Смъртно болен фен на Star Wars изгледа новия филм по-рано

ОFFNews 06 ноември 2015 в 20:02 10753 2

Даниел Флитууд.

"Дисни" сбъдна желанието на смъртно болен от рак почитател на поредицата "Междузвездни войни", като му позволи да гледа най-новата седма част на сагата 2 месеца преди официалната премиера, съобщи "Вашингтон пост".

Даниел Флитууд наскоро научава своята диагноза от лекарите, които му казват, че му остават по-малко от 2 месеца живот, тъй като болестта му прогресира изключително бързо. 32-годишният мъж е огромен фен на джедаите и тяхната вселена още от 8-годишен и не можел да приеме, че ще си отиде дни преди премиерата на "Силата се пробужда".

Не може да го приеме и съпругата му Ашли, с която са заедно от 5 години, която започва интернет кампания #ForceforDaniel, която предизвика съчувствието на стотици хиляди хора по света. Отзвукът беше толкова голям, че достигна до ушите на режисьора на филма Дж.Дж. Ейбръмс, който се е обадил лично на Даниел и го поканил да гледа 4-часовата режисьорска версия на лентата, която няма да види бял свят до 18 декември тази година.

"Тъкмо разбрах добрите новини и се радвам за Даниел и семейството му! Благодаря на Силата, че сбъдна мечтата му!", коментира в Туитър Марк Хамил, който играе Люк Скайуокър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови