Пернишкият Бареков обеща таблет за всеки

Владимир Йончев 02 октомври 2015 в 04:23 6670 3

Снимка ZaPernik

Бареков е далеч в Брюксел, но обещанията му възкръснаха в Перник, където изпратилата го в Европа коалиция беше активирана отново, за да лансира една още по-емблематична личност за кмет на миньорския град.

Модерен таблет на всеки ученик от 8-ми до 12-ти клас в общинските училища, обеща кандидатът за кмет на Перник Димитър Колев, става ясно от придружен с видео платен предизборен репортаж на сайта ZaPernik.

Същото обещание беше дадено и от Николай Бареков в кампанията му през 2014 г. Досега няма данни да е изпълнено, но бе решаващо за избирането му като евродепутат.

Колев е издигнат от същата коалиция, която прати Бареков в Европарламента. Тя представлява ремикс на коалицията ВМРО -"България без цензура", но преименувана и без напусналия я лидер. Под името "Народен съюз-ВМРО-Патриотично обединение" "войводите" сега са съдружници с отреклите се от Бареков бивши негови сподвижници.

За да подкрепят Димитър Колев отново един до друг застанаха Ангел Джамбазки и Румен Йончев.

Румен Йончев е председател на членуващият в дясната ЕНП (Европейска народна партия) ЗНС (Земеделски народен съюз), но в това си качество беше депутат от оглавяваната от БСП "Коалиция за България". После напусна левицата, за да се присъедини към Бареков, а след това напусна и Бареков. Водеше преговорите на "България без цензура" за коалиция с ГЕРБ и обеща пълна подкрепа за Бойко Борисов. С люспите от ББЦ основа БДЦ (Български демократичен център), но през юни се отлюспи и от нея, с което парламентарната група на БДЦ се разпадна.

Не по-малко повратлива е биографията и на кандидата за кмет Димитър Колев. Той беше депутат и областен управител от НДСВ, после от РЗС на Яне Янев. През 2011 г. се яви като независим кандидат за кмет, подкрепен от Синята коалиция, а през 2014 г. вече водеше листата на Бареков. Втори беше кандидатът на партията на Христо Ковачки ЛИДЕР. Димитър Колев председателстваше организация на едрия бизнес "Съюз за Перник" на Людмил Стойков, близък приятел на президента и лидер на АБВ Георги Първанов.

Колев започна речта си с отговор на това, което е направил за Перник през годините, разказва сайтът ZaPernik.

„Питат ме какво съм направил за Перник. По времето, когато съм бил областен управител стана подмяната на цялата топлофикационна мрежа в града. По мое време направихме отчуждения на земи и обезщетихме всички хора преди началото на строежа на магистрала „Люлин”. Ние сме хората, които успяхме да направим първите 22 километра от магистралата – отсечката от кв. Църква, до Старо село. Лично аз след подписка на хората от Дивотино докарах министъра на регионалното развитие (б.р.: Валентин Церовски - първият човек в историята на социологията, постигнал одобрение О% като министър) и оправихме отсечката, която не бе ремонтирана 30 години. Относно депото за твърди битови отпадъци, което скоро ще се открие, преди години именно аз бях инициатора да се направи, дори направих първа копка тогава. Когато трябваше да се закрива Топлофикация – Перник направих остро питане до тогавашната екоминистърка, че Топлофикация Перник, на която разчитат институции, училища, детски градини, 70 процента от града, не може да спре. Питат ме хората какво съм направил за земетресението? Не само аз, но всички депутати от Перник настояхме да се направи междуведомствена комисия”, каза Димитър Колев.

Да го подкрепи в Перник дойде Явор Хайтов - депутатът, който направи заменка за 40 млн. лв., но след избухването на скандала изпадна в амнезия и обясни по Нова телевизия, че вече не си спомня за колко е купил земята и за колко я е продал.

„Димитър Колев е един истински патриот и родолюбец. Той е човек, който винаги в цялата си политическа кариера е говорил за Перник като за своето гнездо, като за своя дом и за своя кауза. И аз много пъти съм му се възхищавал за това как той е толкова последователен, как цялото му общуване е свързано с добруването на Перник - общината и на целия регион”, каза Явор Хайтов.

Хайтов направи струващата 40 млн. лева заменка при Сергей Станишев, но преди това беше заместник-министър в правителството на Иван Костов и заместник на Анастасия Мозер в партията й. Преди Делян Пеевски е най-младият зам.-министър и също като него е кадър на ковачницата за млади успели мъже Столична следствена служба. Беше водач на листата на Бареков във Враца, а сега е зам.-шеф на парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!