Тръмп забрани на Пентагона да наема транссексуални войници

OFFNews 26 август 2017 в 11:49 3844 4

Американският президент Доналд Тръмп подписа меморандум, с който нарежда на Пентагона да спре назначаването на служба на транссексуални лица. 

Решението какво да се прави с онези, които вече служат в армията, е в ръцете на Министерството на отбраната. Тръмп обаче подчертава, че Пентагона няма да поема повече таксите за медицинска терапия за нуждите на транссексуалните военни, които вече са на служба. 

Тръмп нарежда  да се прекрати реализирането на плана на Барак Обама транссексуални хора да бъдат наемани във въоръжените сили. Така Тръмп изпълнява това, което обяви в Туитър преди повече от месец, припомня CNN.

По данни на корпорация "Ранд", транссексуалните войници в американската армия са средно 2450 души в активна служба и средно 1510 души в резерва. Евентуалните разходи за хормонални терапии и хирургически операции, свързани със смяната на пола, биха стрували между 2,4 и 8,4 милиона долара на година, което анализаторите оценяват като незначителен разход на фона на общия бюджет за здравно осигуряване на военните в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

4

Крушата

26.08 2017 в 21:40

Tanito
26.08 2017 в 18:48

Точно такава трябва да бъде една армия по принцип.
Как си представяте една армия, в която има "инакомислещите и непослушните"!?
Каква армия ще бъде това според вас!?
Това просто ще бъде сбирщина от главорези каквито има в момента в някои африкански държави, където никой няма да изпълнява заповеди и съответно нищо освен извращения няма да се правят (всеки ходил в казарма го е изпитал в една или друга степен) и съответно ще се извършват перманентно преврати, разтрили и т.н.
Ама надейте така! Мислете поне малко от малко! Поне малко от малко гледайте да разбирате значението на основните понятия.

8000

3

Tanito

26.08 2017 в 18:48

Трябва да се разшири кръгозора. Да се отсвират и чернилките и кафиявите, и жълтите. Твърде високите и много ниските, дебелите и слаботелесните. И най вече инакомислещите и непослушните. Трябва да се слушка та да се папка.

29585

2

Izalina

26.08 2017 в 14:46

"don't ask don't tell" отива в историята?
 
X

Подкастът на OFFNews