Путин: Ситуацията в Украйна е виновна за самолетната катастрофа

OFFNews 21 юли 2014 в 11:45 3674 30

Владимир Путин

Ситуацията в Украйна е виновна за падането на малайзийския самолет. Това обяви руският президент Владимир Путин в изявление по повод падналия в Украйна самолет.

„Във връзка ужасните, трагични събития, които се случиха в небето над Донецк, бих искал да кажа още веднъж как ние в Русия се отнасяме с това, което се случва в момента в Украйна. Ние нееднократно призовавахме всички страни да прекратят незабавно кръвопролитията и да седнат на масата за преговори. С увереност може да се каже, че ако военните действия в Украйна не бяха възобновени на 28 юни, тази трагедия най-вероятно нямаше да се случи“, посочи Путин.

„Освен това никой не е трябва и няма право да използва тази трагедия за своите користни политически цели. Такива събития трябва не да разединяват, а да обединяват хората“, допълни той.

„Трябва всички хора, които отговарят за ситуацията в този регион на Украйна, да увеличат своята отговорност както пред своя народ, така и пред народите на тези страни, представители на които станаха жертви на тази катастрофа. Трябва да се направи всичко, за да се осигури безопасността на работата на международните експерти на мястото на трагедията. Днес там вече работят представители на Донбас, Министерството на извънредните ситуации на Украйна и експерти от Малайзия, но това не е достатъчно. На мястото трябва да работи и група от експерти от ИКАО. Трябва да се направи всичко, за да се обезпечи нейната пълна, абсолютна безопасност. Да се обезпечат необходимите за нейната работа хуманитарни коридори“, подчерта Путин. 

„От своя страна, Русия ще направи всичко, което зависи от нас, за да може ситуацията в Източна Украйна да премине от днешното военно положение в положение на обсъждане на масата за преговори с мирни и дипломатични средства“, каза още руският президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews