КТБ: Василев поръчал Пеевски? Кой убива длъжника си бе, хора?! (галерия)

OFFNews Последна промяна на 16 юни 2014 в 11:01 9856 46

Снимка Сергей Антонов

Кой убива длъжника си бе, хора?! Това е просто нелепо, заяви изпълнителният директор на КТБ Георги Христов по повод твърденията, че Цветан Василев е поръчал убийството на Делян Пеевски.

Христов обяви, че напрежението започнало заради 2 кредита на фирми, които формално нямат нищо общо с Делян Пеевски, но в публичното пространство се свързват с него.

В резултат от това, че плащанията преди месец спряха, ние предприехме мерки за блокиране на обезпеченията, каза изпълнителният директор на КТБ.

Тези проблемни кредити са на обща стойност между 25 и 28 млн. лева, или 0,52 от кредитния портфейл на банката, съобщи Христов.

На 11 юни в 10 ч Столичен следствен отдел на Софийска градска прокуратура е повикал 6 отговорни представители на банката на разпит в качеството си на свидетели -  в същия час и дата, в които било насрочено събрание на акционерите.

Не са претърсвани офиси на банката и не е изземана документация, заяви Илиан Зафиров, член на Управителния съвет на КТБ.

Свързах се със следователя Иван Иванов, помолих го да ни разпита в различен час. Отговорът му беше „Не става“, допълни Христов.

В СГП разговорите бяха от "общообразователен характер", такива, чиито отговори могат да се намерят в интернет, и ни пуснаха, каза той.

Според него разпитите са "опит да се излъчи негативен сигнал" за банката.

В петък, 13 юни, в 10 ч. има опит за връчване на призовка на Цветан Василев, съобщи Любомир Денев, член на Надзорния Съвет.

Банката към момента е перфектно работеща институция. Нито ще съдим държавата на този етап, нито имаме такива намерения, допълни Денев.

Връчването на призовки беше нескопосано шоу. Трябваше да се покаже, че УС на КТБ го няма, защото е на разпит, каза Христов.

И Денев, и Христов заявиха пред медиите, че не знаят къде точно се намира Цветан Василев в момента, нито кога ще се върне.

"Г-н Василев е на планирана отдавна командировка в чужбина", бе лаконичен Георги Христов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!