Миков: БСП може да не дава пресконференция в изборната нощ

OFFNews 22 октомври 2015 в 13:16 2766 1

Снимка БГНЕС / Архив

Михаил Миков

"При едни добри резултати за БСП на предстоящите избори, може да се стигне до сериозни трусове в настоящото управление и впоследствие до нови предсрочни избори".

Това заяви председателят на  БСП Михаил Миков пред Нова телевизия.

„Настоящите избори са възможност българските граждани да кажат как живеят по това каква е перспективата за тях, за децата им, дали искат промяна в управлението или искат дясното да остане”, каза още Миков.

По думите му БСП е единствената алтернатива, като една "автентичната левица в България". Според него столетницата е в добра кондиция и при обиколките си из цялата страна е усетил все по-голяма мобилизация в членовете и симпатизантите на левицата.

„Нито една от партиите в сегашното управление не обеща на избирателите си това, което свършиха за една година -  увеличаването на възрастта за пенсиониране до 67 години, повишаването с 10% на данъка върху доходите на най-бедните работещи, въвеждане на данък „градина, образование и здравеопазване за богати”, категоричен бе лидерът на левицата.

Миков заяви, че референдумът ще затрудни изборите, като гласоподаване, като преброяване на гласовете. По думите му на това се е дължала и позицията на БСП срещу провеждането на референдума заедно с местните избори, защото ще възникнат много проблеми. Той подчерта, че в нощта на изборите едва ли ще има яснота за резултатите и затова се обмисля идеята БСП да няма пресконференция тогава.

Той коментира и заплахи, които председателят на политическата партия „Солидарност” и лидер на ромското мешере Христо Младенов отправи към репортера Вероника Димитрова.  Според него това е престъпление, но не е у

 „Държавата си затваря очите за престъпленията- това важи не само за извършените от ромски лидери, но и от криминалния контингент. Заплахата е престъпление”, коментира Миков.

Според него този случай трябва да се разгледа от прокуратурата и да се изясни случаят. 

Миков се оплака, че и кандидати на БСП са заплашвани. „Наш кандидат отива в ГЕРБ, защото са му казали, че жена му ще остане без работа. Човекът идва при нас, плаче и обяснява: „Аз съм от БСП, но ми казаха, че ако не бъда кандидат на ГЕРБ, жена ми няма да остане на работа”. Заплашват и хората, че няма да имат държава. Цветанов заплашва, че ако не гласуват за ГЕРБ, няма да има европейски проекти. Да не би европейските проекти да се разпределят по партийна линия?”, добавя той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!