САЩ е на осминафинал, въпреки загубата от Германия (видео)

Ивайло Анев 26 юни 2014 в 21:08 2609 0

Отборът на Германия победи САЩ с 1:0.

Трикратният първенец на планетата Германия надви с 1:0 САЩ и спечели със седем точки група Група "G" на световното първенство в Бразилия. Въпреки загубата отборът на САЩ се класира на осминафинал.

Голмайсторът от последното световно първенство Томас Мюлер вкара своя четвърти гол на Мондиала с красиво изпълнение в 55-ата минута и вече има четири попадения, като се изравни с Неймар и Лионел Меси на върха при реализаторите.

Звездата на Байерн (Мюнхен) има вече девет гола от девет срещи на световни финали. Добрата новина на американците е, че въпреки поражението поради по-добрата си голова разлика изпревари Португалия и продължава напред в турнира.

Бундестимът демонстрира сериозно предимство и надмощие над „янките” още в първите минути на срещата. Първата част обаче завърши без отбелязан гол и в двете врати. В 55-ата минута Томас Мюлер се разписа след страхотен шут от границата на наказателното поле.

Пер Мертезакер стреля с глава, американският страж Тим Хауърд спаси, но топката попадна в Томас Мюлер, който вкара четвъртия си гол в Бразилия. Дори след аванса наставникът на Маншафта Йоаким Льов не предприе дефанзивна тактика, а тъкмо напротив – германците продължиха да търсят шанс удвоят преднината си.

Германците не изпускаха юздите на случващото се на терена и дълго време не се виждаше как американците могат да отбележат гола на спокойствието за тях. Опитите на момчетата на Клинсман да атакуват бяха пресичани още в зародиш от гъвкавата халфова линия на Бундестима.

До края така и не се получи нещо застрашително за Мануел Нойер, ако изключим контрата в последната минута, при която Филип Лам изби в последния момент удар на Алехандро Бедоя. Така Германия взе победата, с която завоюва първата позиция в групата. Американците, макар и да паднаха, запазиха второто място и също са на осминафинал. 

Отборна статистика: САЩ - Германия

4 Общо удари 13
1
Удари във вратата 9
15
Нарушения 9
36%
Владение на топката (%) 64%
3
Корнери 3
8
Спасявания 1
2
Засади 7

САЩ: Тим Хауърд, Мат Беслър, Омар Гонзалес, Фабиан Джонсън, Майкъл Брадли, Кайл Бекерман, ДаМаркъс Бийзли, Брад Дейвис, Джърмейн Джоунс, Греъм Зуси, Клинт Демпси;

Германия: Мануел Нойер, Филип Лам, Матс Хумелс, Пер Мертезакер, Джером Боатенг, Бенедикт Хьоведес, Месут Йозил, Бастиян Швайнщайгер, Тони Кроос, Томас Мюлер, Лукас Подолски.

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!