Колегите на Ани Цолова научили от медиите, че е свалена от ефир

OFFNews 08 септември 2017 в 10:28 27522 4

Снимка Нова тв

Анна Цолова

Колегите на Ани Цолова в сутрешния блок и Нова телевизия са научили от медиите вчера, че от понеделник тя вече няма да води „Здравей, България“.

Новината очевидно е изненадала дори екранния й партньор Виктор Николаев, който сподели днес, че му е тежко и на първо време ще води предаването сам. Той обаче не спомена в ефир каква е причината за тази промяна. Само пожела на Ани успех и каза, че тя е от хората с чисти, сърца, с които професията го е срещната. Ироничното е, че точно на този ден преди четири години двамата започнаха да водят „Здравей, България“, премествайки се в Нова от сутрешния блок на bTV.

Новината за отпадането на Цолова изтече вчера, след като решението е било взето от ръководството на медията. Причини не се съобщават.

Днес, след като заглавията в медиите гръмнаха, от пиар отдела на Нова телевизия съобщиха, че Ани Цолова „отваря нова страница в кариерата си“ и ще прави ново предаване. Самата журналистка е цитирана да казва:

"След 19 години в новините и актуалната публицистика, 13 от които в сутрешния блок на двете най-големи телевизии, избрах за себе си нова посока и реших да предложа на NOVA един различен проект. Това е план, върху който работя вече повече от година. Обявявам го в момента, в който съм готова с екипа и концепцията за неговия успешен старт. Това е мой дълго обмислян професионален избор. Благодарна съм за доверието на зрителите през всичките тези години. Ще бъдем отново заедно скоро. На Виктор - един от най-добрите ми приятели, и на екипа на "Здравей, България", желая успех."

“Благодаря на Ани за усилията и успехите, които донесе на NOVA. Щастлива съм, че ще продължим да работим заедно по нов телевизионен проект извън новините. Пожелавам успех на бъдещото предаване“, допълва Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп.

Никой в телевизията, а и мнозина извън нея, не вярват на тази версия.

„Най-накрая успяха“, „Опитваха, опитваха и успяха“ – са най-често срещаните коментари за рокадата.

И докато всички очакваха Ани бурно да се защити, телевизията я изпревари с един ход и ѝ предложи ново предаване в очевиден опит да тушира скандал и да елиминира възможността журналистката да се защити публично, тъй като Нова все още е неин работодател. Дори предаването ѝ да не потръгне и след един сезон да бъде свалено от екрана, тогава общественият отзвук ще е отшумял и не би се вдигнал толкова шум. 

Това е вторият сериозен удар на "групата на bTV" в Нова. Става въпрос за кадрите, които се преместиха преди 4 години от конкурентната телевизия. Наскоро от Нова си тръгна шефът на новините Дарина Сарелска, чийто имидж пострада сериозно около скандала с напускането на разследващия журналист Васил Иванов. Той я обвини в цензура и изнасяне на информация към ДАНС. Тогава телевизията я защото, но по-късно прекрати договора си с нея. 

Ани Цолова не е първият успешен журналист в рейтингово предаване, с когото Нова се разделя. След кратък престой в медията свалено бе и предаването на Сашо Диков, който бе лично поканен в Нова на мястото на Мартин Карбовски и за кратко успя да направи „Дикoff” едно от най-гледаните предавания в българския ефир. Предаването не издържа дълго в ефира и се наложи да се премести в телевизия BiT.

Последната публична атака срещу Цолова дойде от евродепутата Николай Бареков и бе подхваната от определен медиен кръг. Поводът бе сигнал на Бареков до прокуратурата за проверка на имотите на водещите на сутрешните блокове, но фокусът падна основно върху Цолова. Не стана ясно защо точно сега Бареков реши да подхване темата, която по думите му е в отговор на медийни разследвания за негови имоти. Тези новини обаче са с давност от поне две години, а актуален повод сега нямаше.

П.П.
Веднага след споделянето на този текст във фейсбук страницата на OFFNews под него заваляха коментари от интернет тролове. Това индиректно потвърждава версията за оказан политически натиск. „Армията“ на интернет троловете се задейства винаги по поръчка, по определени и предварително зададени ѝ теми. Работодатели на троловете са кръгове със силни политически интереси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

08.09 2017 в 12:57

Ше намерят нова дръжка на микрофон за Баце, кво толко...

21061

3

рамбо

08.09 2017 в 12:52

Ейй голяма драма, голямо нещо! От 3 дена само това ли ще дъвчем, как някаква си Цолова я махнали, като че ли става дума за Лари Кинг? Айде моля ви се по-спокойно