Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Груевски сменя министри и шефа на контраразузнаването след Куманово

OFFNews 13 май 2015 в 07:31 5113 1

Груевски сменя министри и шефа на контраразузнаването след Куманово

Македонският премиер Никола Груевски се разделя с най-доверените си лица в правителството - министрите на вътрешните работи, на транспорта, както и с шефа на спецслужбите.

Във вторник вечерта Груевски предложи на парламента да избере нов министър на вътрешните работи на мястото на Гордана Янкуловска. Смяната става само три дни след събитията в Куманово, където загинаха 8 полицаи, а други 37 бяха ранени. Оставка подава и братовчедът на премиера - директорът на Агенцията по сигурност и контраразузнаване - Сашо Миялков. Именно Миялков и Янкуловска бяха главните действащи лица в скандалните аудиозаписите, породили сериозни съмнения за корупция и злоупотреба с власт в обкръжението на премиера. Записите бяха оповестени от лидера на опозицията Зоран Заев през последните три месеца.

Посланиците в Скопие на водещи държави в Европа, както и на САЩ, в последните дни отрито изразиха недоволство от отказа на кабинета на Груевски да започне прозрачно разследване за всички обвинения. Във вторник България също призова управляващите в Македония да поемат отговорността за покачването на напрежението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews