Quantcast

Френската телевизия M6 разказва за министър Данов в репортаж за злоупотреби

ОFFNews Последна промяна на 03 ноември 2014 в 16:16 11142 11

Иван Данов
Иван Данов

Министърът на инвестиционното проектиране в кабинета "Орешарски" Иван Данов стана герой във филм на френската телевизия M6 за данъчните измами.

Примерът с Данов се цитира като особено куриозен в материала. Авторите посочват:

„Фантастична злоупотреба на човек, който се оказва изненадващо български министър. Той си е взимал помощите за безработица, докато е бил на държавната служба”.

В репортажа в предаването на "Zone Interdite" на тема " Мними безработни, укриване на доходи, работодатели измамници – те ни струват 80 милиарда евро" се разглеждат проблемите със събирането на данъци във Франция. По последни данни дефицитът на Франция за тази година е 90 млрд. евро.

Скандалът с арх. Данов избухна още миналата година, когато стана ясно, че той е източил 15 000 евро от френската социална система.

Данов е получавал помощи за безработен във Франция, докато е преподавал и въртял бизнес в България. В същото време е декларирал, че живее и търси работа във Франция, което не отговаря на истината. Данов получава помощи до юни 2005, когато е отписан от бюрото по труда, защото пропуснал да си подаде декларацията. Общо в сметката му са влезли неправомерно 14 707,50 евро от солидарния фонд за сметка на френските данъкоплатци.

Френският наказателен кодекс предвижда за това престъпление пет години затвор и 37 500 евро глоба. За щастие на българския министър, той няма как да бъде осъден на затвор, тъй като е изминала 5-годишната давност. Френската служба по заетостта обаче може да го осъди да върне парите, получени докато е живял в България, плюс лихвите и сериозна глоба. Давността за тези престапления е 10 години.

У нас Данов се прочу и с друго - оглави министерство, което месеци наред на практика не съществуваше и не функционираше. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.11 2014 в 21:27

Достоен министър и истински българин - пасва идеално на днешна България.

Лакомията, келепирът, далаверата и алчността напълно са обсебили умовете на целия "елит" и на повечето ни съграждани.

Честността, достойнството и човещината отдавна са се превърнали просто в думи, лишени от съдържание и имащи значение само за "балъците".

Да се чуди човек, с тези пусти души, какво биха направили с откраднатите милиони. Паноптикум на кича и парвенющината.

Спомням си снимките от "двореца" на Янукович. И за главния прокурор Пшонка с негови портрети като Наполеон и Цезар, възглавнички за канапета с образа му и личният му подпис и герба на прокуратурата (която го прави приказно богат), изработени от кристали "Сваровски".

03.11 2014 в 20:52

Кокошкари като този много, но малко имат наглостта да си позволят да бъдат публични личности. Безмерна е уродливостта на такива изроди, които от най-обикновени лузъри се превърнаха в синоним на срама на всички нас.

03.11 2014 в 20:23

На въпрос защо не е върнал парите, гн. Данов отговори:
- парите се получаваха на сметка във Франция и малко по малко изчезнаха!!!!

03.11 2014 в 20:22

На въпрос защо не е върнал парите, гн. Данов отговори:
- парите се получаваха на сметка във Франция и малко по малко изчезнаха!!!!

03.11 2014 в 19:33

Това е стара новина .Бивол го казаха преди 1година.

03.11 2014 в 19:11

дайте някакъв линк поне да го гледаме де.

03.11 2014 в 18:19

Французите ако не, то поне нашите трябва да го осъдят, `щото като Министърът на инвестиционното проектиране в кабинета "Орешарски" не свърши нищо - т.е., взимал е пари без да работи.

03.11 2014 в 18:16

Фронтоваците от БСП кършат пръсти по телевизиите колко много били направили, но хората не го били оценили. Да си спомнят за такива диващини. Обърнаха наопаки сума ти закони, за да създадат това министерство. С една единствена цел - централизирано разпределение на евро парата.

03.11 2014 в 17:25

Не ходете на избори, скатавайте се и тогава СерГей, Лютфи и Ахмет пак ще управляват и тоя пак ще бъде министър...

03.11 2014 в 16:57

Пълен отличник, де е имало келепир и далавера - все я е хванал! Да му се вдигне пенсията от нашите данъци и НСО да го пази до живот, има моя глас!