е партията, която дава алтернатива. Тогава водещият попита дали няма да има разочаровани от АБВ заради скандала с купените 49% от акциите на хотел "Стримон Спа" в Кюстендил за 209 000 лева от сина на Първанов Ивайло. Според сайта "Биволъ" парите са от комисионните по проваления проект "Южен поток". Георги Първанов пък каза, че той и съпругата му са помогнали на Ивайло с 1/3 от сумата.

Ето какво последва:

Първо, аз не знам защо трябва да държите тази тема - вие преценявате и е ваше право, разбира се - всеки ден във въздуха. Може би утре някой представител на културните среди трябва да я коментира, вдругиден - лекар.

Защото сте от АБВ.

Имаме случай, в който един човек си е купил за 200 000 лева борч за 3 млн. той ще трябва да го изплаща.

Това е синът на бившия президент Георги Първанов, лидерът на АБВ, 27-годишно момче.

Понякога да си Първанов, Петков, Борисов е тежко, но искам да кажа и на това момче, и на брат му, и на хора, които носят такива фамилии, че това е отговорност и гордост, защото аз имам честта и удоволствието да работя с президента Първанов повече от 15 години и той няма от какво да се безпокои в нито един миг като общественик, като политик и като гражданин, но да държим тази тема във въздуха, нека да намери своето институционално решение и то да бъде представено пред публиката. Иначе изглеждаме малко като хора... аз не знам с какво мога да бъда полезен в един такъв дебат.

Ние показахме, че семейството...

Бях в Бургас, срещах се с нашите хора в Бургас, господин Калфин беше в Търговище, на мен ми предстои утре да бъда във Велико Търново и Търговище, следобед имаме заседание на националния предизборен щаб. Аз не виждам подобен род тревога у нашите хора, точно защото президентът Първанов е човек с много ясно публично поведение и те го познават.

Ние показахме неговата декларация, в която да има спестявания, с които той твърди, че е помогнал на сина си. Това не ви ли смущава?

Заплатата на държавния глава е около 3000-3500 лева. Това означава, че той е получавал годишен доход грубо 45 000 лева - все пак той 10 г. беше държавен глава. И аз си мисля, че той е имал тази възможност, но, пак казвам, да я държим тази тема във въздуха, лично аз не считам, че мога да бъда полезен. Познавам президента Първанов, нямам никакви колебания в неговия морал и почтеност. Както съм казвал и друг път, той е нужен на българската политика. С такива внушения можем да отвратим всеки от политиката.

Да видим какво ще се случи на изборите и дали целите, които поставяте, ще бъдат постигнати. Благодарим ви за това участие. Румен Петков за спестяванията на президента, за новия политически сезон и за глобалните и локалните заплахи.

Вижте, с такива внушения се въздържам да ви задам въпроса нормално ли е една медия да си уволни журналистите, които са задали на министър-председателя неудобен въпрос? Това почтено ли е?

Нямам спомен някой наш колега да е бил уволняван и става въпрос за свободен телевизионен пазар.

Вие сте млади хора и ви желая успех.

Не сме толкова млади, за жалост, благодаря ви, и на вас ви желаем успех.

Видео от целия разговор:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.08 2015 в 21:49

Не винете агент Гоце това е стандартна практика - в случая децата му имат фирма за уеб дизайн и той им праща държавни поръчки като оная със сайта за 200лв купен за 2 милиона на една позната на президентчето Плевню - it-farmer.bg. При герб и лого на туризма правеха за 3 милиона и не влезе в употреба. Какъв е проблемът с 2 сайта на държавни фирми да са милионери и да си купят хотел нали народът плаща, а не следи за качеството на изпълнението :) Като няма кой да работи в полза на народа така става - гласувайте си за герб и бсп и гледайте как ви инвестират парите в смешки

10.08 2015 в 20:14

Пикльото пак взе да се появява тук таме ... :))) добре де .. 45 000 на година, 10 години президент 450 000, дори това не е 1/3 от парите за хотела. А той Първанов 10 години какво, не е ял, не е пил, не е ходил по луксозни местенца, не е харчил парици, стоял си вкъщи, там дето какво беше ... 80 квадрата апартамент имал, и нищо повече :) Баси смешниците, и повтаря едно и също като папагал... понеже няма какво да каже. И да видим наистина, какво пише в данъчната декларация на президента Първанов ? Защото се шушукаше за едни десетки милиончета в КТБ .. какво ли е станало с тях ? Дали са изтеглени с невалидна цесийка, а и от къде са ? :)

10.08 2015 в 17:27

"Познавам президента Първанов, нямам никакви колебания в неговия морал и почтеност"... Абе айде лягай в някой фонтан, червено мекере...

10.08 2015 в 16:48

Не съм и никога няма да бъда привърженик на лявата идея в политиката, но евала на Петков за реторичния въпрос към водещите! :)

10.08 2015 в 16:42

Познавам президента Първанов, нямам никакви колебания в неговия морал и почтеност. Както съм казвал и друг път, той е нужен на българската политика. С такива внушения можем да отвратим всеки от политиката.- И ние го познаваме... На него не може да му се вярва

10.08 2015 в 16:08

И аз се чудя почтено ли една медия (bTV) да уволни един свой водещ журналист (Иво Инджев) защото си е позволил да попита дали някой е подарил един апартамент на тогавашния президент (Георги Първанов).

10.08 2015 в 15:53

Ми така е то! Гоце е родител и помага на децата. Чух, че се цанил за камериерка в хотела, защото много бързо сменял чаршафите. РП като по-якичък го назначили за пиколо да носи куфарите, а Калфин е на регистратурата, защото знаел чужди езици. И сега от бакшиши за два-три месеца ще изплатят кредитите. Какво ли не прави човек за дечицата!

10.08 2015 в 15:46

Здр, фонтанче?

10.08 2015 в 14:39

Значи, готини "комисионни ".И то,видимата част от комисионният айсберг.
Ходил съм в"Стримон "-един никак не лош СПА хотел,навремето придобит и преустроен от ВИС 2.За % акции и "светлите, чисти "пари, за които Пикльо говори,аз и вие, съфоруници, можем да си позакупим там 2 стаи и един кенеф. Лъже лъже, лъже!
Но така е у нас -балъците данъкоплатци,теглят ипотеки за жилище и се заробват за 15-20. Тарикатите, на цената на 100 кв.,купуват огромен пакет от голям хотел с име при това.
Излагация,Пикльо,излагация, Гоцев!

10.08 2015 в 14:03

Не си ли спомняте думите на сегашния министър на финансите като се изказа :цитирам по памят "Какъв е този мъж който е станал на на 50 год.и няма спестени 50000 лв."