Лукас: Дисни не харесаха идеите ми за новите филми "Star Wars"

ОFFNews 23 ноември 2015 в 18:31 11951 3

Джордж Лукас заяви, че след като е продал марката "Междузвездни войни" на "Дисни", и са започнали подготовките за нови филми, е дал своите идеи за бъдещи сценарии на компанията, но тя не ги е харесала.

Създателят на сагата коментира, че е желал да продължи историята на вселената, но от студиото са му казали, че искат да направят филми, насочени към феновете, и са отхвърлили сценариите му.

Пред списание "Vanity Fair" Лукас разкри без задръжки своите мисли относно поредицата и мнението на феновете за нея. Според него историята на "Междузвездни войни" е изцяло посветена на кръговрата на нещата - ученикът става учител, подлецът става първенец, героят става злодей. Лукас е дотолкова обзет от пътешествието на Анакин Скайуокър от млад спасител до гневен тиранин, че не само прави втора трилогия, но и сам извървява пътя на героя си. Точно както Анакин обръща гръб на джедая, който го е отгледал, режисьорът загърбва феновете на сагата.

"Тръгваш да правиш филм и всичко, което се изправя срещу теб, са критики. Не е много забавно и не можеш да експериментираш, задължително трябва да го направиш по определен начин", казва той. 

Джордж Лукас с костюм и грим за ролята си на Нотлувиски Папанойда в третия епизод на "Междузвездни войни".

След повече от десет години язвителност е разбираемо защо Лукас е уморен, но дали - точно както сенатор Палпатин си слага друго лице за пред хората - това не го е направило зъл? Все пак вманиачените фенове пишат интернет коментари, интернет коментарите водят до омраза, а омразата води до тъмната страна.

Разбира се, има известна разлика между избиването на цяла стая, пълна с деца, и заснемането на 3 зле приети филма, но в интервютата си Лукас се разкрива като истинската Невидима заплаха в сърцето на "Междузвездни войни", унищожавайки нещо, което някога е обичал, и отдалечавайки се от него с презрение. 

Сега всичко, от което се нуждае, е черно наметало и способността да изстрелва светкавици от пръстите си - и кръгът е завършен. Освен това, запитан в интервюто, кой герой би бил във вселената си, Лукас отговаря с абсолютна ситска категоричност и широка усмивка - Джар Джар Бинкс, а всички знаем, че той е истинският злодей в далечната вселена .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!