Рашидов: По улиците скоро ще има бая лой и бая кръв

OFFNews 17 юни 2014 в 08:48 12992 11

"Докато Доган (почетният председател на ДПС Ахмед Доган) е във властта, ще има кръв по улиците. Много скоро по улиците на държавата ще видим бая лой и бая кръв"

Това е прогнозира пред bTV депутатът от ГЕРБ и бивш културен министър Вежди Рашидов във връзка с конфликта между народния представител на ДПС Делян Пеевски и мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев.

Рашидов обяви, че от 2000 г., откакто Доган е на власт, той е собственик на държавата.

"Доган е собственик на държавата, Делян Пеевски е изпълнителен директор, а Цветан Василев е банкерът", обясни скулпторът.

Той за пореден път попита как така едни деца на 30 години (визира Делян Пеевски)  стават мултимилионери - с какъв труд, какво са направили.

Според Рашидов „въпросът е не кой на кого дължи, а кой иска да прибере парите от газопровода („Южен поток” – бел.ред.) – оттам изпълнителят иска да източи 2 млрд. лева”.

По думите му човешкият живот в България е евтин – до 100 000 евро. „Но някой може да бъде поръчан и за 5000 евро. Проблемът е, че няма държава – една тояга и всеки, където му е мястото”.

На въпрос дали е възможна коалиция между ГЕРБ и ДПС той призова Бойко Борисов да не бъде подценяван и считан за толкова глупав, че да си унищожи партията.

„Аз ще ви бъда лакмус – като им обърна гръб и си тръгна от партията, значи са се договорили”, увери Вежди Рашидов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!