Миков и Станишев в Букурещ, румънските социалисти избират лидер

OFFNews 18 октомври 2015 в 16:29 3207 2

Миков и Станишев с Ливио Драгнеа

Председателят на БСП Михаил Миков и президентът на ПЕС Сергей Станишев подкрепиха румънските социалдемократи в Румъния, където присъстваха на техния конгрес за избор на нов лидер на партията. Председателят на българските социалисти проведе разговори с новоизбрания лидер на Социалдемократическата партия на Румъния Ливио Драгнеа и председателя на Камарата на депутатите в Румънския парламент Валериу Згоня.

„Ливио Драгнеа е силен лидер, който ще отговори на новите предизвикателства и ще продължи процеса на модернизация на Социалдемократическата партия, като я отвори към нейните членове и местни структури и поеме дългосрочни ангажименти към гражданите на Румъния. Така ще постигнете две нови изборни победи следващата година“, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на конгреса на партията в Букурещ.

По думите му този конгрес трябва да даде силен старт на двете кампании, които са важни не само за партията и за Румъния, но и за демокрацията в Европа. Той обясни, че сред европейските граждани има чувство на несигурност, липсват надежда и перспектива. Според него именно европейските социалисти и социалдемократи в Европа трябва да се преборят да върнат Европа на надеждата и бъдещето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!