Излязоха нови снимки от Белия дом на часовете след 11 септември 2001 г.

OFFNews Последна промяна на 25 юли 2015 в 14:46 12495 7

Снимка Reuters/U.S. National Archives

Вицепрезидентът на САЩ Дик Чейни гледа по телевизията репортажи в часовете след атентанта на 11 септември 2001 г.

Белият дом публикува нови снимки от часовете след терористичното нападение срещу Кулите близнаци в САЩ на 11 септември 2001 г.

На тях може да се видят реакциите на случилото се на вицепрезидента Дик Чейни, президентът Джордж Буш и неговият екип.

Вицепрезидентът Дик Чейни говори по телефона, на заден план са старши служители към центъра за спешни операции. Снимка: Reuters/U.S. National Archives.

Буш с Дик Чейни. Снимка: Reuters/U.S. National Archives.

В деня на атаката Буш е бил на посещение в училище във Флорида, оставяйки Чейни начело на Белия дом, когато два отвлечени самолета се разбиха в Световния търговски център, а други два се разбиха в Пентагона и Пенсилвания.

Буш и Дик Чейни. Снимка: Reuters/U.S. National Archives.

Буш, Чейни, Кондолиза Райс и старши служители към центъра за спешни операции. Снимка: Reuters/U.S. National Archives.

При нападенията загинаха 2, 996 души. Снимките са направени от служебния фотограф на Белия дом и са публикувани от националния архив след запитване за достъп до информацията на занимаващата се с кино Колет Хана.

На снимките се вижда как Буш е информиран за ситуацията в бункер под Белия дом, който може да понесе и ядрен удар. На тях са още съветникът по национална сигурност Кондолиза Райс, директорът на ЦРУ Джордж Тенет и началникът на генералния щаб Андрю Кард.

Дик Чейни. Снимка: U.S. National Archives.

Дик Чейни и колеги от генералния щаб. Снимка: U.S. National Archives.

Директорът на ЦРУ Джордж Тенет гледа Буш по телевизията. Снимка: U.S. National Archives.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.09 2015 в 18:47

Не са много добри актьори, изглеждат отегчени!

26.07 2015 в 11:21

Относно Путин - засега е един страхотен политик,който играе превъзходно на международната сцена.Всичките му карти досега са прилежно подбрани и изиграни,за разлика от САЩ !

26.07 2015 в 11:07

Xaйде на руските подлоги!

26.07 2015 в 02:23

Абе честно казано, Джордж Буш-младши ми е доста симпатичен като ЛИЧНОСТ, обаче като ПРЕЗИДЕНТ върна САЩ (и изобщо ЗАПАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ) години назад.

Толкова слабо ръководство тази страна може би дотогава ДА не е имала; а сегашните са ОЩЕ по-зле и от тея. Като се гледат кандидатурите пък за следващия президент, май нещата направо си заминават.

След като един политик от среден клас, като Путин, успя не само да им удържи на натиска, но и да вземе аванс и да се позиционира в максимално изгодна конфигурация ВЪВ ВЪТРЕШЕН И МЕЖДУНАРОДЕН ПЛАН, дори не си заслужава да се коментира. Западняците ще се сринат от собствената си ГЛУПОСТ, АЛЧНОСТ и НАДМЕННОСТ. Явно никакви поуки не са извлекли от ИСТОРИЯТА. Омерзен съм.

25.07 2015 в 23:31

Сами си бутнаха кулите и после си правят фотосеия. Евала.

25.07 2015 в 22:52

Особено Дик, Чейни, излъчва неуверено прикрит оптимизъм, знаейки какво следва - много хаос, много пари и много демокрация по въздух, суша и вода за години напред. Разбира се и Контрола, да не забравя авродизиака на "богоизбраните". Така и не се научиха :)

25.07 2015 в 16:07

Еврейчетата не изглеждат притеснени, а по-скоро леко учудени...