Арестуваният кмет прехвърлил плажни имоти на бизнесмен

Елица Мартинова 09 февруари 2013 в 14:20 7101 4

Станимир Радевски, Снимка: БГНЕС
Станимир Радевски, Снимка: БГНЕС

Арестуваният в петък кмет на Павел баня Станимир Радевски е обвинен в корупционна сделка с имоти на стойност 804 хил. лева, предаде БНР. Той ще остане в ареста за срок от 72 часа.

От прокуратурата обясниха, че съмнителната сделка се следи от няколко месеца, но досега досъдебното производство е било срещу неизвестен извършител. След като са събрани данни по случая, в петък вечер са повдигнати обвинения срещу кмета Радевски и съпруга на зам.-кмета Милена Паунова - Теньо Паунов. Той е известен бизнесмен в града.

Радевски е уличен, че е превишил правомощията си и е прехвърлил на Паунов пет имота в регулация, съставляващи плажен увеселителен комплекс в Павел баня. Преди сделката Теньо Паунов е държал обектите под наем.

Източници на БНР обаче посочват, че от 2003 г. насам бизнесменът не е плащат месечни наеми, а е представял фактури за извършени ремонти и подобрения на наетите обекти.

Зам.-кметът на града Йорданка Енева заяви, че имотите са прехвърлени на Паунов с решение на общинския съвет.

Съмнителната сделка, заради която са задържани Радевски и Паунов, е на стойност 804 хил. лева.

На пресконференция по темата шефът на полицията в Стара Загора старши комисар Алекси Алексиев обяви, че има достатъчно основания за отстраняването на Радевски от кметския пост. 

Станимир Радевски е кмет на града вече трети мандат. На първите местни избори той се явява като кандидат на БСП, на вторите е подкрепен от ДПС, а третия си мандат печели като независим кандидат.

Задържаният бизнесмен Теньо Паунов е с криминално минало и е осъждан за наркотици. Съпругата му Милена Паунова е втори зам.-кмет на общината. Тя е назначена преди няколко месеца по инициатива на ГЕРБ след структурни промени в Община Павел баня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови