Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

БНБ: КТБ е стабилна банка

Александра Маркарян 17 юни 2014 в 15:02 4529 3

Корпоративна търговска банка е стабилна. Това подчертават от БНБ в прессъобщение по повод разрива между медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски и председателя на Надзорния съвет и основен акционер в КТБ Цветан Василев и произтеклите от него медийни публикации срещу банката.

"По повод на публикации и предположения в медиите относно Корпоративна търговска банка Българската народна банка заявява, че внимателно и отблизо следи развитието на целия банков сектор, включително и на споменатата банка. БНБ разполага с подробни актуални данни за цялата банкова система. На базата на тази информация БНБ категорично потвърждава, че банковата система, включително и КТБ, е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално", се казва в прессъобщението на БНБ.

От БНБ предупреждават, че непремереното говорене и внушенията за нестабилност на банковия сектор биха могли да имат много тежки последствия, от които обществеността в България няма интерес.

"Както е известно, централната банка се ръководи единствено от обществения интерес и винаги е стояла над всякакви злободневни партийни или икономически противоборства. Ето защо БНБ подчертава, че запазването на стабилността на банковата система и безпроблемното й функциониране е в интерес на страната и на всеки български гражданин и призовава всички обществено-политически и медийни фактори към отговорно публично говорене и въздържане от непремерени внушения", пишат от БНБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!