6-годишната ГЕРБ с топъл конграчулейшън от ръководството

03 декември 2012 в 15:37 3046 2

Борисов и Цветанов. Снимка: БГНЕС
Борисов и Цветанов. Снимка: БГНЕС

Вдъхновено поздравление получи днес политическа партия ГЕРБ за днешния си 6-ти рожден ден от лидера си Бойко Борисов и заместник-председателя на партията Цветан Цветанов. Премиерът и вицепремиерът, които са на правителствена визита при президента на САЩ Барак Обама, изпратиха нескромна честитка към съпартийците, изтъкваща заслугите на ГЕРБ към страната. Заради идейно-естетическата му стойност публикуваме оригиналния текст на писмото със съкращения.

Без милост към калинките

“На всички избори през тези години българските граждани ни припознаха като единствената алтернатива за бъдещето на България и ни дадоха своето доверие като подкрепиха кандидатите на ПП ГЕРБ, както на национално, така и на местно ниво”.

“Убедени сме, че след като повече от 20 години всякакви политици се подиграваха с надеждите на хората, българските граждани повече няма да позволят да бъдат лъгани от псведоуправленци, новопоявили се проекти със съмнителни цели или провалени политици. За разлика от всички тях, ние в ГЕРБ доказахме, че не правим компромис с грешките, всеки носи отговорност за действията си и не разпъваме политически чадър над никого. Точно заради това сме сигурни, че с подкрепата на гражданите и с водената от ГЕРБ политика, ще успеем да утвърдим България като още по-стабилна и конкурентна европейска държава, а с това ще осигурим и по-висок стандарт на живот за всички”. 

Да осветлим пенсионерите за магистралите 

“Важна задача пред всички нас в месеците до изборите е да обясняваме на хората смисъла на реформите. За да неутрализираме манипулациите на БСП, които разчитат единствено на метода като повторят една лъжа 100 пъти да я превърнат в истина, трябва да показваме на българските граждани това, което сме изградили за тях." 

"Метрото в София, околовръстното шосе, кръстовищата на две нива в големите градове, магистралите Тракия, Струма, Марица, Люлин, ремонтираните пътища, новопостроените училища, детски градини, спортни зали и църкви в цялата страна, новите пречиствателни станции и подменената канализация, обновените площади, театри и опери, ремонтираните болници и осигурената модерна медицинска апаратура, модернизираните жп линии, пристанища и летища – всички тези неща трябва да бъдат показвани и трябва да напомняме на хората, че са построени за първи път от 20 години насам (! - бел.ред.), защото целта на ГЕРБ е европейските средства да стигат до всеки един българин, а не да отиват за комисионни или в джобовете на корумпирани чиновници.“

 И нека роденият по-късно, като гледа тази инфраструктура...

 “Всичко, което сме построили и осигурили за хората се вижда и ще остане, а лъжливите думи на някои псевдокритици ще отлетят. Относно критиките, които получаваме за борбата с престъпността, знаем че имаме още много работа в тази посока. Но днес българските граждани са по-сигурни за себе си и за децата си. Отвличанията бяха спрени, „Наглите” са заловени и имат заведени дела. Същата е съдбата и на „Килърите”, „Октопода”, „Крокодилите”, „Дедесарите”, „Лихварите”. Всички тези дела са поредното доказателство, че сигурността на гражданите и борбата с корупцията също са наш основен приоритет, от който няма да отстъпим.”

От ГЕРБ по-успешно десно нема

„Навлизайки в поредната предизборна кампания, сме длъжни да продължим да следваме нашите основни принципи и ценности, независимо от порочните действия, които вероятно ще срещнем. Ще продължим да бъдем при хората, защото демокрацията изисква да чуваме мненията им, но без да ги подвеждаме с евтиния популизъм на социалистите. Ще бъдем открити за дебат с всички, които желаят да участват градивно и почтено в европейското развитие на България. Затова нека всички заедно да останем отворени към проблемите на всички граждани и да затвърдим ГЕРБ като най-реформаторската и успешна дясна партия на България.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови