Каракачанов: Волен е националист, колкото аз съм марсианец. Продава България за торба рубли

Владимир Йончев 03 октомври 2014 в 18:45 9181 23

Г-н Каракачанов, излязоха последните социологически проучвания и всички те поставят със сигурност Патриотичния фронт като участник в следващия парламент. Какво ще правите в парламента като влезете? С кого може да има коалиция и с кого не?

Никога не съм се съмнявал, че Патриотичният фронт ще влезе в парламента и тук идва същината на Вашия въпрос - какво ще правим там. Аз смятам, че този досегашен порочен политически модел да се събират една, две, три партии, за да направят мнозинство, след което в изпълнителната власт всеки да дели баницата в своя полза, е крайно порочен модел, модел, който на практика доведе до банкрута на държавата България.

Нормалните политически партии (в това число не слагам ДПС и партия Атака, които са скачени съдове и са плод на една и съща политическа интрига) е нормално да седнат и да разговарят за основните 5-6 приоритета, които стоят пред българската страна.

Кои са тези приоритети?

Високата безработица, ниските доходи, пенсии и заплати, фалиралото здравеопазване, циганската престъпност, която е заляла 2/3 от България, корупцията по висшите етажи на властта, като почнем от митниците, минем през общини и министерства и стигнем до президентството, образованието, демографската криза. Това са приоритети, по които трябва не само да се говори, но партиите, които ще съставят мнозинство, трябва да имат много ясна представа как ще решават тези проблеми.

Оттук-нататък при една много ясна и точно разписана програма на управление може да се пристъпи към съставяне на парламентарно мнозинство, към съставяне на правителство.

Всички български политици обичат да се хвалят, че познават Меркел, всеки обича да показва снимки как се е снимал с нея тук или там. Истината е, че Германия вече втори мандат се управлява от коалиционно правителство, от партии, които теоретично не би трябвало никога да са в обща коалиция, но в името на Германия и на базата на програма, която е уточнена предварително, вече второ правителство управлява по този начин и Германия върви напред. Уточниха с колко ще се вдигат доходите на хората, какви пари ще се отделят за здравеопазване, какви пари ще се отделят за отбрана, как ще се решават проблемите с престъпността и в Германия забравиха, че има криза.

А българските политици продължават да говорят, че кризата е голям проблем в България. Всъщност най-сериозният проблем в България е, че самите политици предизвикват кризата.

Прогнозите сочат, че ГЕРБ не е близо до мнозинството, което означава че вероятно ще Ви потърсят за разговори. От всичките тези приоритети, които изброихте, кои са точките от които няма отстъпление в името на коалицията?

От кое да отстъпим? От това, че българските пенсионери получават мизерни пенсии? Хора, работили по 40-45 години получават 150-160 лв, а в същото време една циганска многодетна майка, само за това, че си води многодетна, получава по 165 лева и за всяко цигане получава детски помощи. В едно неработещо циганско семейство влизат повече пари, отколкото на едно семейство български професори-пенсионери. Тука няма отстъпление.

По кое да има отстъпление? По това, че цели региони от България са залети от циганска престъпност и няма полиция, няма съд, няма прокуратура? По този въпрос също няма отстъпление.

По кое да има отстъпление? По темата здравеопазване? Не може с 4% от БВП да правиш нормално здравеопазване, при положение, че в другите страни като Румъния, Чехия, Унгария, които бяха на нашия хал преди 25 г., този процент е 8-10%?  Без пари здравеопазване няма. И тука не може да има отстъпление . Ние сме с най- висока смъртност в Европа. Ние сме нацията с най-голям процент с ракови заболявания, инсулти, инфаркти, диабет в цяла Европа. Тук не говоря за Европейски съюз, а и за страните извън Съюза. Просто има теми, от които няма отстъпление.

25 години политическите партии ни казваха – да, има важни проблеми, ама дайте да не ги решаваме сега, да ги отложим. След 25 години натрупване има 5-6 важни въпроса, по които няма накъде да се отстъпва, защото хората просто не могат да чакат повече и не са длъжни да чакат. Депутатите са длъжни да обединят своя потенциал в името на това да решат проблемите на българските граждани. Всичко останало са празни приказки и идеологически заклинания.

Има ли шанс за правителство без ДПС и без силното влияние на ДПС върху всичко в държавата?

