Заради кризата в НС: ПП кани всички лидери на преговори днес, включително Борисов

Ружа Райчева 20 октомври 2022 в 10:55 4867 3

Кирил Петков и Асен Василев

Снимка БГНЕСЕС/Благой Кирилов

Кирил Петков и Асен Василев

"Продължаваме промяната" канят всички лидери на парламентарно представените формации на публични преговори в Народното събрание днес от 12 часа, обявиха те по време на извънреден брифинг в Народното събрание. Бойко Борисов също е поканен, уточни съпредседателят на ПП Кирил Петков. 

Бившият финансов министър Асен Василев заяви, че се надява всички лидери да дойдат, защото България е изправена пред безпрецедентна конституционна криза. 

"Въпреки че ПП не излъчи кандидат за председател на НС тази сутрин, видяхме, че депутатите не събраха мнозинство. Знаем, че е трудно да се излезе от такава криза - след два провалени парламента и преди да започне третият. Ние успяхме да сглобим правителство и започнахме процес по възстановяването на доверието", каза той. 

Преговорите ще се излъчват онлайн, уточниха от ПП. Кирил Петков на свой ред заяви, че единственият начин всички български граждани да са сигурни, че няма задкулисни уговорки и сделки, е всички да участват в публични разговори.

"Хората, които могат да взимат решения, трябва да са там. Ако Бойко Борисов реши да дойде - да заповяда. Каним тук всички лидери на прозрачни преговори без никакъв шанс от задкулисни уговорки", каза бившият премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

3

Октим

20.10 2022 в 12:19

За да се говори за лъжец е още рано, тъй като тулупа от Банкя още не се е изказал, дал съгласие, че ще участва итн. ...

5827

2

pisnamiotmutri

20.10 2022 в 12:18

1. Лъжеца осъден за лъжа е с прякор Боко Тиквата. Същия заповядал на тролове и жълти медии да наричат ден и нощ основния му опонент лъжец. Смахната работа нали :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!