Quantcast

Миков: bTV забавиха участието ми заради Борисов в Нова телевизия

OFFNews Последна промяна на 23 октомври 2015 в 12:03 4051 7

Лидерът на БСП Михаил Миков смята, че от bTV умишлено са забавили негово участие, защото по същото време в Нова телевизия е бил премиерът Бойко Борисов. Според него телевизиите имат "съгласувано поведение" и заподозря политическа намеса в поведението им.

Миков изпрати писмо до медиите повод неосъщественото му интервю в bTV тази сутрин. В него лидерът на столетницата обяснява, че не е виновен той за случилото се и подчертава, че от телевизията на bTV са забавили участието му с повече от 30 минути, като не му било обяснено нищо. Миков е напуснал телевизията преди участието си, защото не е можел да чака повече.

„Това е напълно неприемливо от гледна точка на морала и професионалната етика. Считам, че е напълно недопустимо да се канят гости в телевизия и да се поставят в ситуацията да чакат да приключат нечии чужди участия и интервюта в други телевизии. Медиите не бива да заемат страна в предизборния процес, вкл. и с подобни елементарни технически трикове; те трябва просто да го отразяват обективно. Това днес не беше направено от г-н Хекимян и bTV”, пише в писмото си Миков.

Той коментира, че не се меси в ничия редакционна политика, но и не приема действията на дадена медия да се меси в работата на партията.

„Що се отнася до изявлението на г-н Хекимян, че bTV не допускала политици да се месят в редакционната им политика, случаят от днес показва, че явно има политическа намеса в редакционната политика на телевизиите. Това е една истина, за която всички български граждани са наясно и декларация на някой водещ не може да послужи като смокинов лист за това”, казва още Миков в писмото си.

Ето какво точно пише в писмото на Михаил Миков до медиите:


"До Средствата за масова комуникация


Уважаеми госпожи и господа,

С настоящото писмо искам да внеса яснота по въпроса с обявеното ми участие в сутрешния блок на БТВ днес, което не можа да се състои по една или друга причина. Според поканата от страна на БТВ и екипа на
г-н Хекимян интервюто беше насрочено да започне в 08:05 часа. Съгласно уговорката бях в сградата на БТВ десет минути по-рано, което е обичайна практика. Няколко минути преди началния час на интервюто ми бях помолен да изчакам малко, после - още малко и така - до 08:40 часа, когато нямах повече възможност да чакам.

Причината за това забавяне не ми беше съобщена. При всички случаи не скучаех и успях да запълня времето си с развлекателни програми, защото по напълно случайно съвпадение по същото време в Нова ТВ се излъчваше на живо интервю с г-н Борисов, вкл. и по теми от предизборната кампания. От гледна точка на тази фактология остава впечатлението за съгласувано поведение на две телевизии, което нанася вреда и на зрителите, и на плурализма. И което има за резултат да даде ефир на едната гледна точка за проблемите и да заглуши другата.

Това е напълно неприемливо от гледна точка на морала и професионалната етика. Считам, че е напълно недопустимо да се канят гости в телевизия и да се поставят в ситуацията да чакат да приключат нечии чужди участия и интервюта в други телевизии. Медиите не бива да заемат страна в предизборния процес, вкл. и с подобни елементарни технически трикове; те трябва просто да го отразяват обективно. Това днес не беше направено от г-н Хекимян и БТВ.

Що се отнася до изявлението на г-н Хекимян, че БТВ не допускала политици да се месят в редакционната им политика, случаят от днес показва, че явно има политическа намеса в редакционната политика на телевизиите. Това е една истина, за която всички български граждани са наясно и декларация на някой водещ не може да послужи като смокинов лист за това. За мен обаче е важно да се знае изрично: ние, от БСП, не се месим в ничия редакционна политика, но и не приемаме редакционната политика и действия на никоя медия да се меси в нашата работа. Точно това изявление ме накара да се занимавам с този случай, който иначе бих подминал с безразличие.

Всички, които са очаквали да чуят днес нашата позиция по изборната ситуация и актуални политически въпроси, ще имат тази възможност отново днес от 18:00 до 18:30 часа в ефира на Канал 3. Използвам случая да поканя всички хора, които имат желание, да говорим за това, което ги вълнува. След 12:15 ще съм в гр. Кърджали. В 13:30 часа ще посетя община Ардино, от 15:30 - с. Долен, Златоград, от 17:00 часа - гр. Мадан, от 18:00 часа започва нашият митинг в гр. Смолян, след което от 20:00 часа ще бъда в с. Павелско, община Чепеларе.

Пожелавам на екипа на БТВ много здраве и професионални успехи!"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.10 2015 в 14:03

Наздраве бе миков !

Ако се беше показал ти по едно и също време с премиера никой нямаше да я гледа тази телевизия и щеше да и падне рейтинга.

А със скандаУа се вдигна реинтинга на теУевизията и на тебе бе михаиуе ..

23.10 2015 в 14:00

Гоце натика Мишо Миков в трета глуха а все телевизиите и Бойко са му виновни. Вкарайте го в Биг Брадър да се посмеем малко .

23.10 2015 в 13:53

.....е чак пък толкова да си глупав, и да парадираш с това!!! btv му правят услуга, че да го чуят и него, като го забавят, а той пак.

23.10 2015 в 12:55

.не случи на партия, ама и тя С него.

23.10 2015 в 12:40

Ейй, Миков ептен изпуши, не случи на партия, ама и тя на него.

23.10 2015 в 12:37

Не виждам повод за недоволство, така са те видели повече хора.

Макар че Михаиу се опуаква просто за да му се споменава името, както един друг известен беловлас алкохолик.

23.10 2015 в 12:19

Мише, тамън си имал време да удариш още едно-две "на крак", не виждам защо си недоволен.