Руски дрон срути 9-етажна панелка в Одеса, има загинали и ранени

OFFNews 02 март 2024 в 09:25 3213 5

Одеса
След атаката.

Тази нощ при атака с дрон в Одеса руската армия разруши част от жилищна сграда. До момента се знае за осем ранени и няколко загинали.

По данни на Силите за отбрана на Южна Украйна руснаците са извършили поредна терористична атака с безпилотни самолети камикадзе Шахед-131/136 посред нощ. Руските нашественици са изпратили осем атакуващи дрона от акваторията на Черно море към Одеска област. Твърди се, че в рамките на един час частите за противовъздушна отбрана са отблъснали тази атака в интензивен режим. В резултат на това са били унищожени седем цели. За съжаление, един от дроновете по време на маневри сред жилищните райони на Одеса улучил 9-етажна сграда на жилищен комплекс.

"Част от вход с 18 апартамента е разрушен. Вече се знае за загинал човек и 7 ранени, сред които бременна жена и малко дете" - се посочва в съобщението.

По данни на пресслужбата на Главното управление на Държавната служба за извънредни ситуации в Одеска област под развалините има хора. Към 07:00 ч. са спасени 7 ранени, открити са телата на двама загинали. Продължава работата по отстраняване на отломките и издирването на хора. На мястото работят психолози. В издирването участват и кучета. Разположен е отоплителен пункт.

От Държавната служба за извънредни ситуации са привлечени 20 единици техника и 91 спасители, работата се извършва съвместно със службите за взаимодействие.

От кметството на Одеса допълват, че са повредени също така комунални мрежи и котелна централа, а близките сгради са с прекъснато от отопление. По информация на ръководителя на Одеската областна държавна администрация Олег Кипер един вход е разрушен до основи.

"Бременна жена е в средно тежко състояние, още трима души с множество наранявания също са хоспитализирани, сред тях 26-годишно момиче е в тежко състояние, другите двама са в средно тежко състояние. Лекарите правят всичко възможно. На трима души, сред които и тригодишно дете, е оказана медицинска помощ на място", заяви служителят.

Както съобщава Кипер в 8:31 ч., спасителите са успели да извадят един човек изпод развалините. Той е жив - в момента на попадането на вражеския дрон мъжът, вероятно е е бил в мазето си. Човекът е в съзнание, сега го преглеждат медици. Претърсването и разчистването на отломките продължава.

По данни на пресслужбата на Одеската областна прокуратура вече е известно, че са загинали 2 души, а още 8 са ранени. Започнато е досъдебно разследване по наказателно производство за нарушаване на законите и обичаите на войната (част 2, чл. 438 от Наказателния кодекс на Украйна).

"Според разследването през нощта на 2 март врагът е извършил нападение с безпилотен летателен апарат срещу Одеса. Безпилотният самолет е ударил 9-етажна сграда. Разрушена е част от входа на 18 апартамента. До момента се знае за 2 загинали и 8 ранени, сред които и тригодишно дете", - се посочва в съобщението.

Разчистването на отломките и операциите по издирване и спасяване продължават. Възможно е под отломките все още да има хора, 6 обитатели на къщата са в неизвестност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

500

5

781000

02.03 2024 в 14:13

За огромно съжаление, положението на фронта се влошава всеки ден и в някои направления вече е критично. Ако продължи така, ватниците скоро ще са в Краматорск, и тогава вече нямат спиране. Вече има и заплаха от Суми.
Все повече става ясно защо бе премахнат Залужни - здравият разум не бе допуснат.
Цъкайте кокото искате минуси, но примирие трябваше да има, за доброто на Украйна.

-1655

4

ob1

02.03 2024 в 11:59

Мръсните руZки азиатски животни накрая ще се молят на цял свят за помощи, ама тоя път по-добре да няма.

22548

3

dolivo

02.03 2024 в 11:58

Ирански дрон опериран от руски апаратчици разруши жилищен блок в Одеса

Този вероятно е от по-големите, ако снимката на разрушенията е актуална

Да си казваме нещата каквито са

Чиста война и агресия, преобута в защита на някаква диаспора.

Кой защитават е Одеса руските апаратчици?

1000

2

Зла свекърва

02.03 2024 в 11:37

Руските престъпления край нямат. Край няма и лицемерието на русофилските фенове на мира, дето един патрон не искат да пратят на Украйна, а на руския агресор и "копче" не смеят да му кажат.

А за падението на т. нар. патриоти да не говорим. В Одеса има огромна българска общност. Всяко нападение над Одеса е нападение над българи. Къде са им протестните ноти, живите вериги, шествията и гневните реакции, с адресат руското посолство и Митрофанова в частност.

Едните бяха пратили делегация до Москва, другите ходиха да пазят МОЧА. А българите в Одеса кой ще пази от руската агресия? Украинската армия. Друг няма.

1005

1

ПР

02.03 2024 в 09:45

Това не е нито първият,нито уви,ще бъде последният епизод на руския брутализъм в Украйна.Хиляди вече нападения над цивилни обекти.Много бих искал да чуя коментар от нашият Резидент,РР,по тези случаи.Нали е миротворец....гълъб на любовта и мира.....Не,той тихо ще замълчи и няма да коментира.До утре,когато ще облее ефира с пропутинските си опорки.Каква велика среща в Турция-Той,Ердоан и Орбан.....без думи просто.