Лекари подобриха живота на момиче с тежка операция на гръбначния стълб

Вероника Шербанова 19 март 2013 в 16:03 10085 2

Д-р Емануил Найденов със Силвия Кирилова и майка й след операцията
Д-р Емануил Найденов със Силвия Кирилова и майка й след операцията

Лекари подобриха живота на 18-годишно момиче с тежка операция на гръбначния стълб заради изкривяване, причинено от рак на гръбначния мозък.

18-годишната Силвия Кирилова е оперирана в болница „Св. Иван Рилски“ в София от д-р Емануил Найденов, познат на OFFRoad-Bulgaria като emanuilis, и д-р Христо Христов. Момичето има рецидив на мултиформен глиобластом. През 2007 г. тя е оперирана. Преминава курсове по лъчелечение и химиотерапия.

Заради рака на гръбначния мозък Силвия получава тежко изкривяване на гръбначния стълб, което предизвиква затруднения при дишането и силни болки.

В средата на януари Министерският съвет отпуска 13 200 лева за операция на Силвия. Тя се обръща към болница „Св. Иван Рилски“. Операцията за стабилизиране на гръбначния стълб продължи повече от 10 часа, но сме много доволни от резултата, обясни за OFFNews д-р Емануил Найденов. Силвия се чувства много добре. Освен, че беше необходима заради проблемите с дишането, операцията ще ù помогне и да се интегрира по-лесно, допълни той.

По думите на д-р Найденов засега туморният процес не показва развитие. Силвия Кирилова ще бъде наблюдавана и ще бъде оперирана отново само в случай, че има някаква неблагоприятна промяна. Надяваме се да не се стига до нова операция, посочи неврохирургът.

В момента съм добре, без болки, очаквам скоро да се прибера. Очаквах да е много по-страшно, добре съм, не е страшно, обяснява 18-годишната Силвия.

Искам да благодаря на д-р Найденов, д-р Христов, сестрите за вниманието, казва майката на Силвия. Благодаря и за финансовата помощ, която беше отпусната, без която нямаше да можем да направим операцията на моето дете. Безкрайни благодарности на д-р Найденов, който е с нас от самото начало на лечението. Надявам се отсега нататък да се срещаме само по положителни поводи, допълва тя.

Майката съветва родителите на болни деца никога да не губят надежда, да не се отчайват и да търсят помощ. Има много хора, които са отдадени на това да спасяват другите и да помагат на другите, казва още жената. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!