Руската пропаганда в шок от визитата на Байдън: Не е вярно, самолетът му си е у дома

OFFNews 20 февруари 2023 в 14:27 13886 8

Снимка

Три самолета за електронно разузнаване в небето между Варшава и Жешув в Източна Полша осигуряваха пътуването на американския президент Джо Байдън в Киев.

Часове трябваха на руската пропаганда да се окопити и да заеме позиция в информационните окопи след съобщенията на световните агенции за изненадващото пристигане на американския президент Джо Байдън в Киев. Визитата завари неподготвени две от основните остриета на Кремъл Владимир Соловьов и Маргарита Симоньян, а дори и говорителката на МВнР Мария Захарова.

Хронологията на руското объркване най-добре може да се проследи в антиамериканския телеграм канала „Американский номеръ“. В 10.19 по Московско време, когато Джо Байдън вече повече от 2 часа провеждаше срещи в Киев, каналът написа:

„В каналите в Телеграм надуват информации, че в Киев е дошъл Джо Байдън. Това, разбира се, не е вярно, затварянето на улиците в града е свързано с пристигането на израелска делеагция. Самият Байдън в Украйна няма да иде, съветниците му препоръчват да не прави такава визита по съображения за сигурност“.

В 11.42 каналът продължи уверено:

„Някои средства за масова информация разпространяват съобщения за пристигането в Киев на президента на САЩ Джо Байдън. Вероятно, тези съобщения са лъжливи. Самолетът на американския президент се намира в мястото на постоянната му дислокация. Разбира се, неуловимият Байдън би могъл да пристигне в Киев тайно, използвайки един от самолетите на военно-транспортната авиация, които ежедневно прехвърлят американски товари в Полша“

Едва в 11.51 „Американский номеръ“ се предаде:

„Бадън е в Киев. В крайна сметка, промъкна се дядката. Много необичайно“.

Дори експертният „Рибар“ предпочете да не коментира, а да сподели написаното от „Американский номеръ“. Маргарита Симонян потъна и в двата си канала – личния и за споделяне на художествена литература. Бъбривият Володимир Соловьов се задоволи да пусне в канала си написаното от „Белый Филин“:

„Явно, съвсем са зле нещата, щом Щатите са решили да използват такъв „коз“. Впрочем, дядката е стар, на него му е все едно“.

Соловьов пусна и няколко проруски мемета, излезли след пристигането на Байдън в Киев, а в 14.02 си отдъхна:

„Байдън напусна Киев“.

Говорителката на МВнР Мария Захарова, която е в санкционния списък на САЩ пък на фона на снимката на Байдън и Зеленски край катедралния храм „Св. Архангел Михаил“ написа: „Кой от двамата е православен?“ и с това до 2 следобед активността й се изчерпа.

В телевизионния ефир на руските телевизии включиха в режим на коментари в реално време, където най-остроумните се заключаваха в това, че вероятно Държавният департамент е изпратил Байдън в Украйна за да бъде ликвидиран там заедно със Зеленски. „Може би ни тласкат към голямо произшествие както на 11 септември, когато там ще паднат и Зеленски и… представяте ли си, да се взриви нещо там на площада, представяте ли си какво ще стане?“ – казва участник, при което водещият добавя: „Т.е. не е изключен вариантът да са напарвили всичко това за премахването им?“.

Американската армия, службите и партньорските им структури в Европа са били поставени буквално на нокти, ако се следят дори официалните източници на информация. Според портала Flightradar24 през цялата сутрин Източна Полша между Варшава и Жешув над Люблин. "Асошейтед прес" от своя страна съобщава, че непосредствено преди визитата на Байдън в Украйна САЩ са се свързали с Русия с цел "изключване на конфликтни ситуации". В ефира на "Россия 1" любимката на Кремъл Олга Скабеева побесня, че именно Русия е разрешила на Байдън да посети Киев. "Можехме да го заплашим, разбира се, но му дадохме гаранции за сигурност", коментира пенсионираният военен Евгений Бужински, което ядоса допълнително Скабеева. Тя посочи, че постоянно някой заплашва Путин, а допълнително Западът е виновен за взривяването на "Северен поток"

Пътуването на американския президент в Украйна е било пазено в дълбока тайна до последния момент. "Байдън е напуснал Вашингтон без пердупреждение, след като вечерял заедно със съпругата си в ресторант в събота вечерта", пише "Ню Йорк Таймс". Президентът на САЩ се е приземил в Жешув в Изночна Полша, където е разположен хъб за американската логистика за Украйна, откъдето е започнало пътуването му с влак до Киев. Белият дом е публикувал в неделя вечерта заблуждаващ график на президента за понеделник, според този график Джо Байдън би трябвало да се намира във Вашингтон през целия ден и едва вечерта да полети за Варшава. "Докато в действителност се е намирал вече половин свят по-нататък", коментира "Ню Йорк Таймс".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

8

Diogen

21.02 2023 в 01:04

В интерес на истината Щатите са уведомили Кремъл няколко час преди визтата на Байдън в Киев. Простоо са им казали, внимавайте в картинката, защото бронираният влак на Путлер случайно може да дерайлира.

924

7

Diogen

21.02 2023 в 01:02

Орките гледали, но нищо не видели. Щатските самолети за електронни смущения могат да им блокират цялата кочина. Ще седят на тъмно и ще се чудят, защо радарите им не показват нищо.

865

6

Constanza

20.02 2023 в 19:07

Да :D

345

5

Джендо Джедев

20.02 2023 в 18:18

Констанца,

Навремето наричаха Рейгън "артист". Знаем какво стана после... :D

865

4

Constanza

20.02 2023 в 15:47

Наричат Байдън "дядка", все едно Путин е в първа младост.

1005

3

Диоген

20.02 2023 в 15:01

добре де:)
обещавам да пиша вече "уринира" в секретния варел

1005

2

Диоген

20.02 2023 в 14:53

Мъкаааа...хуйлото сигурно газ *****

345

1

Джендо Джедев

20.02 2023 в 14:43

Рашняците доказват, че дъното явно е многопластово. :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!