Как Виктория от Русе стана дизайнер на Кейти Пери

Интервю с дизайнерката Виктория Колева пред OFFNews

Николаос Цитиридис 17 февруари 2015 в 15:40 19887 6

Снимка Виктория Колева

Вики пред стаята на Кейти Пери

Виктория Колева е на 33 години, от Русе, по душа е пътешественик. А по професия е дизайнер и от 13 години пребивава в САЩ и сега живее във Финикс, Аризона.

Тази година Вики бе избрана да облече световноизвестната певица Кейти Пери за нейното участие в полувремето на най-гледаното спортно събитие в САЩ - Супербоул.

Младата дизайнерка има своя компания за спортни облекла - VFit. Тя описва линията като комбинация между секси бельо и перфектните дрехи за спортуване. Бизнесът стартира след като тя сама започнала да носи моделираните от нея дрехи във фитнеса и така мълвата за нейното облекло се разнесла в града. Започнали да я наричат "момичето с щурите спортни облекла". След месец, благодарение на дълго време убеждаване от страна на нейни приятелки, колекцията излиза в продажба онлайн в нейния сайт VFitWear.com и в различни йога и фитнес центрове.

Вики се прибира в България поне веднъж в годината, но последният път се видяла с брат си от Лондон и родителите си от Русе, както тя се изрази, по средата - в Париж.

В разговора ни с Вики я попитахме за нейната мечта, а тя ни отговори, че тя вече е факт, а именно да бъде дизайнер и да работи за външния вид на известните личности. 

Заради богатия си опит като дизайнер от екипа на Кейти Пери се свързали с Вики, за да отговаря лично за гардероба на суперзвездата.

"В модната индустрия във Аризона съм от повече от 10 години и не бях шокирана, когато ми се обадиха. Поласкана и изненадана, но не и шокирана. Обади ми се нейна асистентка, която ме попита дали мога да работя и отговарям за гардероба на Кейти Пери по време на Супербоул. Трябваше им някой местен от Финикс, тъй като и финалът на Супербоул беше тук. Наистина бях много поласкана, че от всички талантливи дизайнери в града избраха точно мен", разказа ни Вики.

Тя има и предишен опит в работата със звезди - дизайнерката е работила с актрисата Идина Мензел и много други известни личности във Финикс. 

"Кейти е много земен човек, с много ценности в живота. Тя е много сладка и уважава всеки един от своя екип, както и дълбоко цени тяхната работа. Тя ни вдъхновяваше да работим. Преди да излезе на сцената всички се събрахме и тя каза молитва, която бе последвана от нейна реч, което ни успокои преди голямото шоу, което е гледано от близо 80% от американците. Бях толкова впечатлена от това, че вместо нейният екип да я успокоява преди такова голямо събитие, тя беше тази, която вдъхнови всички да се качат на тази сцена и да покажат любов и позитивна енергия. Когато става въпрос за нейния гардероб обаче, тя се оказа малко трудна за задоволяване. Тя знаеше какво иска и беше много упорита. "Звездната рокля" беше пришивана цели три пъти преди шоуто, просто защото тя не хареса плата на дрехата, който бяхме сложили, въпреки че преди това го беше одобрила. Костюмът, с който тя откри шоуто, пристигна няколко дни преди Супербоул и когато го пробва се видя, че не ѝ става и не може да излезе с него. Това направи работата ми доста трудна, тъй като един костюм лесно може да се смали, но не може да стане по голям. В този момент Кейти се разстрои, защото костюмът бе важна част от нейното представяне."

"Времето ни притискаше и трябваше да прекарам безброй часове и няколко безсънни нощи, за да бъда сигурна, че костюмът ще ѝ стане и ще може свободно да се движи с него. Трябваше да създам дизайнерски ръкавици, които да си отиват с "огнената рокля", но в същото време да може да ги маха между песните за буквално 2 секунди. Сигурна съм, че е счупила някакъв рекорд за преобличане по време на шоуто. Най-голямото предизвикателство всъщност беше именно в това - да съм сигурна, че всички дрехи и пришивките по тях да са направени така, че Кейти да може да ги сваля за секунди. Времето така ни притискаше, че завърших един от костюмите буквално часове преди шоуто. Разбира се, нещо винаги трябва да се обърка и така час преди шоуто по време на репетиция една от ръкавиците се скъса. Паникьосах се, тъй като време нямаше, но в крайна сметка всички се оправи. Костюмите ѝ ставаха безупречно, тя изглеждаше зашеметяващо, а рейтингите показаха, че това е най-гледаното полувреме на Супербоул в историята на американската телевизия. Всички в бекстейджа от нейния екип бяхме от преди и я гледахме отблизо, докато пее. Това беше нашата награда за здравата работа и енергия, която вложихме."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови