14 години след атентатите в САЩ

OFFNews Последна промяна на 11 септември 2015 в 10:10 5761 14

14 години след атентатите в САЩ

Снимка БГНЕС, архив

14 години от терористичните атаки срещу Световния търговски център и Пентагона се навършват днес. В много градове на САЩ за днес са планирани възпоменателни церемонии в памет на жертвите. При терористичните атаки през 2001 година загинаха близо 3 хиляди души.

Атентатите от 11 септември е най-мащабната терористична акция на 21 век. При нея 19 души от групировката "Ал Кайда" отвлякоха 4 пътнически самолета. Два от тях бяха разбити в кулите на Световния търговски център в Ню Йорк, които рухнаха до основи за по-малко от 2 часа след атаката. Ужасяващите кадри бяха разпространени на живо от световните медии.

Третият самолет се разбива в сградата на Министерството на отбраната, известна като Пентагона. Четвъртият самолет се разбива в открито поле в окръг Съмърсет, Пенсилвания. По официална статистика броят на загиналите при атентатите е точно 2 974 души. Никой от пътниците в отвлечените самолети не оцелява. Повечето от жертвите са цивилни от общо 90 държави. Загиват много полицаи, пожарникари и спасители.

Вчера в Пенсилвания беше открит мемориал на жертвите на полет 93 на “Юнайтед еърлайнс” – четвъртият самолет, отвлечен при атентатите от 11 септември. Монументът е разположен в покрайнините на Шанксвил в щата Пенсилвания и почита паметта на 40-те пътници и членове на екипажа, които са загинали на това място, където са и погребани. Самолетът пада 20 минути преди да достигне Вашингтон, като се смята че, пътниците са го разбили за да предотвратят нападението.

Навръх годишнината инцидент беляза нюйоркското метро - в Бруклин дерайлира влак, в който са пътували 150 души. Пътниците са евакуирани веднага след инцидента, в който няма жертви. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.09 2015 в 22:21

Твърди се, че от 4 000 евреи работещи в WTC били загинали само 400, защото останалите БИЛИ ПРЕДУПРЕДЕНИ ТОЗИ ДЕН ДА НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА. Тези цифри досега не са убедително ОПРОВЕРГАНИ. Мътна история.

11.09 2015 в 16:50

Не очаквам някаква мисъл в главите на хора които вярват в смехотворни обяснения като "намерения паспорт" на един от терористите сред отломките, или, че WTC7 падна по всички правила на контролираното срутване от пожарче. Но защита на официалната версия от платени тролове да. От тази "война с тероризма" се постигна обратен ефект, това е най-показателното. Резултатите след 14 години всички ги виждаме какъв батак са. Ал Кайда си беше отроче на ЦРУ, но се изчерпа и сега си създадоха Ислямска държава. Относно СССР и "комундетата" , най-верните слуги на СССР сега са най-видните ни атлантици. Явно намират общото в правенето на атентати. Сега същите тези слуги въоръжават и снабдяват с каптагон бойците на ИД по заповед на новият Голям брат.

11.09 2015 в 15:24

@Taliban
А бе бате, колко да си тъп...
Тези самолети НЕ МОГАТ да срутят тези сгради, ако ще по 5 пъти да се блъснат в тях... Да не говорим за това, че металните "скелети" на сградите никога не биха се разтопили, ако ще цял ден да ги заливаш с керосин....
Деба слепите дебили, деба мейнстрима. И бай да уей, от CNN оповестиха падането на 2рата кула около 2мин. преди да падне...
Тези които обяснявате глупости за талибани, вие сте конспиратори... Малоумници!!!

11.09 2015 в 13:48

За "дългото мнение" (появило се е заедно с моето) -
в "Сграда №7" гори няколкочасов пожар след срутването, на който дори не е правен и опит да бъде спрян (нямали са просто вече хора затова) има си видео материал от един репортер, който се приближава.

Всички сгради падат вертикално (двете кули и сграда 7), защото конструкционната им форма е такава - образно казано "тръба".

Южната кула пада по-рано от северната, въпреки че удара в нея е 17 мин по-късно. Просто самолета я удря по-надолу и над мястото остава много по-голяма тежест. Освен това не е централно разположен, а малко изместен към периферията, което довежда до първоначално накланяне при срутването в тази посока - ясно виждащо се на всяко видео.

И въпросче към всички конспиратори - как са успяли да внесат (който и да е - масони, ЦРУ, Джугашвили...) тонове експлозив във сградите (щото нали -взривили са ги) без да ги усети барем един от има няма 80 000 човека от поне 40 народности работещи там?

/цялото това - като тема за размисъл и търсене го давам за хората интересуващи се от въпроса.
Хреновете можете да го пропуснете - вие си имате "светата комундетска истина" , друга ви не трябва./

11.09 2015 в 13:40

14 години от както сами си бутнаха сградите- 1,2,7 за да имат "основание" да обявяват войни... Да заграбват природни ресурси... ПЪЛНИ ИЗРОДИ!!
Аз съм по- скоро русофоб, но и на децата трябва да е ясно, че Осамата е човече на ЦРУ....

11.09 2015 в 13:34

Няма по-голямо доказателство от преждите постослагатели (направо говно-слагатели), че СССР-ската образователна, морална и каквато щете "червена" система е едно голямо ГОВНО!
В САЩ и изобщо "англо-саксонската раса" (каквото и да влагат хреновете в това...)може да са всякакви, но няма да намериш и с лупа подобно отношение към цивилни жертви, независимо от народност или етнос.
Как пък един не се изплю по подобен начин примерно за "Курск" или "НордОз"...

