Кои са хората на забавните предизборни плакати

Симона Костадинова 01 октомври 2015 в 19:13 16564 1

С началото на предизборната кампания се появиха и първите плакати. Част от тях предизвикаха изключителен интерес, набраха популярност и станахa обект на подигравки заради дизайна им или начина, по който изглеждат хората на тях.

Понеже се посмяхме достатъчно, решихме, че е време да разкажем кои са хората на забавните плакати, които вече няколко дни обикалят из социалните мрежи:

Плакатът на кандидата за кмет на село Гаганица от БСП Антоанета Лазарова предизвика фурор в социалните мрежи. Причината е по-нестандартната прическа, на която жената е заложила. Именно заради това тя бързо беше оприличена на герой от Междузвездни войни. Изборът ѝ на грим също не беше подминат и бе сравнен с този на гейшите.

Това не е първият пръв, в който косата ѝ изглежда така, всъщност това е нейната обичайна прическа от години. Оказва се, че тя е много обичана от съселяните си. Тя развива културния живот в Гаганица. Лазарова е председател на клубa на пенсионера в селото, както и организатор на фолклорната певческа група към него. Била е една от най-активните социалисти в цялата област, разказаха от БСП. Тя е била и член на секционната избирателна комисия в селото при провеждането на референдума за АЕЦ "Белене" през 2013 година. 

Тази година тя е организирала тържество в Гагаица по случай 55-годишнината на фолклорната група на селото:

Снимка: Списание "Черно и бяло"

Снимка: Списание "Черно и бяло"

Стоян Тончев, който е водач на листата за съветници на "Партия на зелените" за Поморие, също стана изключително популярен заради плаката си. На него мъжът забива меч в голям октопод, а отдолу пише "Не може да не може". Епичната картина предизвика редица иронични коментари в социалната мрежа, а реакцията на Точев не закъсня.

Той обясни, че с изображението иска да покаже, че ще се бори с порочните практики в общината. Мъжът е сигурен, че е заплаха за настоящия кмет. Той дори заяви, че заедно с останалите кандидати за общински съветници в листата му, е готов да се яви на детектор на лъжата и да отговори на въпроса: „Могат ли да те корумпират?".

Тончев по професия е журналист и се занимава с разследвания на порочни практики в Поморие. Освен това той е координатор на "Партия на зелените" в Поморие.

Кандидатът за общински съветник на Карнобат от ГЕРБ Чавдар Вълев също предизвика силна реакция в социалните мрежи заради визията, която има на предизборен плакат. Той е заложил на черни очила, черна риза и бяла вратовръзка, а снимката е в близък план. На плаката срещу името му гордо стои думата "бизнесмен", което още повече засилва усещането за така наречените охранители от края на миналия век.

Оказва се, че Вълев се занимава именно с охранителен бизнес. Справка в Търговския регистър показва, че той е управител и едноличен собственик на “VIV SECURITY GRUP” Ltd. Фирмата се занимава от пазене на домове, офиси, самолети, кораби и хора до защита на ВИП-ове и организиране на самозащитата и самоохраната на населени места.

Освен това Вълев е и председател на структурата на Национален съюз безопасност и охрана в Карнобат.

След като плакатът на карнобатския бизнесмен набра популярност, от пресцентъра на ГЕРБ бързо обясниха, че причината за черните очила е здравословен проблем. Скоро след това обаче бяха открити снимки на Вълев и с очила със светли стъкла.

Вълев и досега е бил общински съветник и като такъв е бил член на две комисии - тази по законност и обществен ред и тази по благоустрояване, комунална дейност, транспорт, екология, селско и горско стопанство.

Голяма популярност набраха и два плаката, които обаче не са истински, а само плод на добра шега. Това са синият постер на Марио Николов и червеният на Ивайло Грозев. Двата палката са направени в еднакъв стил - най-отгоре пише "Местни избори 2015", след това "с. о. Каолиново", после снимка и слогън, а накрая е "купуването и продаването на гласове е престъпление". Слоганът на Грозев е "Всички курортисти в Павел Баня", а на Николов - "За здрави и силни тополи".

Всъщност плакатите са били част от забавна вечер, която са си организирали в началото на месеца къмпингуващи в "Арапя". Те се събрали, пародирайки предстоящите избори. "Синият" кандидат е солистът на оркестър "Изумруд", а "червеният"- негов приятел.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови