Зона само за жени на Нова година в Берлин след сексуалните посегателства в Кьолн

OFFNews 29 декември 2017 в 14:59 6256 4

Снимка EPA

Организаторите на тържествата по случай Нова година в Берлин ще направят за първи път зона само за жени, съобщи Би Би Си.

Решението е взето заради мерки за сигурност, след като стотици жени се оплакаха от сексуални посегателства по време на новогодишните празненства в Кьолн преди две години. 

Очаква се тържествата в новогодишната нощ в Берлин да бъдат посетени от стотици хиляди хора, а мерките за сигурност ще бъдат затегнати. 

Жени, които са станали жертва на насилие или се чувстват застрашени, ще могат да получат помощ в специалната зона, в която ще има служители на Червения кръст. 

Берлинската полиция разпространи и съвети за жените, като ги окуражи да търсят помощ, ако се почувстват застрашени, както и да носят малки чанти и да не вземат със себе си ценни предмети. 

Полицията в Кьолн също направи такава зона със социални работници и психолози след нападенията в новогодишната нощ преди две години. 

Идеята за създаване на такива зони обаче не се приема еднозначно. Според критици на идеята тя не се бори с насилниците, а според други мярката е дискриминационна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

4

AnderXale

30.12 2017 в 14:59

Дискриминация и тотално безумие! Германия доказа, че не случайно се намира в парламентарна криза и проблемите, породени от поредният им външополитически провал са прекалено дълбоки и непреодолими, а ние за пореден път сме се хванали с тях и незнам още колко национални катастрофи трябва да понесем за да престанем да им се доверяваме сляпо и веднъж за винаги да се отделим от този порочен център на влияние!

11925

3

FeldMarschal

30.12 2017 в 13:03

Това означава че западната цивилизация рухна! Разделянето на мъже и жени е примитивно и присъщо за арабските страни. Когато започнеш да го допускаш в собствената си страна ти вече не си "западно" общество! Честит ви мултикултурализъм западняци. Със здраве да си ползвате емигрантите дето си внесохте. Обвинявайте сега Полша че не ви иска смрадта...

12284

2

Kristiano789

29.12 2017 в 16:37

е, тва е пълно безумие, честно. как ще се делят така хората заради шепа олигофрени, не е сериозно

12021

1

bls

29.12 2017 в 16:21

Е*си фара - тия инженери и учители "бежанци" ни върнаха със 100-150 години назад. Сега е ред и на различни помещения за работа за мъже и жени, само мъжки и само женски училища и те така .. прогрес.

 
X

Подкастът на OFFNews