Гонение на "предатели" започна в Крим

OFFNews 23 март 2014 в 15:44 18420 22

Листовки с надпис "Предател на Крим" се появиха в кримската столица Симферопол, съобщиха жители на новоприсъединената към Русия област в социалните мрежи.

На една от фотографиите, разлепени из столицата, е изобразена правозащитничката и лидер на неправителствената организация "Действие" Александра Дворецкая. На листовката е даден домашният й адрес и се посочва, че работи за обществена организация, финансирана от държавния департамент на САЩ и европейските служби, и е предала интересите на кримчаните.

"Подкрепяйки акциите на така наречения Евромайдан, срещу парите на щедрите чуждестранни спонсори тя, се опитва заедно с други предатели на Крим да наруши мира и спокойствието на полуострова", се казва още в назидателната "обява". Листовката завършва с призив прочелите я лично да я пуснат в пощенската кутия на Дворецкая, за демонстрират, че са против предателите на Крим.

По информация на украинското издание "Виртуален Майдан" самата Дворецкая в момента е в Киев, тъй като в родния си Крим не е в безопасност. По нейни сведения, вече двама нейни колеги са били похитени от местната милиция и до този момент не е известно какво се случва с тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!