Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Черните кутии на сваления самолет са в Украйна

ОFFNews 19 юли 2014 в 08:41 13070 0

Двете черни кутии на падналия пътнически самолет в Донбас се открити и в момента се намират в Украйна, съобщи украинският министър на външните работи Павло Климкин.

В интервю за украинската "Обществена телевизия" той обяви, че кутиите ще бъдат предадени на правителствена комисия, в чийто състав са и представители на Международната организация за гражданска авиация (ИКАО), Холандия, Малайзия и САЩ, където е произведен Боингът.

По-рано бе тиражирана различна информация за местонахождението на черните кутии. Според някои източници те са били намерени първоначално от сепаратистите, а според други те са в Москва. Тези версии не бяха потвърдени официално.

Междувременно стана ясно, че в идентифицирането на телата на жертвите ще участват и германски експерти. 

Самолетът на малайзийските авиолинии се разби на 17 юли в Донецка област. На борда на полет MH17 от Амстердам за Куала Лумпур имаше 298 души, от които няма оцелели. Това е втора голяма трагедия със самолет на същата авиокомпания в рамките на 4 месеца. На 8 март 2014 г. полет MH370 от Куала Лумпур до Пекин изчезна и до момента съдбата остава загадка. Вярва се, че е паднал в Индийския океан, а всички 239 души на борда за загинали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!