Руски войник се хвали от Украйна в Instagram - "Работя по БУК и слушам музика" (снимки)

Николаос Цитиридис 01 август 2014 в 15:43 8096 25

Александър Соткин в една от много си снимки в Instagram

Публична тайна е, че руски военни оперират на територията на Украйна, колкото и пъти Путин да отрича това. Силата на социалните мрежи и невниманието на един руски военен обаче показват, че руска намеса в Украйна има.

24-годишният руски военен специалист по комуникации Александър Соткин обича често да публикува свои снимки в социалната мрежа Instagram на това как работи и какво прави във военната база Волошино.

В социалната мрежа има над 120 снимки, но две от тях правят специално впечатление: фотокартата на снимките показва, че кадрите са направени в Украйна - на около 15 км от руската база във Волошино.

И двете снимки са направени в Луганската област, едната от тях - в местноста Красний Деркул, а другата - в Красна Таливка.

На една от снимките Соткин споделя как "се размотава, работи върху БУК, слуша музика и си прекарва хубава неделя":

"сидим, работаем на буке, слушаем музыку, короче нормальное воскресенье"

БУК е зенитно-ракетен комплекс, за който се счита, че е главното средство за свалянето на малайзийския самолет над Украйна Боинг777. Оръжието е разработка на руското министерство на отбраната и е максимално ефективно за поразяване на въздушни цели.

Снимката, публикувана за работата върху БУК-а, е направена преди 5 дни, тоест много след като малайзийският самолет бе свален над Украйна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!