Кери: САЩ ще се борят за гей бракове по целия свят

OFFNews Последна промяна на 27 юни 2015 в 09:50 7504 31

Снимка MANDEL NGAN/AFP

Джон Кери.

След като САЩ легализираха еднополовите бракове в цялата страната, цел ще бъде позволяването им по целия свят, заяви държавният секретар на държавата Джон Кери, цитиран от ТАСС.

„Решението на съда изпраща ясен сигнал до всички части на света: никой закон, основан на дискриминация, няма да устои пред свободната справедливост“, казва се в изявлението.

В петък Върховният съд на САЩ реши, че еднополовите бракове вече могат да се сключват във всички американски щати.

Съдът обяви, че Конституцията на САЩ позволява сключване и признаване на еднополовите бракове. Защитници на правата на гейовете приеха с аплодисменти историческото решение пред съдебната сграда.

С 5 срещу 4 гласа Върховният съд на САЩ реши, че вече освен в 36-те щата и Окръг Колумбия ще позволено да се сключват еднополови бракове и в останалите 14 щата на Юг и в Средния Запад.

Съдия Антъни Кенеди съобщи от името на съда, че хомосексуалните, които са се надявали да създадат законно семейство, "вече не са обречени на самота и изключение от една от най-старите институции на цивилизацията".

"Те изискват същото достойнство пред закона. Конституцията им дава това право", допълва консервативният съдия. Той често има решаващ глас в решенията на съда и този път зае страната на четиримата либерални съдии.

Президентът на САЩ Барак Обама написа в „Туитър", че решението е голяма стъпка към равенство.

Това е най-голямата стъпка по разширяване на правата на брака в САЩ от прочутото дело "Ловинг срещу щата Вирджиния" от 1967г., с което бе премахната щатската забрана за брак между хора от различна раса.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.07 2015 в 23:17

Върл фен съм на САЩ. Но не съм зомби като мурзилките.

Не на гей браковете!!!!!

28.06 2015 в 10:19

Примитивни коментари на примитивно заглавие. Думата "борят" е на пишещите в сайта. Не знам защо е доста любима тази дума в БГ, макар че само на думи. Какво сте се вторачили в американците, в Австрия отдавна са разрешени гей-бракове. Не че ги одобрявам де, особено шумната им демонстративна радост. Даже се опасявам хетеросексуалните да не станахме малцинство...

27.06 2015 в 23:03

Брака се сключва- за основа и възпитание на следващото поколение което се предполага ,че трябва да се създе, а не заради секса, те като са си го турили вече в задния двор може да се счита за брак, едва ли очакват да си родят дете, според мен искат да сключват бракове за да трябва да се развеждат, когато се разделят!!!,което е добра новина за адвокатите.

27.06 2015 в 21:16

ШОРОШОИДИТЕ са изпаднали в паника. Господарите им във Вашингтон съвсем полудяха - вместо ДЕМОНОКРАЦИЯ сега щели да въвеждат по света ГЕЙ-БРАКОВЕ.

Искам да попитам тея, дето ми ДУБЛИРАТ ЧЕСТНИЯ НИК - ТИ БЕШЕ ЛИ НА ГЕЙ-ПРАЙДА? Отговаряй гнидо! Значи тука един от браточките предложи на подобна измет безплатна екскурзия до Сибир с КОЛИМА-Екпрес, all inclusive.

Подкрепям.

27.06 2015 в 17:11

Не плачи професоре, аз съм с теб ;)

27.06 2015 в 17:09

Сега убедихте ли се че САЩ са най-вредната държава на света?

27.06 2015 в 15:49

Обама и администрацията му натвориха много глупости в стремежа си да се държат на власт и да увеличават гласоподавателите на партията си. САЩ бавно и сигурно се хлъзгат надолу и с превръщат в афро-латинска държава благодарение на идиоти като Буш и Обама и алчните безкрупулни политици от двете управляващи партии.
Не виждам как може да се възроди тази велика държава. Жалко...

27.06 2015 в 14:52

Всъщност, да ви призная, аз също съм гей. Единствената причина да мразя американците е, че пуснаха гювеч на американските си геюве, а ние, българските педерасти ще ядем бой ще много години от разни агитки.

Аз съм вече дърт, не ми става и младите момчета не ме заглеждат, а като бях млад не смеех.

Ех, така си отиде този живот без гореща мъжка ласка.

Омерзен съм.

27.06 2015 в 14:46

Забравих да попитам - Върховния съд на ФАЩ има ли право да издава и променя закони?

Узаконяването на гей бракове БЕЗ допитване до съответните щати (както е по Конституцията на САЩ), валидно ли е?

Защо не беше проведе референдум американския народ да изрази своята истинска воля? Ааа, забравих - референдуми се правят в Швейцария, не в Четвъртия хилядолетен райх. Абе, омерзен съм.

27.06 2015 в 14:17

Eми това е Четвъртия хилядолетен райх - ДЕМОНОКРАЦИЯ и ГЕЙ БРАКОВЕ.

Днеска във ФАЩ, утре и при нас.

Аре, ЧЕСТИТ ВИ КАПИТАЛИЗЪМ!