Партньорите на Еквадор заплашиха Великобритания

Последна промяна на 19 август 2012 в 07:03 1925 3

Джулиан Асандж. Снимка: ЕПА / БГНЕС
Джулиан Асандж. Снимка: ЕПА / БГНЕС

Политическите партньори на Еквадор заплашиха Великобритания със „сериозни последствия”, ако полицията нахлуе в посолството на екваториалната държава.

Съюзът на страните от Латинска Америка и Карибския басейн (АЛБА) размаха пръст пред Великобритания, защото полицията на Острова обмисля да наруши неприкосновеността на еквадорското посолство.

Конфликтът между двете държави възникна, когато в четвъртък латиноамериканската страна обяви, че ще предостави убежище на австралиеца Джулиан Асандж.

Великобритания от своя страна оповести, че ще направи всичко по силите си, за да екстрадира  създателя на „WikiLeaks” до Швеция, където той е заподозрян в изнасилване.

Междувременно стана ясно, че САЩ и Австралия, родината на Асандж, подготвят нов план за задържането му.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.08 2012 в 23:22

а що просто да не започнем трета световна и да приключваме бързо с този "разумен" биологичен вид наречен човешки същества.

19.08 2012 в 09:53

Великобритания да направи всичко по силите си да озапти своите хулигани и престъпници, плъпнали по целия свят. САЩ и Австралия, родината на Асандж да подготвят нови планове за задържането на своите вътрешни терористи, които разстрелват мирни граждани по кина и супермаркети. Да си приберат войниците от чужбина. Какви са тези войни в 21 век за унищожаване на мирно население, за всяване на страх, за унищожаване на старото и изпробване на новото си оръжие, за заграбване на чужди суровини и т.н.

19.08 2012 в 07:39

Значи сигурно ще го предадат.
А след някоя година в учебниците по история на индианчетата, ще има скучен урок за откриването на Европа. А след още двеста, там ще започне да се приказва че е било срамота да се изтребват европейците.
Всеки може да сбърка. Когато го прави от празна самонадеяност, му казват грешка.
А тая дума вече идва от "грях".
Мда.