Италия и Франция започнаха разследвания срещу Volkswagen

OFFNews Последна промяна на 02 октомври 2015 в 16:04 3133 7

Скандалът, свързан с вредните емисии на немския производител на автомобили Volkswagen, се задълбочи. Франция и Италия започват разследвания по случая, пише "Гардиън".

Италианският регулатор ще разследва дали Volkswagen e свързан с "некоректни търговски практики" чрез предлагането на моделите си, като "отговарящи на нормите за емисии". Те обаче не успяват да влязат в нормите без допълнителни "коригиращи устройства".

Разследването включва още Audi, Seat и Skoda (дизелови модели), продадени между 2009 г. и 2015 г. Volkswagen вече преустанови продажбата на въпросните автомобили в Италия и бе потвърдено, че компанията ще изтегли над 650 000 коли от страната.

Служител на Прокуратурата във Франция заяви пред Ройтерс, че разследване е започнало. Френското списание "L’Express" от своя страна твърди, че процесът е започнал по инициатива на Пиер Серн - заместник председател на региона в Северна Франция - Ил дьо Франс.

Агенцията за опазване на околната среда (EPA) разшири своето разследване, като то ще включва най-малко 28 дизелови модели автомобили, направени от Volkswagen, Audi, Seat и Skoda, пише Financial Times.

Американската агенция за опазване на околната среда пък започва разследвания срещу BMW, Chrysler, General Motors, Land Rover и Mercedes-Benz (дизелови модели).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.10 2015 в 00:38

06 сериозно ли мислиш, че Германия все още е окупирана. Вземи малко да попрочетеш, преди да пишеш глупости

02.10 2015 в 17:55

Чакаха , германците да почнат да правят грешки и да го ползват в тяхна полза . Първи им го набутаха от САЩ , понеже може би Меркел е почнала да се огъва за бежанците , сега и Франция и Италия , явно те пък не са много доволни от квотите и от политиката спрямо миграцията , сега упражняват натиск . Ние естествено нямаме глас и който каквото каже ще правим . Другите държави дори и партньори си използват икономиките като влияние в/у политиката .
Нека не забравяме , че Германия не е Суверенна държава , и договорите от втората световна важат и до ден днешен , базите на НАТО , на САЩ и на Франция са в пъти повече от германските такива . Германците нямат право да казват какво да се случва на тяхна територия , единственото което могат да ползват да наклони везните е общественото недоволство , но обществото там е подложено вече над 70 години на симптома на гузната съвест от делото на Хитлер , и поемат мъжката всичко което им се нареди ....

02.10 2015 в 17:30

Да бе само Volkswagen лъжат.
Като са решили да се правят на еколози да проверят абсолютно всички коли и да видим кой най-лъже от всички.
Атаките срещу Volkswagen дали не са нещо по-голямо ?
Краварите първи ще изгорят.

02.10 2015 в 17:17

Двама в леглото. Бурен секс. Жената :О,да,о да,говорими мръсотии. ....Той:Фолксваген!

02.10 2015 в 17:17

Двама в леглото. Бурен секс. Жената :О,да,о да,говорими мръсотии. ....Той:Фолксваген!

02.10 2015 в 17:16

Двама в леглото. Бурен секс. Жената :О,да,о да,говорими мръсотии. ....Той:Фолксваген!

02.10 2015 в 16:36

Флегми. Какво чакаха досега? А