Quantcast

Жириновски предложи на Полша подялба на Украйна

OFFNews Последна промяна на 24 март 2014 в 11:05 6105 12

Подялбата на Украйна, според предложението на Жириновски

Заместник-председателят на държавната Дума на Русия Владимир Жириновски предлага на Полша да инициира референдум в петте западни области на Украйна, граничещи с нея, за привързаност и присъдиняване към полската държава.

Това съобщи полският тв канал TVP1. В писмото лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия визира Волинска, Лвовска, Ивано-Франковска, Тернополска и Ровенска област.

Полският външен министър изрази възмущение от писмото и заяви, че счита подобни заявления за много „странни“. Жириновски ще получи вежлив отказ, обяви той.

Аналогични предложения от зам.-председателя на руския парламент получиха също Унгария и Румъния – да присъединят съответно областите Закарпатие и Черновци. По предложението на Жириновски, в Украйна трябва да остане само централната й част. Политикът, известен с популизма и екстравагантните си изказвания, и по-рано е призовавал от трибуната на Държавната дума към разкол в Украйна. „Киев никога няма да се съгласи на федерализация на Украйна, понеже повече няма да може нищо да управлява“, заяви по-рано Жириновски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2014 в 22:57

Дядо Иван ще освободи света от прогнилата западна "демокрация".

Прогресивното човечество гледа с надежда към Москва и Бейжинг и подкрепя Россия и China против Четвъртия хилядолетен Райх.

«Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами». All over the world ще има надписи по стените "Русский Иван был здесь". И Балкански ще се подпише също.

24.03 2014 в 21:41

//Тия руснаци не са наред.... //

Тези руснаци не са народ а чума....

24.03 2014 в 17:55

Чакаме оферта от тов. Жириновский за подялбата на Монголия.

24.03 2014 в 15:48

И първата и втора световна война са все по вина на Русия,а третата?

24.03 2014 в 15:46

Този път фашизма ще се зароди от Русия и от нейните имперски амбиции... :(

Дали руския народ ще е достатъчно прозорлив за да разбере какво ще се случи и да го предотврати не е ясно.

24.03 2014 в 15:36

А от Вас,кой ще ни освободи?Обръщение на АнтимI към княз Дондуков!Старите българи по добре от вас рубладжиите,са знаели какво представлява Русия!

24.03 2014 в 13:29

Тъпако,не му брой кебапчетата ами пусни за малко палците и се огъзи на изток.Стига с това лизане на тъпи,ненаситни и арогантни американски задници.Руснаците ще правят каквото си искат в задния си двор,а ние трябва да проявим поне малко ум и да ги оставим да правят каквото си искат(както оставихме американците да правят каквото си искат,бях там по време на войните на идиотите Буш и смея да твърдя,че протестите в САЩ бяха много по-яки отколкото сегашните с/у Русия).Не мога да разбера омразата към Русия-от двеста години тия пусти руснаци ни спасяват и хранят,а ние лаем като бесни с/у тях.Добре,че сме бедна и нищожна държавица,та никой не ни обръща внимание.

24.03 2014 в 12:37

Аслане Аслане ... тролове като теб дето пишат за по две кебапчета и една бира си заслужават участта. Целуваш ли сутрин портрета на Пут(к)ин преди да почнеш работа по форумите?

24.03 2014 в 12:33

Четеш и се чудиш ... четеш и се чудиш... После само отместваш поглед в страни и виждаш "Аслан" и вече не се чудиш..>

24.03 2014 в 12:26

Жириновски понякога е доста комичен, но все още е хитър и умен политик. Сега с техните камъни по техните глави. Гледам Аляска също се е приготвила за Русия. Монголия още миналата година изрази желание за присъединяване към Евразийския съюз. Армения е на път. България също трябва да се приготви. И Македония най-после ще си дойде у дома. Светът се обединява,фашистите ще бъдат победени отново! Днес вилнеят по улиците на Киев и другите градове, но това няма да бъде търпяно вечно от самите украинци. Путин ще остане в историята, като великият победител на 21 -ви век. Славата на Владимир ще се разнесе по целият свят!