Жалки отрепки сте всички по-горе писали!

11.09 2015 в 13:25

Самите американци не вярват на официалната версия, ама тук с нашия прословут слугински манталитет сме "по-католици от папата". Да припомним някои основни точки от събитията:
1. Сграда 7 - Тя си падна по класическия начин за събаряне на сгради, от това по-очевидно няма накъде! Сравнете събарянето на въпросната сграда с други бутнати сгради за да се уверите сами, разлики няма: https://www.youtube.com/watch?v=D7Rm6ZFROmc Куриозното в случая е ,че CNN и BBC уведомяват зрителите си за падането на сграда 7 преди това да се случи. Кореспондентката на BBC Джейн Стендли го прави 26 минути предварително, като по време на репортажа дори се вижда как сградата още си стои зад нея. Обяснението на BBC след това е, че всичките им записи от отразяването били "изгубени"...
2. Арабските пилоти - според самите им инструктори те са били с изключително ограничени пилотски способности. В същото време не се обяснява как така изведнъж придобиват умения от висшия пилотаж, особено при удара в Пентагона (казваха ,че терористите не са тренирали кацане!). Сред комичните ситуации относно извършителите на атентата може да се добави и "намереният паспорт" на един от терористите край отломките на СТЦ, също и това, че седем от тях се оказаха живи и здрави в последствие.
3. Пентагона - Всички видеоматериали от района са били иззети и са представени само 4 кадъра на които не може да се различи никакъв самолет. Твърдението, че Пентагона не е могъл да реагира е поредната лъжа. Системата му за радарен контрол е на много по-високо ниво от уредите на цивилното въздухоплаване. Отбранява се и от няколко батареи високотехнологични отбранителни ракети. Откритите отломки вътре са от много по-малка по размери структура от един Бойнг 757. И отново противоречие - уж крехкия нос на самолета пронизва под ъгъл множество стоманобетонни стени (цели 4 корпуса на сградата) и образува идеално кръгла изходната дупка на огромно разстояние! Каквото и да се е ударило там, има една смущаваща подробност - на 10 септември 2001 г. военният министър Доналд Ръмсфелд оповестява на пресконференция загадъчно изчезване на средства над 2 милиарда долара. Издирването на парите е осуетено от ударът в Пентагона в същото крило на сградата. Всички свързани документи заедно с ревизорите изчезват...
4. Близнаците - Странното там е, че при повредите на кулите има голяма разлика, но поведението на срутването е еднакво и при двете сгради. Докато Северната кула е ударена точно в средата и цялото количество керосин попада във вътрешността на сградата, Южната кула е засегната странично и по-голямата част от горивото изгаря извън нея като гигантско огнено кълбо. Въпросът е как асиметрични повреди предизвикват симетрични срутвания и равномерно разпределение на развалините? Липсва обаче сериозно проучване на падането на СТЦ. Разследването е било възпрепятствано от протакане, липса на пари и разрушаването на значителна част от стоманената конструкция, включително укрепващите елементи и вътрешните носещи колони. Стомана от СТЦ се реже и разпродава за скрап преди разследването. NIST също отразява, че има съществени пропуски в събирането на данни в почти всички области. Те не дават описание на поведението на конструкциите след началото на срутването. За секс-скандала с Бил Клинтън например, Конгресът отпуска 40 милиона долара, а за разследването на NIST са предоставени само 15 милиона, като голяма част от тях отива в изучаването на пожар в нощен клуб. Очевидно изследването на атентата не е сред приоритетите на правителството!
5. Съпътстващи учения - точно същият ден се провеждат поредица от тренировъчни учения в същото въздушно пространство и по същото време като атентатите. Те са "Световен страж", "Бдителен север", "Бдителен войн", "Бдителен страж", "Триножник II" тн. Някои от ученията включват удар по сграда с отвлечен самолет. НОРАД и ФУГА са били затруднени да различат реалните атаки от фалшивите. Като резултат във въпросната сутрин радарните екрани са осеяни с "отвлечени самолети" и объркването е тотално. Изтребители които е трябвало да охраняват източното крайбрежие на САЩ са изпратени на учения. Самолетите от Атлантик Сити които са можели за 8 минути да стигнат до Ню Йорк също са участвали в ученията. Поредното "случайно" съвпадение и късмет за терористите....
6. Наркотиците в Афганистан - Преди атентатите през 2001 г. лидерите на талибаните проповядват срещу наркотиците, публично бият с камшици трафиканти на хероин и нарко-зависими и заклеймяват производството на опиумен мак като небогоугодно. Така докарват засаждането на мака до минимум. При американското присъствие там след 2001 г. добивът му достига рекордните 98% от световното производство!
7. Последствията - Както и при наркотиците в Афганистан, след 2001 г. където мина военната коалиция на САЩ и съюзниците им, ислямския тероризъм се увеличава. Обявената война срещу тероризма дава обратен ефект и до днес.

11.09 2015 в 11:39


Плевню Ташака да обяви тази дата за ден на национален васалски траур.

11.09 2015 в 11:37

"Цялото водене на война се базира на манипулаци" Сун Дзъ

11.09 2015 в 11:10

Вей, вей, вей...
Реклама на PIA (Пакистанска авиокомпания) за полет до Ню Йорк от 1979г.


https://pbs.twimg.com/media/COcicb9WsAA-Kti.jpg


И после духът на Нострадамус не бил жив. Еврейските кравири от 21-ви век са просто едни нещастни плагиати! Крадци на чужди идеи. Дебилы бляд!
 
X