Италия и Франция започнаха разследвания срещу Volkswagen

OFFNews 02 октомври 2015 в 16:04 3693 7

Скандалът, свързан с вредните емисии на немския производител на автомобили Volkswagen, се задълбочи. Франция и Италия започват разследвания по случая, пише "Гардиън".

Италианският регулатор ще разследва дали Volkswagen e свързан с "некоректни търговски практики" чрез предлагането на моделите си, като "отговарящи на нормите за емисии". Те обаче не успяват да влязат в нормите без допълнителни "коригиращи устройства".

Разследването включва още Audi, Seat и Skoda (дизелови модели), продадени между 2009 г. и 2015 г. Volkswagen вече преустанови продажбата на въпросните автомобили в Италия и бе потвърдено, че компанията ще изтегли над 650 000 коли от страната.

Служител на Прокуратурата във Франция заяви пред Ройтерс, че разследване е започнало. Френското списание "L’Express" от своя страна твърди, че процесът е започнал по инициатива на Пиер Серн - заместник председател на региона в Северна Франция - Ил дьо Франс.

Агенцията за опазване на околната среда (EPA) разшири своето разследване, като то ще включва най-малко 28 дизелови модели автомобили, направени от Volkswagen, Audi, Seat и Skoda, пише Financial Times.

Американската агенция за опазване на околната среда пък започва разследвания срещу BMW, Chrysler, General Motors, Land Rover и Mercedes-Benz (дизелови модели).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!