Американската армия ще започне да приема транссексуални новобранци от 1 януари

OFFNews Последна промяна на 30 декември 2017 в 09:47 2965 3

Американската армия ще започне да приема за първи път транссексуални хора от 1 януари.

Това беше постановено от федералните съдилища, след като правителството на президента Доналд Тръмп реши да не обжалва постановленията, блокирали забраната му за приемане на транссексуални в армията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Две федерални апелативни съдилища в САЩ отхвърлиха миналата седмица искането на правителството за задържане на изпълнението на разпорежданията на съдилища от по-ниска инстанция, изискващи армията за започне да приема транссексуални от 1 януари.

Служител от правосъдното министерство каза, че правителството няма да оспорва тези решения.

"Министерството на отбраната обяви, че ще публикува независимо проучване на тези въпроси в идните седмици. Затова вместо да оспорва това временно обжалване преди да стане това, правителството реши да изчака проучването на министерството на отбраната и междувременно ще продължи да защитава законната власт на президента в окръжния съд", заяви той.

През септември Пентагонът каза, че е създал комисия от висши служители, която да проучи как да се приложи директива на Тръмп за забрана на служенето на транссексуални в армията.

Министерството на отбраната трябва до 21 февруари да представи план на президента.

Адвокати на транссексуални, които служат в армията, и такива, които искат да бъдат приети, казаха, че са очаквали правителството да обжалва решенията пред Върховния съд, в който консерваторите имат мнозинство, но са се надявали това да не стане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21662

3

spirit оригиналът

30.12 2017 в 17:26

Напливът на кандидати за служба в американската армия силно намаля. Поради това, съдът в САЩ отхвърли забраната на Тръмп, транссексуални да се приемат в армията. Уж под благовидния лозунг за равноправие на различните се прикрива липсата на желаещи да играят роля на живи мишени по света. То като погледне човек рейнджърите В американската армия, няма как да не забележи, че болшинството са афроамериканци и латиноси, щото са бедни и високоплатена работа за тях няма!Е с такъв контингент от бойци няма начин да не победят руснаците при евентуални бойни действия...Може пък по време на война транссексуалните да действат в тила на врага.

10919

2

случайно прочетох

30.12 2017 в 15:40

Проучили ли са опита в древна Гърция? ;–)

21765

1

Victimized

30.12 2017 в 13:35

Нямам търпение да ги видя в действие.