Ако искаме да бъдем нормална държава, партия като ДПС не може и не трябва да се докопва до властта никога. Защото ДПС не е партия. Тя е една етническа икономическа мафия и нищо повече. 25 години постоянно ни обясняват защо ние, българите, в собствената си държава трябва да се чувстваме виновни заради някакъв си "Възродителен процес". А в същото време пак в духа на някаква измислена толерантност, ние забравихме за Ботев, за Левски, да турското робство, за българите в Македония.

Партията ДПС не представлява турското население в България, Тя представлява интересите на някаква клика и ощетява българската икономика и българските граждани. Те не са партия, която участва във властта. Те са корпорация, която лапа властта.

Ако искаме да изградим нормална и модерна държава ДПС не в следващите 4 години, а в следващите 44 години не трябва да влиза във властта.

Алфа рисърч предвиждат 100 000 гласа за ДПС от Турция. Те очевидно ще променят вота.

Точно така ще се получи. Но не е е луд, който яде баницата, луд е, който му я дава. Истината е, че в ЦИК представителите на всички партии: и на БСП, и на ГЕРБ, и на ДПС, и забележете на партията Атака, са гласували за откриване на 136 секции в Турция. Това са 136 секции, които въобще не трябваше да съществуват там. Някои казват - ама наши сънародници са, не можем да ги лишаваме от правото да гласуват.

Първо това не са наши сънародници. Това са хора, които са избрали Турция за своя родина. Това не са жертвите от Възродителния процес. В голямата си част това са хора, които са се изселвали по изселнически спогодби между България и Турция. Изселвали са се доброволно. В онова време в България, по времето на комунизма, когато беше валидна  поговорката „ В България е добре да си артист, спортист и турчин-комунист”, в това време те се изселваха и казваха, че Турция е тяхната родина. Напускаха България и ставаха турски граждани. Същите хора, които през 1988 и 1989 година, които напускайки България казваха, че ще се върнат с танковете, сега ще определят бъдещето на европейската държава България. Това е недопустимо. Още повече, че в Турция изборният процес не се контролира от ЦИК и българското правителство, а се контролира от турските административни власти.

На миналите избори в деня за размисъл и в деня за гласуване, когато според българския избирателен закон в България предизборната пропаганда е забранена, в Турция такава пропаганда съществуваше. Частни и държавни медии агитираха за една турска партия – ДПС. Тъй като се намират на територията на чужда държава, ЦИК не можеше да ги санкционира по никакъв начин.

Второ - имаше редица секции, в които гласуваха по 1400-1800 човека нещо, което на практика е невъзможно. Въпреки това техните гласове бяха признати. Публична тайна е, че така наречените изселнически организации се финансират от турското правителство. Те са част от инструментариума на турската външна политика и се контролират от турските специални служби.

Възниква въпросът - защо ЦИК позволи да има 136 секции, да има 100 000 гласа от Турция? Това са гласове, които ще бъдат направлявани от неоосманиста Ердоган. Човекът, който се изживява като новия османски султан, човекът, който смята, че Турция трябва да си възстанови османското присъствие не само на Балканите, но и в Близкия изток.

Ако кажем, че партии като ГЕРП и БСП са банално неориентирани хора, то Атака, която от години се прави на много националистическа, сега гласува за откриването на тези 136 секции.

Аз не зная дали някой все още се вързва на Атака когато се прави на националистическа. Но начинът, по който правителството на ДПС беше избрано със златния пръст на Волен Сидеров сложи голямо петно върху всички националисти. Какви гаранции има, че и други националистически партии няма да влязат в сътрудничество с ДПС?

Волен Сидеров е националист, колкото аз съм марсианец. За разлика от него, аз никога не съм променял своите политически убеждения и своите политически тези. Да си спомним 1991 г., когато Волен Сидеров беше ултраседесар и обясняваше как национализмът е мръсно нещо и как националистите са едни мазни мръсни хора и най-великият политик в България е Ахмед Доган.

Е, те тогава бяха в една листа с Лютви Местан.

Точно така. Същият този Волен Сидеров, който призоваваше президента Желев да изпрати войски в Ирак при първата Американо- иракска война в Кувейт и казваше, че ние трябва да помагаме на нашите американски съюзници. Същият този Волен Сидеров, който сега пее съветския химн. Който отива да си открива кампанията в Москва и вероятно отчита сметките от своята кампания също в Москва...

Колко тогава струва любовта към България?

Ботев го е казал „ Има патриоти, има и майкопродавци”. Казал го е и в стиховете си: „За парата би продал и жената”.

