Обстрелват с ракети християни в Сирия по време на служба за Цветница (видео)

OFFNews 24 април 2016 в 21:28 10891 3

Кадър от видеото.

По време на богослужение днес, по случай Цветница, сирийски православни християни попаднаха под обстрел с ракети от бунтовници, съобщиха от православния сайт "Добротолюбие".

Кадрите са от храма "Св. св. ап. Петър и Павел" в град Скалбия, населен с православни християни и намиращ се на 50 километра от град Хама, считан за център на сунитския ислям в Сирия.

Ужасът се разиграва по време на празничното богослужение за Входа Господен в Йерусалим. Богослужението е спряно, защото храмът и околността му са обстрелвани с ракети, като не става ясно коя групировка стреля по християните.

Една жена загива от раните си, като от местната църква твърдят, че умерените бунтовници и "Ал-Кайда" са виновни за случилото се.

Единствената реакция на хората в сградата, които няма къде да избягат, е да пеят "С нас е Бог" и да се молят. На кадрите може да се видят, че в църквата е пълно с жени и деца, много от които плачат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

25.04 2016 в 12:49

Много ми е чудно , как всички бежанци дето "бягат" от ужаса на войната са мюсюлмани , като е ясно за всички , че най-тормозените хора в Близкия Изток са християните . Не е ли логично точно те да са хората които бягат от терора ? Как така , не видяхме никъде в Европа една дори и компактна група християнски бежанци ? Мога да ви уверя че има няколко милиона християни по тези земи , не е като да липсват. Отговора също ми е ясен , първо тези бежанци дето идват , не са Сирийци , второ , те не бягат , те окупират и трето партньорите ни от Турция старателно пресяват потока ......
Не знам дали останаха хора които да не разбраха в каква измама ни вкараха ......

77927

2

El Commandante

25.04 2016 в 03:22

Шибани животни!