Как изглежа една уредена София: визията на Антон Хекимян

OFFNews 18 октомври 2023 в 17:23 989 1

Антон Хекимян

Снимка БГНЕС

Антон Хекимян

Точно преди месец, на 17 септември, коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира за участие на местните избори в София. Седмица по-късно стана ясен и кандидатът на двете партии за столичен кмет – Антон Хекимян.

Как доскорошният телевизионер и настоящ кандидат за кмет си представя една уредена София?

„В качеството си на гражданин и аз като всички софиянци искам да живея в още по-чист, още по-подреден и по-сигурен град“, казва често той по време на предизборните си срещи с организации и жители на столицата. „По-чисто, по-подредено и по-сигурно“ за Антон Хекимян означава „категоричното спазване на всички стандарти в процеса на строителство и контрол“. Затова основни приоритети в предизборната програма на екипа на бившия журналист са именно градоустройството и инфраструктурата.

"Благодарен съм на хората от екипа, с които работя през последните две седмици. С тяхната експертиза, опит и ентусиазъм ГЕРБ успешно създава годишни програми за инвестиции в кварталите на София. Това се прави съвместно с районните кметове", обяснява по време на предизборните си срещи Хекимян. Тези програми включват ремонт на вътрешноквартални улици, облагородяване на междублокови пространства, поддържане на детски площадки, както и подмяна на уличното осветление с енергийно ефективно.

През този мандат е приет и най-мащабният план за изграждане на тротоари в София, а именно изграждане и реновиране по 100 км тротоари годишно във всички столични райони.

За да бъде столицата ни отговорен град, продължава и работата по създаването на удобни и сигурни пешеходни маршрути от училищата до най-близките спирки на градския транспорт. Това е изключително важно за успокояване на трафика сутрин и вечер, когато родителите водят и взимат децата си от училищата, обяснява още Хекимян.

Изграждането на паркинги в кварталите е съществена част от управленската му програма. В момента се довършват паркингите в Надежда и Слатина, а проектите за строителство на още седем етажирани паркинга в районите Сердика, Студентски, Подуяне, Младост, Слатина и Овча купел са напълно готови, заявява кандидатът на ГЕРБ.

Кандидатът на ГЕРБ се противопоставя на предложението за изграждане на подземни паркинги под столични детски градини и училища. Хекимян обяснява, че родителите не биха приели да се паркира свободно под образователната институция.

При срещите си с граждани и представители на бизнеса Хекимян напомня колко важно е да бъдат премахнати „калните точки“ около домовете на хората. В тази връзка е и реализацията на идеята да се обособяват по 100 квартални паркинга годишно, както и е създадена програма за преасфалтиране на площадките за паркиране до жилищните блокове с очертаване и подреждане на местата за автомобили.

Ускоряването на дейностите по премахване на излезлите от употреба коли, паркирани на публични площи също е част от стратегията на екипа на Хекимян за още „по-чист, по-подреден и по-сигурен град“. В тази стратегия влизат всички елементи на добрата градска среда, включително пейките, кошчетата за боклук, информационните табели, рекламните табла, премахването на висящите кабели.

В програмата за управление на Антон Хекимян, в частта за градоустройството и инфраструктурата, е включен и акцентът за ограничаване на застрояването в комплексите, както и увеличаване на отстоянията между старите и новостроящите се обекти. А ниското етажно строителство остава като задължително условие при изграждането на домовете на хората в крайградските зони.

Според кандидата за столичен кмет стандартите за качество и контрол са тези, чрез които всъщност се изгражда визуалната идентичност на града. „Всеки ден ще съм на всеки ремонт, ако трябва и на всяка тротоарна плочка, за да видя дали тя правилно се поставя“, заявява Хекимян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

PaulPierce

18.10 2023 в 18:18

ей, от 18 години все едни и същи глупости от тези нещастници.
Хилядите детски градини още Боко почна да ги строи, но се усети, че от незаконни блокове се изкарват повече пара. Децата, които трябваше да са в на Боко детските градини вече са тинейджъри в Нидерландия
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика