Volkswagen спря продажбата си на коли в Италия

OFFNews 27 септември 2015 в 19:39 4435 7

Германският автомобилен гигант Volkswagen е поискал от италианските си партньори да спрат незабавно да продават автомобили на фирмата, които са били изпитани по еко стандарта "Евро 5", съобщава пише в. "Кориере дела сера".

Компанията временно ще спре от продажба леките си коли с марка „Фолксваген”, „Ауди”, „Сеат”, „Шкода”, които са засегнати от скандала с прикритието на излъчваните от тях вредни емисии.

Това се отнася за близо 40 000 автомобила и ще постави в затруднено положение автомобилните търговци, които вече понесоха щети от икономическата криза и след 10 години на загуби тъкмо се възстановяваха, отбелязва италианският вестник.

В Италия Фолксваген продаде миналата година 110 227 автомобила, от които 60% с дизелов двигател.

Volkswagen вече понесе многомилиардни загуби от срива на акциите на борсата, но тепърва компанията се готви за солидни глоби, достигащи до 18 милиарда долара, след като САЩ уличиха компанията в нагла измама с вредните емисии.

В коли на фирмата бе открито устройство, което ограничава работата на системите за пречистване, карайки ги да работят с пълна мощност само при проверка на съответствието с изискванията за опазване на околната среда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!