Затова призовавам всички честни, нормални българи да не се лъжат по лозунгите на Атака и по лъжите на Волен Сидеров, че ще им направи минималните пенсиите по 500 лв и минималните заплатите по 1000 лв., защото този човек няма представа какво са парите. Както видяхме той харчи във Варадеро по 1000 лв. за 15 минути или плаща 1000 евро за най-скъпия хотел в Париж.

Един такъв човек не мисли за българските пенсионери и за българските граждани. Въпросът е колко шарани ще има, които ще се хванат на лъжливата кукичка на Волен Сидеров и на Атака.

Българският патриотизъм струва кръвта на стотици хиляди българи, които са умирали, за да защитават независимостта и свободата на България.

Ако този човек говори за американския колониализъм, пеейки съветския химн, той за мен не е никакъв националист. Той е поредния човек който за торба рубли е готов да продаде България.

Волен Сидеров е цар на превъплъщенията.

Да, превъплъщенията на Волен са много интересни и любопитни. Допреди 3-4 години той пускаше на митингите "Валкириите" на Вагнер. Той демонстрираше една привързаност към Адолф Хитлер и Третия райх. Пускаше любимия композитор на фюрера и вдигаше ръце в хитлериски поздрави и се правеше на фюрер в България.

От една година по митингите не пуска Вагнер, а пуска съветския химн - "Союз нерушимый". Ето това е Волен Сидеров - човек, който според хонорара може да изпълни всякаква роля. Въпросът е докога в България ще има наивници, които гледайки този цирк ще казват, че виждат сериозно произведение на изкуството. Без да обиждаме, разбира се, истинското цирково изкуство.

Николай Бареков в тази графа ли е? Вече се опита да затваря границата – не му се получи.

Беше ясно че няма да му се получи. ВМРО три пъти е затваряло границата и винаги сме го правили изненадващо, без да бием тъпана един месец по-рано, за да дойде полицията и да попречи. Затваряли сме три пъти границата – по време на парламентарни и местни избори. Но тезата, че  ДПС и Бареков са скачени съдове, се доказва и от следния факт - Бареков тръби една седмица, че ще затваря границата. След което излиза Лютви Местан и обявява Бареков за най-големия националист. Ако това не е взаимна автореклама, здраве му кажи. Истината е че Бареков е ДПС-2.

Това не го ли знаехте, докато сключвахте коалицията за евроизборите с него?

При създаването на коалицията за евроизборите, той се кълнеше в други неща. Тогава не заемаше продепесарски позиции.

Но явно това е човек, който бързо сменя приоритетите си. Както носеше цветя на Бойко Борисов, така го обяви за
мафиот № 1.

Както обясняваше колко е лош Делян Пеевски, така му стана пръв приятел.

Както обясняваше как олигарха Ковачки трябва да лежи в затвора до живот в раирана пижама, след пет дена направи коалиция с него.

Големият въпрос е кого обслужва псевдоакцията на Бареков? Обслужва само и единствено ДПС, защото защитава техния електорат. Истината е, че турците няма да дойдат да гласуват с рейсове в България. Те идват да гласуват с рейсове само на местни избори, когато няма избирателни секции в Турция. За парламентарни и президентски избори те гласуват в Турция, защото услужливо ЦИК и българските власти им дават възможност да откриват десетки, стотици, а в конкретния случай 136 секции.

Така че тази цялата комедия около лягането на Бареков на границата, което всъщност не беше никакво лягане, а някаква 5 минутна пиар акция ,обслужва само и единствено ДПС.

Нека върху тези аргументи се замислят всички нормални здраво мислещи български избиратели и да си отговорят: Бареков българските интереси ли защитава или защитава електоралните интереси на най-омразната партия в България ДПС. Ако си дадат правилния отговор, този човек ще гледа българския парламент през три криви макарона, не през един.

Патриотичният фронт е коалиция. Ще играете ли преференциално, за да вкарат ВМРО и НФСБ свои хора?

Официалната позиция е, че ние няма да играем преференциално. Разбира се всеки един от кандидатите има пълното право да агитира за себе си. Смятаме, че преференциалният вот може да доведе до много недействителни бюлетини, както беше на евроизборите. За да не се губят гласове, ние сме призовали нашите членове и симпатизанти да гласуват за Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО с номер 24. Но ако някой от нашите симпатизанти харесва някой от листата с по заден номер, той има своето право преференциално да гласува за него и ние нямаме нищо против това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!