Македонски полицаи са имали преки контакти с терористичната група от Куманово

OFFNews Последна промяна на 13 май 2015 в 11:07 3545 3

Македонски полицаи са имали преки контакти с терористичната група от Куманово

Служители на Пето управление на македонското министерство на вътрешните работи са имали преки контакти с хора от терористичната група, която в края на миналата седмица уби 8 души при престрелки в Куманово. Това твърди информационният сайт „Плусинфо“, позовавайки се на добре осведомен източник.

За този фрапантен факт научили приятелски разузнавателни служби, а чуждестранни дипломати във вторник вечерта уведомили за това министъра на вътрешните работи Гордана Янкулоска и директора на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков, уточнява БНР.

Според „Плусинфо“ именно тази информация и опасенията от нейните последици са накарали Янкулоска и Миялков да подадат оставки. Според неофициална информация целта на контактите била да се преговаря с терористите да прекратят акцията в Куманово. Терористите обаче възприели това като знак за слабост на силите за сигурност и нападнали с още по-голямо ожесточение. Това всъщност довело до провал на лошо планираната операция на полицията и смъртта на 37 души.

Също по неофициална информация с тези факти е бил запознат и лидерът на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети, който беше повикан на разговор с посланиците на пет държави в централата на ЕС в Скопие. Шокиращата информация, че чуждите разузнавачи знаят за контактите на Пето управление с терористите, обяснява странното поведение на Ахмети след срещата, когато отказа да направи каквито и да е изявления.

„Плусинфо“ коментира, че, за да придобият нещата по-друг смисъл, премиерът Никола Груевски решил да представи оставките на Янкулоска и Янакиески като предложение за реконструкция на правителството, което обяснява и оставката на министъра на транспорта Миле Янакиески.

Според източници тези оставки всъщност ще потвърдят обективната отговорност на Груевски за ситуацията в страната и неминуемо ще доведат до бързото му падане, отбелязва изданието.

Телевизии също съобщиха снощи за връзки и контакти на хора от терористичната група със служители на МВР. По информация на „Плусинфо“ става въпрос за връзки, поддържани от по-дълго време, и е възможно служителите на МВР да бъдат подложени на разследване, за да се установи дали не са помогнали за действията на терористичната група в Македония.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.05 2015 в 13:19

И тук е така от години, бандити и полицаи си пият кафенцето заедно без да се крият и си делят марфата.

13.05 2015 в 12:03

http://m.strategic-culture.org/news/2015/02/16/nuland-attempts-kiev-version-2-skopje.html

^^

13.05 2015 в 11:25

Чекай, че си разлях кафето от смях. Ми то Маккейн имаше преки контакти с лидера на ИД, ма вие сте много пестеливи по тая тема.:)))))))))))))))