Цветанов провалил издирването на Съвестин

Последна промяна на 17 април 2013 в 15:26 11980 3

Портрет на Съвестин, изготвен по метода възрастовата прогресия.
Портрет на Съвестин, изготвен по метода възрастовата прогресия.

Бащата на изчезналия на 7 май 1997 година Съвестин поиска лично главният прокурор Сотир Цацаров да поеме разследването.

Тодор Деянов е изпратил жалба до Цацаров, в която изразява разочарованието си от бездействието на МВР, за което посочва като виновен лично бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Деянов смята, че прокуратурата изобщо отсъства като контролиращ по разследването орган.  

В жалбата си той поставя няколко искания, като първото е да установят виновниците за осуетяването на изпращането на сигнал от 20 февруари 2012 година. Тогава българката Диана Йорданова алармира, че е видяла в метрото на Лион младеж, който поразително приличал на фоторобота на Съвестин. Тогава вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че властите във Франция ще бъдат предупредени, за да направят проверка.  

"Фактите са, че вместо веднага, искане е подадено във Франция чак на 23.02.2012 г. Ето как е провалена възможността да се провери информацията от видеозаписите в метрото на Лион! Безспорно виновните са двама - тогавашният вътрешен министър и главният секретар на МВР!", пише в жалбата Деянов. 

Той иска също да бъдат установени виновните за това, че след изплащане на сигнала във Франция, в продължение на една година не било предприето нищо. "Те дори не са знаели, че има доклад от прокуратурата в Лион, и сега пак изобщо нямат хабер, какво съдържа този доклад! Нищо не работят по издирването, а само блеят...", пише още Деянов.  

Според него прокуратурата бездейства в продължение на 15 години или е активна само привидно. Той иска да бъде разследван прокурорът от Върховната касационна прокуратура, който е водил досъдебното производство по изчезването на Съвестин, да бъде наказан, защото е искал прекратяване на разследването.

"Искам и този прокурор да бъде разследван и никога повече да не се докосва до книжа за Съвестин! Чупката!", пише в жалбата. 

Деянов иска МВР и Министерски съвет, чрез посолството ни в Париж, да тиражират снимков материал за Съвестин в големите френски ежедневници и най-гледаните телевизионни канали.  

"Защо това не е направено до сега, след като това е най-реално изпълним и ефективен начин въпросният младеж от метрото да бъде разпознат от още хора на френска територия? Защо МВР и прокуратурата продължават да пречат за разпознаване на Съвестин?", пита бащата на изчезналото дете. 

Бащата на Съвестин иска да получи в оригинал доклада на прокуратурата от Лион, тъй като по него не е направен анализ нито от прокуратурата, нито от МВР. Тодор Деянов иска да знае също какво е предприето по издирването на момчето от Интерпол. 

"В МВР и в следственото дело отдавна са посочени имена на две лица с карти на сержанти от полицията в Ловеч, които били организирали отвличането на Съвестин и духнали през 1999 г. в Канада. Да се предприемат всички мерки за техен разпит. Френските власти и Интерпол да бъдат уведомени за отвличането на Съвестин и по този пункт", иска още бащата.

"Не съм се отказал, не съм се предал и няма да предам сина си!!! България не е издирила и не е върнала нито едно дете като Съвестин", завършва жалбата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.09 2013 в 17:09

България е страна на неограничените възможностти . . .
Края на 90-те години у нас банда криминални лица - политици, заемащи висши постове в държаното управление
са имали пряк контрол в трафика на деца от и през Р. Бълагрия, с цел тяхното предаване в сексуално робство, друг вид робство,
източници на органи, тестове върху хора.
За тези си действия, същите са получавали огромни суми пари в сметки в чужбина.
През годините до сега тези данни се укриват с една единствена цел. Изнудване, извличане на още печалби, задържане на позициите в този зверски бизнес.
Данни за тези престъпления съществуват. Лицата участвали и участващи са много. Ръководители на етнически партии, десни партии леви партии и пр.
Техните имена са известни.
ФБР и Интерпол отдавна имат информация, която би сринала целият поличиески "елит" в България. Но тя е неудобна.
Няколко политици пожелаха да проговорят. Бяха убити.

Тази информация е скъпа, тя не се измерва с пари, а с човешки съдби и животи.
Някога всичките тези данни ще бъдат разкрити. Но много хора ще измрат след това. Включително и източниците.
Много новоизлюпени пре прехода бизнесмени са заети с това. Застрахователни, охранителни фирми.
Този бизнес все още съществува. Още повече, той разцъвтява. Новоредени бебта се обявяват за мъртвородени и се изнасят.

И целият държавен апарат покровителства тази жестокост.

Дерзайте г-н Деянов . . .
Успех!!!

17.04 2013 в 16:26

Какво му пука на Цецерон да открива деца. Неговата работа е да ги отвлича. Като това на Брендо...

17.04 2013 в 15:42

....
 
X