Съдът в Страсбург осъди Италия, защото не признава гей браковете

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2015 в 22:23 5940 37

Европейският съд за правата на човека осъди Италия за това, че не е признала еднополовите бракове. Решението е в полза на три хомосексуални двойки.

Италия е единствената страна в Западна Европа, където няма законодателство за гей браковете.

Съдът в Страсбург постанови, че Италия е нарушила Европейската конвенция за защита на правата и основните свободи на човека, гарантираща правото на зачитане на личния и семейния живот. Подалите жалба двойките ще получат обезщетение в размер на 5 хиляди евро и още общо 14 хиляди евро за разноски по делото.

"В отсъствието на брак, опцията за граждански съюз или регистрирано партньорство би бил най-подходящият начин за еднополовите двойки като тъжителите за юридическо признаване на тяхното партньорство", става ясно от решението на съда.

Миналата седмица италианският премиер Матео Ренци обеща до края на годината да бъдат направени промени в законодателството.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2016 в 19:50

В следващата война хомосексуалистите да бъдат Първите, изпратени на бойното поле! Заедно с Ромите! Защпото много УваЖавам и двете групи.
Пък после,... ние явно ще се оправяме с кашата...
Но искам наистина да видя тези титани на Задните части и кражбите как ще се справят Преди всички останали!

23.07 2015 в 02:01

Леля/бате Влади е ПЕДЕРУНГЕЛ, живо потвърждение на научната истина, че ХОМОСЕКСУАЛИЗМЪТ ВОДИ ДО СЛАБОУМИЕ.

ЛБГТ-аджиите искат да са в ЦЕНТЪРА НА ВНИМАНИЕТО, за се правят на интересни, и да привличат така ПОСЛЕДОВАТЕЛИ.

Щото изглежда ВЕРИ КУУЛ да си ОБРАТЕН, и ФАЩ да ти защитават ПРАВАТА да мърсуваш и да развратничиш със собствения си пол. Омерзен съм

22.07 2015 в 16:41

Ако прочетеш пост #3 ще разбереш на кой бряг съм. Това, че сме на един бряг, не те прави по-малък тъпанар.

22.07 2015 в 13:45

ПЕДЕРАСТИЯТА Е БОЛЕСТ! ТОВА, ЧЕ В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ Е НЕЛЕЧИМА НЕ Я ПРАВИ "НОРМАЛНОСТ"! КЪМ ПЕДЕРАСТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТНАСЯМЕ КАКТО КЪМ ТУБЕРКУЛОЗНИ! С ВНИМАНИЕ, С РАЗБИРАНЕ, ЧЕ ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ, С ГРИЖА КЪМ БОЛЕСТТА ИМ! НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ БИВА ДА ИМ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА ЗАРАЗЯВАТ, ДА РАЗНАСЯТ ЗАРАЗАТА СИ, ДА ПРЕТЕНДИРАТ ДА ХРАЧАТ В ЧАШИТЕ ОТ КОИТО ПИЕМ ВОДА! ПЕДЕРСТИЯТА Е БОЛЕСТ И КЪМ ПЕДЕРЛЮГИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТНАСЯМЕ КАТО КЪМ БОЛНИ! А РАЗНИТЕ МУ "ЛУКОВ МАРШ" И ЛЯТНАТА МУ ВЕРСИЯ "ПАРАД НА ГОРДОСТТА" ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ. РАЗНАСЯТ ЗАРАЗА И БОЛЕСТ!!

22.07 2015 в 13:28

Не си ме молил, пиша доста рядко тук, сигурно има и други крокодили.

Ти да не си крокодил от обратния браг на реката? :-D

22.07 2015 в 13:22

До /К/рокодил

Многократно те помолих да не ползваш моето име, но явно наглостта ти е безгранична!
ОФФНюз, моля, направете нещо по въпроса.

22.07 2015 в 13:09

Педевлади, виждам че нямаш доводи и за това обиждаш на лична основна.

Вие имате права като всички останали, можете да се жените и да създавате семейства, само че за човек от срещуположния пол, както всички нормални хора.

Изглежда имаш много предрасъдъци относно нормалните хора и какво лошо има в това да си общ работник, значи и за гейовете хората не са равни. Нали сте за равенство и толерастия?

Така е, за вас са важни хората с парички, да се нагушкате. Винаги е било за пари, за власт.

Педевлади, кажи НЕ на омразата :-).


22.07 2015 в 12:03

На влечугестия явно цял живот насила са му набивали разни неща в канчето, та вече смята, че всеки, който иска да бъде приеман и да има равни права с останалите, иска да му набие насила още. Увредена работа и туй то. При това - безвъзвратно! Наистина е добре, че в света нищо не зависи от такива павиани освен, може би, преместването на една купчина чакъл от едно място на друго с помощта на лопата.

22.07 2015 в 12:03

До 27

Айде по - леко с обидите, нормален!

"Това не променя факта, че в общия случай нормалното (хетеросексуално) семейство създава деца и е необходимо за пълноценното им израстване. Докато същото не може да се каже за хомосексуални "семейства"."

"Нормалните" и успешни в кариерата си хора, израснали в хомо-семейство биха възразили. Също тези отгледани от един родител.

"Нищо дефектно не виждал - ами нали ако всички бяха обратни човечеството щеше да изчезне бе, олигофрен!"

Винаги ще има хетеросексуални, така както винаги е имало хомосексуални. И пак, стига с обидите!

"Хомосексуализмът е като болест - има различни генетични предразположености у хората, но и средата играе значение."

Разбира се, че има хора, които са хомота заради някакви техни си проблеми и заради това трябва тези проблеми да се лекуват, а не самата сексуалност.

Отивам да си пусна лезбийско порно.

"И как да не насърчаваш никого - цялата борба е педерастиите да се приемат за напълно нормални и за еднакво желателни и здравословни като нормалното поведение. Това е насърчаване."

Щото медията изобщо не насърчава хората да бъдат хетросексуални(по твоята логика). Хетеросексуалната медия е бая по - доминантна(и най - вероятно винаги ще е).

22.07 2015 в 11:54

Многоточие, аз признавам и наистина това е проблема - разбитите семейства, от нормалните, или семействата, които би трябвало да са нормални е тръгнало всичко.

Ниски ценности, безмислие, ракийката и саладката, България на 3 оекана, но само с ракийка, изкривени и изгубени ценности, точно това е довело до появата на тези нещастни хора, които заради родителите си, системата и куп фактори са се изкривили.

Както и тия дето живеят на семейни начала.

Абе идиоти, гейовете искат да се женят, ама вие не. Педерастите не са глупави. Много добре разбират силата на брака. Но вие СТЕ тъпи и глупави.

Трябва рестарт на ценностите, иначе всички отиваме по дяволите.