Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Жириновски предложи на Полша подялба на Украйна

OFFNews 24 март 2014 в 11:05 9604 12

Подялбата на Украйна, според предложението на Жириновски

Заместник-председателят на държавната Дума на Русия Владимир Жириновски предлага на Полша да инициира референдум в петте западни области на Украйна, граничещи с нея, за привързаност и присъдиняване към полската държава.

Това съобщи полският тв канал TVP1. В писмото лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия визира Волинска, Лвовска, Ивано-Франковска, Тернополска и Ровенска област.

Полският външен министър изрази възмущение от писмото и заяви, че счита подобни заявления за много „странни“. Жириновски ще получи вежлив отказ, обяви той.

Аналогични предложения от зам.-председателя на руския парламент получиха също Унгария и Румъния – да присъединят съответно областите Закарпатие и Черновци. По предложението на Жириновски, в Украйна трябва да остане само централната й част. Политикът, известен с популизма и екстравагантните си изказвания, и по-рано е призовавал от трибуната на Държавната дума към разкол в Украйна. „Киев никога няма да се съгласи на федерализация на Украйна, понеже повече няма да може нищо да управлява“, заяви по-рано Жириновски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews